به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سلام کمیجان؛ درخت زیباترین نماد طبیعت و یکی از جلوههای آفرینش خداوند است، درخت نماد آبادانی، شاخص سرسبزی، مظهر زندگی و سبب تلطیف هوا و موجب آسایش و رفاه مردم و صفا میشود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سلام کمیجان, سلام کمیجان,هرساله با آغاز اسفندماه تب و تاب کاشت نهال از سوی مسئولان و مردم به چشم میخورد و با فرارسیدن ۱۵ اسفندماه و روز درختکاری شعار «کاشت» نهال و بیان فوایدی در این زمینه در میان همه و به خصوص رسانهها به اوج خود میرسد.
,اما در این روزها توجه و تاکید فقط و فقط به کاشتن نهال اختصاص مییابد و دورههای بعد از کاشت فراموش میشود چه بسا نهالی بدون در نظر گرفتن شرایط زیستی کاشته شود و بعد از مدتی توسط عوامل دیگر از بین برود.
,محمود مرادی نراقی، شهردار کمیجان در گفتگو با خبرنگار سلام کمیجان؛ با اشاره به کاشت نهال در این روزها گفت: موضوع درختکاری در کشور باید با برنامهریزی صحیح انجام شود برای این منظور لازم است در این زمینه با آسیب شناسی دقیق به اصلاح معایب بپردازیم.
, سلام کمیجان, سلام کمیجان,مرادی اظهار کرد: چند سالیست که با اجرای طرح درختکاری میلیونها اصله درخت به صورت نمادین توسط منابع طبیعی، شهرداریها، دانشگاهیان، مدارس، سمنها و غیره در مناطق مختلف کشور غرس میشود.
,شهردار کمیجان با انتقاد از بیبرنامگی در حوزه «کاشت» درخت تصریح کرد: اگر مرکزی برای پایش آمار این حرکتهای نمادین در کشور وجود داشت، مشخص میشد که در همین ده سال اخیر چه مقدار از منابع محلی و ملی صرف کاشت نهال در کشور شده است.
,ضرورت توجه به مرحله «داشت» درختان
, ضرورت توجه به مرحله «داشت» درختان, ضرورت توجه به مرحله «داشت» درختان,وی ادامه داد: با همه این تلاشها، اکنون کشورمان در خط فقرِ درخت و فضای سبز مناسب به سر میبرد. واقعیت این است که جنگلها و منابع طبیعی نه تنها افزایش پیدا نکرده بلکه سالیانه هزاران هکتار از آن به دست انسانها نابود شده است.
,مرادی به مراحل درختکاری اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم مراحل صفر تا صد یک پروژه درختکاری را مشخص کنیم سهم «کاشت» و «برداشت» کمتر از پنج درصد هزینه را به خود اختصاص میدهد و «داشت» که همان نگهداری است بیش از ۹۵ درصدِ کار را به خود اختصاص میدهد.
,شهردار کمیجان بیان کرد: «کاشت» تنها یک قدم از پروژه درخت شدن نهالها است و اساسیترین مرحله «داشت» است که انگار خیلی برای ما اهمیت ندارد. باید برای این که نهال به درخت تبدیل شود، مرحله پراهمیت «داشت» هم مد نظر قرار گیرد.
,شهردار کمیجان با تاکید بر نگهداری از نهالهای کاشته شده، گفت: در مرحله «داشت» گاهی به دلیل فقدان آب، گرمای بیش از حد، کاشت غلط، خاک نامناسب، انتخاب گونه غیربومی، قطع و تخریب توسط انسان و دام، نهال کاشته شده از بین میرود و از میان هزاران نهالی که هر ساله روی کاغذ آمارشان اعلام میشود، اندک تعدادی از آنها به درخت تبدیل میشوند.
,نهالهای کاشته شده روی کاغذها سبز نمیشوند
, نهالهای کاشته شده روی کاغذها سبز نمیشوند, نهالهای کاشته شده روی کاغذها سبز نمیشوند,مرادی تصریح کرد: چه بسا دانش آموزانی که هر ساله در روز درختکاری در این فصل برای کاشت نهال به حاشیه شهرها دعوت شدند تا با عجله و شتاب اقدام به کاشت درخت آن هم در مناطقی کنند که امکان آبیاری و نگهداری این نهالهای کاشته شده وجود نداشته است. بنابراین نهالهای کاشته شده روی کاغذ و در گفتارمسئولان نه سبز میشوند و نه سایه دارند و نه میوهای میدهند.
,شهردار کمیجان خاطرنشان کرد: اگر قرار است کاری اساسی و علمی در راستای کاشت درخت و احیای منابع طبیعی در کشور انجام شود به جای تمرکز بر روی «کاشت» و «برداشت» بایستی به مقوله «داشت» و نگهداری توجه ویژه شود.
,انتهای پیام/
,