به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازایل بانو، شهر یاسوج در آستانه شب یلدا شب اول زمستان آشفته بازار است به گونه ای که اگر بازرسی های اتاق اصناف و صنعت، معدن و تجارت نبود نارضایتی بسیار شدیدی را در بین مردم ایجاد می کرد اما در استانه شب یلدا بازرسی ها به صورت شبانه روزی شده است و هیچ فروشنده ای نمی تواند گران فروشی کند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ایل بانو,شب یلدا با همه اداب و رسومش در راه است در این شب دورهمی های خانوادگی و صله رحم بیشتر از سایر شب ها در جریان است و در کنار این دورهمی بازار میوه و خشکبار نیز گرم است.
,پر طرف دار ترین میوه که از سال های گذشته مرسوم بوده در شب یلدا خورده می شودهندوانه است.
,هر چند برخی از پزشکان و پژوهشگران طب سنتی خوردن هندوانه را کاری اشتباه می دانند اما همچنان هندوانه از شب یلدای مردم جدا نشده است و بازارش در این شب بر عکس طبع سردش گرم گرم است و کسب و کار هندوانه فروش ها در این دو شب سکه است.
,اما نیاز است که نزدیکی شب یلدا سری به بازار شهر یاسوج زده شود و وضعیت قیمت میوه ها و خشکبار را جویا شد که در این شب مردم دچار ضرر و زیان فراوان نشوند هندوانه و انار پر طرف دار ترین میوه در طولانی ترین شب سال است.
,در شهر یاسوج می توان گفت نوعی آشفته بازار حاکم است هر چند دست فروشان سعی می کنند این آشفته بازاری را با میوه های درجه دو و سه جبران کنند اما میوه های درجه یک نیز در برخی مغازه ها به صورت سرسام آوری به فروش می رسد به همین دلیل مردم نیز به سمت دست فروشان روی می آورند چرا که اعتقاد دارند دست فروشان و وانت های میوه فروش قیمت مناسب تری دارند.
,طبق گزارش میدانی خبرنگار این پایگاه خبری از میوه فروشان شهر یاسوج سیب در بازار یاسوج به قیمت 3000 تا 4000 به فروش می رسد به گونه ای که برخی سه کیلو سیب را به قیمت 10 هزار تومان به فروش می رسانند و قیمت هر کیلو موز درجه یک نیز 6500 به فروَش می رسد.
,پرطرفدار ترین میوه شب یلدا یعنی هندوانه که امروز قیمتش در بازار شیراز افزایش پیدا کرد و با توجه به اینکه هندوانه از استان فارس به استان وارد می شود در استان نیز 2000 تومان به فروش می رسد و انار درجه یک شهررضا اصفهان در بازر یاسوج از 7500 تا 8 هزار تومان توسط فروشندگان فروخته می شود.
,همچنین انار درجه دو و سه از 4000 زهرا تومان تا 6000 تومان است و نارنگی 3000 تومان، گوجه 2000تا3000 ، پرتقال نافی 3500 به فروش می رسد.
,رییس اتحادیه میوه فروشان شهرستان بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: انار درجه یک که از اصفهان وارد استان می شود با قیمت 7500 تا 8000 تومان باید به فرووش برسد و بالتر از این قیمت تخلف محسوب می شود.
,جاسم اسفندیار مقدم گفت: نارنگی درجه یک 5500 تومان و سیب درجه یک نیز 4000 تومان به فروش می رسد که 150 تن انار، سیب، هندوانه و پرتقال ذخیره سازی شده است.
,وی افزود: با توجه به نزدیک شدن شب یلدا بارزسان اتاق اصناف به صورت شبانه روزی در این دو شب فعالیت می کنند و شهروندان می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف با شماره 124 تماس بگیرند که در اسرع وقت رسیدگی می شود.
,شروع طرح نظارتی شب یلدا از سه شنبه
,رییس صنعت،معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: با امادگی کامل به پیشواز طرح نظارتی شب یلدا خواهیم رفت برای اجرای طرح نظارتی شب یلدا اماده گی جلوگیری از تخلفات احتمالی واحدهای صنفی را داریم.
,داریوش دیودیده رییس صنعت،معدن و تجارت افزود: طرح نظارتی شب یلدا در کهگیلویه و بویراحمد از روز سه شنبه ۲۸اذرماه شروع و تا ۳۰ این ماه ادامه دارد.
,وی تصریح کرد: به منظور نظارت کافی بر واحدهای صنفی که اقدام به عرضه کالاهایی نظیر میوه، شیرینی، اجیل و خشکبار می کنند تیم های ویژه بازرسی و نظارت تشکیل شده است و انها در این مدت در مراکز فروش حضور دارند.
,دیودیده اضافه کرد: علاوه بر داشتن۴۰ نیروی بازرس، کارشناسان حوزه نظارت در کنار انها در گشت های نظارتی همکاری دارند، ضمن اینکه بازرسان اتاق های اصناف به این تیم های نظارتی اضافه خواهند شد.
,رییس صنعت،معدن و تجارت گفت: گشت های بازرسی از ساعت۸صبح هر روز شروع می شود و تا ۲۰شب ادامه دارد از شهروندان عزیز توصیه می شود با نیروهای نظارتی همکاری نموده و در صورت مشاهده تخلف ،با سامانه ۱۲۴رسیدگی به تخلفات صنفی تماس حاصل نمایند و گزارش خود را انعکاس دهند، ضمن اینکه به صورت حضوری هم می توانند مراجعه نمایند و شکایت خود را ارایه دهند.
,,
انتهای پیام/
,]