آمیختگی علم و دین در جامعه یکی از ضروریات است
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی اصغر حبیبیان، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت آیت الله دکتر مفتح در گفتگو با خبرنگار  قم فردا، در مورد هدف وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: شهید مفتح یکی از منادیان ایده ی وحدت حوزه و دانشگاه بود.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, قم فردا، , قم فردا،, قم فردا, قم فردا,

وی با بیان این که یکی از جلوه های سکولاریزم و جدایی دین از سیاست درباره جدایی دین از علم است که توسط دنیای سلطه و استکباری مطرح شده، افزود: همانطور که پیامبر اسلام فرمودند: «العلم علمان علم الادیان و علم الابدان» اشاره به دو ساحتی بودن انسان است.

,

این استاد دانشگاه ادامه داد: انسان یک بُعد روحی و معنوی و یک بُعد جسمی و مادی دارد که هر دو لازم و مکمل زندگی انسان و بشری است؛ از گذشته به خصوص در دایره مشرق زمین و خاصه مکتب اسلام، اندیشمندان و عالمان، هم عالم دین و هم عالمِ علم جسمی بدن به خصوص در زمینه پزشکی بودند.

,

وی با اشاره به این که اکنون یافته های پزشکی که در غرب مطرح می شود را از ابن سینا می گویند، زیرا او علاوه بر این که حکیم اسلامی بود به یک طبیب کاربلد هم شهرت داشت، از دیگر اندیشمندان هم نام برد و افزود: زکریای رازی طبیب، ریاضی دان و اندیشمند توانایی بود، همچنین جابربن حیان نیز شیمدانی بود که بر علم دین تسلط داشت.

,

حبیبیان وحدت حوزه و دانشگاه را مهم دانست و تأکید کرد: تلفیق دو علم از همان خلقت بشریت که توسط خداوند اراده شده وجود داشته است و این که گفته می شود وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی همانطور که امام (ره) فرمودند: حوزویان ما باید مجهز به علم دانشگاهی هم باشند و از طرفی دیگر افرادی که به علم دانشگاهی مشغول هستند باید به علم دینی مجهز باشند و این آمیختگی علم و دین هر دو مکمل یکدیگر هستند.

,

وی با اشاره به همگانی شدن طب سنتی در جامعه گفت: یکی از جلوه های بسیار خوبی که در حال پیاده سازی در جامعه است و از طرف مراجع تقلیدی همانند آیت الله نوری همدانی، آیت الله مکارم شیرازی و دیگر علما توصیه می شود تحت عنوان طب سنتی نام دارد که این بزرگان علاوه بر این که خود مجهز به علم دین هستند به علم بدن، جسم و آن چه که نیازهای جسمی انسان به آن سفارش شده نیز اهمیت می دهند.

,

عضو هیئت علمی دانشکده شهید محلاتی در خاتمه تأکید داشت: تلفیق حوزه و دانشگاه (علم و دین) باید به آن اصالت و جایگاه خود برگردد زیرا سعادت، کمال و رستگاری بشری به تلفیق این دو با یکدیگر است.

,

 

,

انتهای پیام/

]
استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه گفت: حوزویان ما باید مجهز به علم دانشگاهی هم باشند و از طرفی دیگر افرادی که به علم دانشگاهی مشغول هستند باید به علم دینی مجهز باشند و این آمیختگی علم و دین هر دو مکمل یکدیگر است.