استان کرمان یکی از پهناورترین استان های کشور و در بردارنده مهمترین آثار تاریخی است، در کنار جاذبههای فراوان گردشگری از سوغات بسیار متنوعی برخوردار است که بسیاری ازاین سوغات این شهر شهرت جهانی دارند که در ادامه شما را با تعدادی از مشهورترین سوغات کرمان آشنا می کنیم.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آرمان کرمان استان کرمان یکی از پهناورترین استان های کشور و در بردارنده مهمترین آثار تاریخی است، علاوه بر همه این ها کرمان از جهت کشاورزی، جایگاه ویژهای در تامین نیاز بازار داخلی و سهم زیادی در صادرات دارد. کشاورزی در بسیاری از مناطق استان رونق دارد که از مهمترین آنها میتوان به باغهای پستهی رفسنجان، نخلستانهای بم و باغهای مرکبات جیرفت اشاره کرد. علاوه بر ویژگیهای طبیعی، صنعتی و تاریخی، استان کرمان از نظر گردشگری نیز جزو برترین استانهای کشور است که در کنار جاذبههای فراوان گردشگری از سوغات بسیار متنوعی برخوردار است که بسیاری ازاین سوغات این شهر شهرت جهانی دارند که در ادامه شما را با تعدادی از مشهورترین سوغات کرمان آشنا می کنیم.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آرمان کرمان , آرمان کرمان , سوغات ,, ,
این شیرینی سنتی، در واقع نوعی کلوچه است که پخت آن در برخی از مناطق استان مانند شهرستان بم رواج دارد. تفاوت اصلی این کلوچه در موادی است که درون آن قرار میدهند.مخلوطی از خرما و گردوی چرخ شده، لایهی میانی این کلوچه را تشکیل میدهند که با هل، گلاب یا دارچین معطر شده است. در تزیین کلمپه از پودر پسته یا کنجد استفاده میکنند و نوع مخصوصی دارد که در آن زعفران و روغن حیوانی به کار میرود. کلمپهها در گذشته که به شیوهی سنتی پخته میشدند، ظاهری ساده داشتند ولی امروزه با توجه به تولید صنعتی، از قالبهای متنوعی در پخت آنها استفاده میشود.
,, ,
از آن جایی که در تهیهی خمیر این شیرینی سنتی از جوانهی گندم استفاده میشود، اولین مرحلهی تهیهی آن مانند اولین مرحلهی پخت سمنو، خیس کردن گندم برای جوانه زدن است. ویژگی دیگر این کماچ، ادویهی مخصوص آن است که علاوه بر ادویه مشهوری مانند دارچین و زیره، برخی از گیاهان دارویی نیز در آن وجود دارند. این ادویه هم به خمیر کماچ و هم به مواد میانی آن اضافه میشود. بعد از این که خمیر کماچ آماده شد، آن را به دو قسمت مساوی تقسیم میکنند. قسمت اول را پهن کرده، مخلوطی از خرما و گردوی چرخکرده یا خرما و پستهی چرخکرده را روی تمامی قسمتهای آن میگذارند. سپس قسمت دوم خمیر را پهن کرده و روی مواد قرار میدهند و در انتها برش میزنند. این شیرینی پرکالری را با این که هیچ افزودنی نگهدارندهای ندارد، میتوان مدت طولانی بیرون از یخچال نگهداری کرد و به همین دلیل، طرفداران زیادی دارد.
,, ,
تولید این فراوردهی غذایی، که به شکل پودر است و در لهجهی کرمانی به آن «قووتو» میگویند قدمت زیادی دارد. طبق رسوم کهن که هنوز هم در برخی مناطق رواج دارد، علاوه بر اینکه قاووت را به زنی که زایمان کرده میدهند، از مهمانانش نیز با آن پذیرایی میکنند. این پودر خوراکی به عنوان داروی گیاهی و تقویتکنندهی طبیعی، به کشورهای دیگر صادر میشود. برای تهیهی قاووت، انواع مغزها، ادویهی مختلف، گیاهان دارویی، بذر گیاهان، گندم، جو، کنجد، نخودچی، شکر و قهوه را پس از مخلوط کردن، آسیاب میکنند. قاووت انواع مختلف و طعمهای گوناگونی دارد که تفاوتشان در همین مواد تشکیل دهنده است. قاووت را یا به شکل پودر مصرف میکنند یا در شیر و آب جوش حل میکنند و به جای چای مینوشند.
,, ,
این دسریخی ایرانی، که به آن پالوده نیز میگویند، با قرار دادن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه میشود. در نوع کرمانی فالوده، از گلاب و عرقیات گیاهی مانند عرق نعنا، عرق بیدمشک یا عرق نسترن به عنوان چاشنی و از تخم شربتی یا تخم خرفه برای تزیین استفاده میکنند. فالودهی کرمانی، طرفداران زیادی دارد و در اغلب بستنی فروشیها به روش سنتی در کاسههای چینی مرسوم، عرضه میشود.
,, ,
میوهی گیاهی بوتهای و کوتاه قد از خانوادهی چتریان است که خواص دارویی دارد و به عنوان ادویه در آشپزی استفاده میشود. زیره دو نوع سبز و سیاه دارد که نوع سیاه آن به زیرهی ایرانی شهرت دارد و بیشترین حجم تولید آن مربوط به استان کرمان است. کشاورزان کرمانی از اواسط اردیبهشت تا اوایل تیرماه، زیرهی سیاه مزروعی را برداشت میکنند. بهترین و مرغوبترین زیرهی سیاه، نوع کوهی آن است که در مناطق کوهستانی شهرستان بافت استان کرمان به صورت خودرو رشد میکند و عشایر کوچرو کار برداشت آن را که بسیار دشوار است، بر عهده دارند.
,, ,
پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی صادراتی کشور است که بیش از ۷۰ درصد آن در استان کرمان تولید میشود. پسته در مناطق مختلف استان، کشت میشود اما شهرستان رفسنجان به عنوان بزرگترین منطقهی پستهکاری در جهان، مرکز اصلی تولید پسته در استان است و بالاترین حجم تولید را به خود اختصاص داده است. کیفیت بالا و تنوع محصول، دو ویژگی اصلی پستهی رفسنجان هستند که باعث ورود تولیدان این منطقه به بازار جهانی شدهاند.
,, ,
ایران چهارمین کشور تولیدکنندهی گردو در جهان است. گردو در شهرستانهای مختلف استان کرمان تولید میشود و پس از پسته، دومین محصول کشاورزی صادراتی استان است. گردوی تولیدشده در باغهای شهرستان بافت با توجه به ارتفاع بالای باغها، از مرغوبترین انواع گردوی کشور است. شهرستان بافت، به لحاظ سطح زیر کشت گردو، رتبهی اول را در کشور دارد و از جهت میزان تولید، پس از شهرستان تویسرکان استان همدان، دومین تولیدکنندهی گردوی کشور است.
,, ,
با توجه به ویژگیهای اقلیمی، مناطق شرقی و جنوبی استان از قطبهای تولید خرما در کشور هستند و یک سوم خرمای کشور را تولید میکنند. خرما مهمترین محصول کشاورزی این مناطق است و تولید آن مهمترین شغل جمعیت روستایی این مناطق به شمار میرود. خرمای مضافتی استان کرمان که بیشتر در شهرستانهای بم و فهرج کشت میشود، از انواع مرغوب خرمای ایران است و جایگاه ویژهای در صادرات خرمای کشور دارد.
,,
امیدواریم که این استان پهناور و زیبا بتواند میزبان میهمان خوبی برای میهمانان نورزوی و گردشگران باشد و بتوانند نهایت استفاده را از زیبایی های تمام عیار این استان داشته باشند.
,,
,
انتهای پیام/م
,,
]
ارسال دیدگاه