به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از فرهنگ کده ؛عدم استفاده از کودهای شیمیایی و سایر مولفه های ممتاز طبیعی نظیر آب هوا و خاک عالی، شهرستان بشاگرد را از جمله مناطق تولید محصولات غذایی و سبزیجات کاملا ارگانیک کشور قرار داده است ،این محصولات به سبب برخورداری از کشت کاملا طبیعی، طعمی متفاوت و منحصر بفرد در برابر ذائقه مشتریان قرار می دهند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, , فرهنگ کده, ؛عدم استفاده از کودهای شیمیایی و سایر مولفه های ممتاز طبیعی نظیر آب هوا و خاک عالی، شهرستان بشاگرد را از جمله مناطق تولید محصولات غذایی و سبزیجات کاملا ارگانیک کشور قرار داده است ،این محصولات به سبب برخورداری از کشت کاملا طبیعی، طعمی متفاوت و منحصر بفرد در برابر ذائقه مشتریان قرار می دهند.,اما عدم دسترسی به بازار فروش مناسب و سایر مشکلات موجب کاهش انگیزه کشاورزان بشاگردی برای افزایش تولید این محصولات کاملا ارگانیک و ارائه عمده ی آن به بازار شده است.
,
سیر سرخ بشاگرد یکی از محصولات کاملا ارگانیک بشاگرد است که طعم و عطر متفاوت آن در مقایسه با موارد مشابه می تواند ظرفیت خوبی برای ارائه این محصول به بازار های داخلی و جهانی فراهم آورد.
,زبیده عبدالله زاده، بانوی کشاوز بشاگردی در گفتگو با فرهنگ کده ضمن تشریح مراحل کشت سیر در این منطقه، گفت: آب مورد نیاز برای کشت سیر را از چشمه های منطقه به سمت زمین های تحت کشت هدایت می کنیم.
, فرهنگ کده ,و ی افزود:با توجه به کمبود آب و تعداد زیاد کشاورزها هر روز، آب در اختیار یک کشاوز قرار داده می شود.
,
عبدالله زاده با اشاره به زحمات فراوان کشت سیر، اظهار کرد: کود مورد نیاز برای کشت سیر از دام های منطقه فراهم می شود و از هیچ نوع ماده شیمیایی به عنوان کود استفاده نمی کنیم.
,این بانوی کشاورز بشاگردی با اشاره به ظرفیت بالای کشت سیر در بشاگرد،خاطر نشان کرد: با وجود تمام زحمات و هزینه هایی که برای کشت سیر انجام می شود، به علت نبود مشتری دائم و کمی سطح کشت و پایین بودن قیمت فروش، حتی مبلغی که هزینه شده هم به دست نمی آید.همین موضوع باعث شده بسیاری از زمین های کشاورزی در منطقه بدون استفاده رها شود و کشت سیر در بشاگرد به مقدار مصارف شخصی و خرده فروشی محدود شود.
,
عبدالله زاده در توضیح سایر مشکلات کشت سیر در بشاگرد افزود: فاصله چندین کیلومتری خانه های مسکونی با زمین های زراعی و صعب العبور بودن راه های ارتباطی تا این زمین ها، حمل کود و بذر و در نهایت برگرداندن محصول را برای کشاورزان سخت کرده است. بنابراین چاره ای جز حمل محصول توسط کشاورز وجود ندارد.
,وی در خصوص افزایش سطح کشت سیر در این منطقه، تصریح کرد: با وجود نیاز کم سیر به آب، و فراوانی بارندگی ها در منطقه بشاگرد،اما فقدان سد یا آبگیر برای ذخیره آب رودخانه ها، کشاورزان را در تامین آب دچار مشکل کرده و روند توسعه کشت سیر در بشاگرد را کند ساخته است.
,این بانوی بشاگردی تاکید کرد: ظرفیت کشت سیر در این منطقه بسیار بالاست و زمین های آماده به کشت فراوانی وجود دارد که انتظار می رود مسئولان در جهت رفع موانع توسعه کشت سیر ارگانیک در بشاگرد اقدام کنند.
,انتهای پیام/
]