به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، اسناد جدیداً فاش شده از رسوایی آژانس امنیت ملی آمریکا پای باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور را هم به این افشاگری بیسابقه در تاریخ آمریکا باز کرده است.
ادوارد اسنودن، یکی از معاونان فنی سازمان سیا و از پیمانکاران آژانس امنیت ملی آمریکا در روزهای اخیر با افشای اسنادی فوقالعاده محرمانه، از شنود تلفنی و اینترنتی دولت آمریکا از میلیونها شهروند این کشور پرده برداشته و در صدر اخبار رسانههای بینالمللی قرار گرفته است.
روزنامه انگلیسی گاردین که اولین روزنامه افشا کننده جاسوسی آمریکا از شهروندان بود مستندات تازهای منتشر کرده که نشان میدهند دولت آقای باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا هم در جاسوسی از شهروندان آمریکایی نقش داشته است.
طبق اسناد افشا شده از آژانس امنیت ملی آمریکا، برنامه مرموز نظارت و پایش از شهروندان که اطلاعات میلیونها شهروند آمریکایی را در اختیار دولت این کشور قرار میداده پس از حادثه 11 سپتامبر در دولت جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت این کشور آغاز شده و باراک اوباما آن را تا اواخر سال 2011 ادامه داده است.
این اسناد سه هفته پس از آن منتشر شدهاند که روزنامه انگلیسی گاردین برای اولین بار اقدام به انتشار اسناد طبقهبندی شده منتسب به «ادوارد اسناودن» کرد.
اطلاعاتی که آقای اسنودن درز داد از برنامههای گسترده سازمان امنیت ملی آمریکا در جمع آوری اطلاعات شخصی افراد در فضای مجازی پرده برداشت.
بر اساس اطلاعاتی که وی منتشر کرد، سازمان امنیت ملی آمریکا از شرکت مخابراتی «ورایزن»، یکی از بزرگترین شرکت های مخابراتی آمریکا، خواسته بود تا مکالمات تلفنی و فعالیتهای اینترنتی شهروندان را در اختیارش بگذارد.
دولت آمریکا این طرح را تایید کرده و آنرا برای افزایش امنیت شهروندان لازم دانسته است. با این حال، فعالان حقوق بشر این برنامه اطلاعاتی دولت آمریکا را در تضاد با آزادی های فردی و حقوق شهروندان این کشور ارزیابی میکنند.
آقای اوباما امروز در کنفرانس خبری مشترک با رئیس جمهور سنگال گفته بود نگران اسناد محرمانهای است که اسنودن در اختیار دارد.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
منبع:فارس
,
انتهای پیام/ن
]