به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از طرقبه نیوز، دولت بالاخره پس از هفتهها تلاطمهای ارزی در بازار، تصمیم گرفت تا با مکانیسمهایی ازجمله فروش اوراق مشارکت ارزی و ریالی با نرخ سود جذاب و فروش التهاب بازار را کاهش دهد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, طرقبه نیوز, .,مدتی است که بازار ارز روزهای پرتلاطمی را میگذراند و از نرخهایی که بهیکباره ظرف مدت کوتاهی جهشهای شوکآوری را به اقتصاد ایران تحمیل کرد و این در حالی است که همه منتظر اقدام سیاستگذار ارزی کشور برای مدیریت این بازار بودند.
, .,سید سعید ملکالساداتی، استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو با طرقبه نیوز پیرامون نوسانات اخیر نرخ ارز اظهار کرد: رکود حاکم بر فعالیتهای اقتصادی در کشور موجب شده که بهطورکلی نرخ بازدهی فعالیتهای تولیدی پایین باشد.
, طرقبه نیوز , طرقبه نیوز, طرقبه نیوز, .,وی افزود: در سالهای اخیر و پس از نوسانات ارزی که اوایل دهه 90 اتفاق افتاد دولت راهحل کنترل بازار ارز را افزایش نرخ سود سپردههای بانکی دانست و از این طریق سعی داشت پولهای سرگردان مردم را به شبکه بانکی بازگرداند تا بتواند بازار ارز را ساماندهی کند اما در این سالها قیمت ارز واقعی نشد و یکسانسازی صورت نگرفت.
, .,,
این سالها با نظام چند نرخی ارز روبرو بودیم
, این سالها با نظام چند نرخی ارز روبرو بودیم,کارشناس مسائل اقتصادی گفت: این سالها با نظام چند نرخی ارز روبرو بودیم لذا انتظار میرفت دولت در سیاستهای اقتصادی یکسانسازی نرخ ارز برایش در اولویت باشد اما با توجه بهغفلت از نظام ارزی شناور مدیریتشده در کشور این اقدام انجام نشد.
, .,, ,
وی با اشاره به اینکه نرخ ارز باید به صورت مدیریت شده انعطاف داشته باشد افزود: بانک مرکزی بایستی نرخ ارز را متناسب با تورم داخلی در این سال ها تعدیل می کرد و با انجام نشدن این اقدامات ما با اضافه تقاضا برای ارز مواجه بودیم.
,ملکالساداتی تصریح کرد: اتفاقی که در سال های اخیر رخ داد نرخ سود سپرده ها برای اینکه منابع از بانک ها خارج شود و به سمت تولید بکشاند، به صورت تدریجی توسط کاهش یافت و اطلاعات آماری نشان می دهد با کاهش نرخ سود سپرده ها از 20 درصد به 16 درصد سپرده ها از بانک خارج نشده اند چراکه بازارهای جایگزین سود مناسب را به سپرده گذاران ارائه نمی دادند.
,وی افزود: تلنگری که در ماه های اخیر به بازار ارز خورد باعث شد که نرخ سود در این بازار غیر رسمی «سفته بازی» افزایش داسته باشد و موجب شد افراد پول های سرگردان را از بانک خارج و وارد این بازار کنند لذا بی ثباتی در بازار ارز و افزایش نرخ ارز را شاهد بودیم.
,ضرورت تعدیل تدریجی ارز متناسب با اختلاف تورم داخلی و خارجی
, ضرورت تعدیل تدریجی ارز متناسب با اختلاف تورم داخلی و خارجی ,استاد اقتصاد دانشگاه مشهد خاطرنشان کرد: دولت امروز راه حل را دوباره در این دیده است که مجددا سیاست افزایش سود سپرده ها را در پیش بگیرد تا دوباره سرمایه های خرد را مجددا به شبکه بانگی برگرداند چراکه این پول ها در بازارهای سفته بازی موجب بی ثباتی اقتصادی می شود.
, ,وی افزود: اقدام بعدی دولت احتمالا این باید باشد که کاری را که در سال های اخیر دائم به تعویق انداخت را جدی دنبال کند و یکسان سازی نرخ ارز را در پیش بگیرد، یعنی ارز را به صورت تدریجی متناسب با اختلاف تورم داخلی و خارجی تعدیل کند تا مازاد تقاضا برای ارز نداشته باشیم.
,ملکالساداتی با اشاره به اینکه اگر در حمایت از تولید سیاست هایی اجرا شود در این زمان با کاهش نرخ سود سپرده های بانک شاید سرمایه های مردم به بخش تولید سرازیر شود گفت: در غیر این صورت بر اساس بالا بودن سود شاهد جابجایی این سرمایه ها به بازارهای مختلف خواهیم بود.
,افزایش نرخ ارز نابرابری را در جامعه تشدید می کند
, افزایش نرخ ارز نابرابری را در جامعه تشدید می کند,وی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز نابرابری را در جامعه تشدید می کند و منجر به افزایش سطح عمومی قیمت ها خواهد شد افزود: نااطمینانی نرخ ارز بر تولید داخلی مؤثر است و وقتی فضای بازار ارز ملتهب و نوسانی است تولید کننده نااطمینان می شود و سیاست های دولت در بلند مدت را درک نخواهد کرد لذا تولید کننده تصمیم می گیرد خریداری کالاهای واسطه ای را به تعویق بیندازد و در نتیجه خط تولید کارخانجات با کمبود مواد اولیه به توقف میرسد و این خودش به تورم خواهد انجامید.
,انتهای پیام/
]