رئیس اداره دامپزشکی سیریک با اشاره به کشنده بودن انتقال بیماری تب کنگو از دام به انسان گفت: عدم رعایت موارد ایمنی توسط مردم خطر ابتلا به این بیماری و سلامت مردم سیریک را به شدت تهدید می کند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، مجتبی رهدور در گفتگو با خبرنگار آذینی افزود: تقریبا تمامی سه شهر و 75روستای شهرستان سیریک دارای احشام سبک ، نیمه سنگین و سنگین می باشند که با توجه به آداب و رسوم سنتی مردم شهرستان به نگهداری دام بویژه گاو ، گوسفند و بز در منزل و استفاده از کوشت قرمز که به روش سنتی در منازل کشتار می شود به نوعی به عادت و رسوم مردم تبدیل شده که این مسئله سلامت مردم را به شدت تهدید می کند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آذینی,,
این مسئول ابراز داشت :شهرستان سیریک دارای 40 هزار دام سبک ، حدود 3 هزار راس گاو و تعداد 5 هزار نفر شتر می باشد که متاسفانه تاکنون چندین مورد بیماری مشترک بین انسان و دام در سیریک مشاهده شده که عدم توجه به این مسئله از طرف خود مردم باعث تهدید سلامت آنها خواهد شد.
,,
رهدور تصریح نمود بیماری مشترک انسان و دم از راه گزش کنه ، لاشه حیوان ، خون و ترشحات حیوان آلوده ،تماس با خون و بافت های بیمار مبتلا ، تماس با کنه و لح کردن کنه بوسیله دست ،کشتارهای سنتی و غیر مجاز دام که بوسیله مردم در منازل ، کبابی ها و مراسمات صورت می گیرد احتمال انتقال را تشدید می کند.
,,
رئیس دامپزشکی شهرستان سیریک یادآور شد: علائم این بیماری در دام باعث بروز ایجاد یک تب بسیار مختصر و فاقد هر نوع علائم دیگر می باشد اما در انسان علائم این بیماری اگر از طریق گزش کنه ویروس به بدن انسان منتقل شود معمولا تا 3 روز بعد از آن علائم بیماری شروع و اگر از طریق ترشحات باشد بعد از 5 روز مشخص خواهد شد.
,,
وی اضافه کرد: از دیگر علائم ابتلا به بیمای مشترک انسان و دام سردرد شدید ، درد عضلانی ، تب و لرز، گیجی ، سفتی عضلات گردن ، حساسیت به نور و احتمال حالت تهوع ، استفراغ ، گلوله درد ، پر خونی ملتهبه دیده می شود.
,,
رهدور افزود: بعد از انتقال بیماری مشترک انسان و دام ( بیماری تب کریمه گنگو) خون ریزی از قسمت های بالای بدن قابل مشخص و در صورت عدم درمان بدلیل کم خونی و خون ریزی در مغز و اعضای داخلی بدن در شکل حاد بیماری منجر به مرگ انسان می شود.
,,
وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای مهم و پیشگیری از این بیماری خطرناک سم پاشی حداقل سه بار در سال مکان نگهداری دام ها و دام ها می باشد اظهار داشت:مردم برای حفظ سلامت خود باید برای تهیه گوشت قرمز از مراکز معتبر و تائید دامپزشکی تهیه و از گوشت خارج از کشتار غیر مجاز پرهیز و قبل از مصرف گوشت قرمز تازه کشتار شده حتما به مدت 24 ساعت در یخچال و در دمای 0 تا 4 درجه نگهداری و در زمان مصرف گوشت را به طور کامل پخته مصرف نمایند.
,,
انتهای پیام/
,,
]
ارسال دیدگاه