اخبار داغ

در اولین کنفرانس ملی «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» مطرح شد؛

ایران تا افق ۱۴۰۴ باید در ایمنی غذا رتبه اول منطقه را داشته باشد

ایران تا افق ۱۴۰۴ باید در ایمنی غذا رتبه اول منطقه را داشته باشد
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: در سند چشم انداز ۱۴۰۴ که بسیاری از اسناد براساس آن نوشته می‌شود تاکید بر انسان سالم به‌ عنوان محور اساسی توسعه پایدار شده و اولویت ملی در دسترسی به غذای سالم مدنظر قرار گرفته شده است؛ ان‌شاءالله در افق سال ۱۴۰۴ ایران کشوری خواهد بود که از نظر ایمنی غذا رتبه اول در منطقه را خواهد داشت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سازمان بسیج جامعه پزشکی، هدایت حسینی، در اولین کنفرانس ملی «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره»، گفت: غذا یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌هایی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است، ما نیز وظیفه داریم که آن را سالم تولید کرده و به دست مصرف کننده برسانیم؛ امروزه بحث غذا از حوزه سلامت خارج شده و تبدیل به موضوعی به عنوان توسعه پایدار شده است، بنابراین سیاسیون به حوزه غذا نگاه ویژه‌ای دارند و وقتی اختلافاتی بین کشور‌ها به وجود می‌آید ابتدا تحریم مواد غذایی در دستور کار قرار می‌گیرد تا کشور مورد نظر را تحت فشار بگذارند.

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، ادامه داد: بخشی از اثرات ماده غذایی بر روی جسم انسان است و بخش دیگر آن بر جنبه‌های معنوی و روحی انسان اثرگذار است و اصرار بر استفاده از روزی حلال نیز به دلیل اهمیت همین امر است.

وی گفت: در اصول قانون اساسی تاکیدات زیادی بر رفع فقر، محرومیت و رفاه فردی مورد توجه قرار گرفته و در سند چشم انداز ۱۴۰۴ که بسیاری از اسناد بر اساس آن نوشته می‌شود تاکید بر انسان سالم به‌ عنوان محور اساسی توسعه پایدار شده و اولویت ملی در دسترسی به غذای سالم مدنظر قرار گرفته است؛ ان‌شاءالله در افق سال ۱۴۰۴ ایران کشوری خواهد بود که از نظر ایمنی غذا رتبه اول در منطقه را خواهد داشت.

حسینی، گفت: همچنین در برنامه‌های پنج ساله تدوین شده، بحث ایمنی و سلامت غذا به خوبی و جدیت مورد توجه قرار گرفته و تاکید بر رویکرد انسان سالم با توجه به یکپارچگی در سیاست گذاری، برنامه ریزی، ارزشیابی، نظارت، تخصیص منابع، ارتقاء شاخص‌های سلامت، سلامت آب و هوا، امنیت غذا و محیط بهداشت روحی و جسمی شده است.

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود: کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدیدکننده سلامتی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه در برنامه‌های توسعه‌ای کشور دیده شده است و براساس آن اقدامات زیادی در وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی و همه سازمان‌های دست اندرکار تولید و نظارت و عرضه مواد غذایی در کشور انجام شده است؛ در واقع برنامه‌های مجلس نشان می‌دهد که مسئولین نگران سلامتی با رویکرد غذای سالم در جامعه هستند.

عدم مدیریت افزایش جمعیت موجب کاهش نظارت بر تولید غذا در جهان شده است
وی تصریح کرد: بحث ایمنی غذا طی سال‌های اخیر در دنیا دچار چالش‌های فراوانی شده است که سبب شده ایمنی صددرصد غذا در هیچ کشوری وجود نداشته باشد؛ یکی از دلایل این امر عدم مدیریت افزایش جمعیت جهان است؛ تولید غذا برای جمعیت ۸ میلیاردی جهان باعث کاهش نظارت بر مراحل تولید غذا شده است؛ عدم مدیریت افزایش جمعیت سبب شده مزارع و باغ‌ها تبدیل به برج‌ها و مناطق مسکونی شود وهمین افزایش جمعیت باعث آلودگی محیط زیست و کاهش تولید غذا می‌شود.

حسینی، ادامه داد: امروزه مجبوریم از غذاهای دستکاری ژنتیکی شده استفاده کنیم زیرا تولید غذا به اندازه افزایش جمعیت رشد ندارد؛ دستکاری ژنتیکی باعث افزایش محصولات غذایی پرمحصول می‌شود و آفات آن کم می‌شود، اما این روش هنوز مورد تایید همه دنیا قرار نگرفته است؛ روش‌های بازرسی سنتی نیز در امنیت غذا ایجاد مشکلاتی کرده و سودجویی و تقلب‌های فراوانی در کشور‌ها گزارش شده است؛ سودجویی برخی افراد، منجر به تولید غذاهای ناسالم شده است و در سال‌های اخیر رسوایی‌های زیادی در سطح دنیا مطرح بوده است از جمله رسوایی که در کشور چین اتفاق افتاد و از ملامین برای تولید پروتئین در شیرخشک اطفال استفاده شد که باعث مرگ تعداد زیادی از اطفال شد و کودکان زیادی دچار آسیب کلیه شدند؛ مواد شیمیایی افزوده شده به شیر برای تظاهر به پروتئین بالا‌تر در شیر استفاده شده بود.

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: همچنین تقلبات در روغن زیتون، عسل و سایر مواد غذایی در دنیا گزارش شده است؛ غذایی که ایمن نباشد هیچ ارزش تغذیه‌ای نخواهد داشت اما شدت بیماری‌های ناشی از غذا در دنیا را به سختی می‌توان تخمین زد و بسیاری از این بیماری‌ها در نظام سلامت ثبت نمی‌شود، در حالی‌که سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۵ اعلام کرده است ۱. ۸ میلیون نفر در دنیا به خاطر بیماری‌های اسهالی جان خود را از دست می‌دهند و در کشورهای صنعتی ۳۰ درصد جمعیت هر سال از بیماری‌های ناشی از غذا رنج می‌برند.

غذای ناسالم موجب ایجاد سرطان کبد در افراد می‌شود
وی گفت: مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت کشورمان نیز طبق بررسی سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ اعلام کرده است، دو هزار و دویست و پنجاه همه گیری ناشی از آلودگی غذا در ایران گزارش شده که ۴۵ هزار نفر با غذای ناسالم بیمار شده‌اند و ۹۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند؛ پس آمار نشان می‌دهد چقدر در معرض بیماری‌ها هستیم از جمله اینکه سرطان‌های کبد یکی از بیماری‌های ناشی از ناسالم بودن غذا است که به دلیل انباشته شدن آلاینده‌ها در کبد اثرات خود را سال‌ها بعد نشان می‌دهد.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سازمان بسیج جامعه پزشکی,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, عدم مدیریت افزایش جمعیت موجب کاهش نظارت بر تولید غذا در جهان شده است,
,
,
,
,
,
,
, غذای ناسالم موجب ایجاد سرطان کبد در افراد می‌شود,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه