سریال جنجالی رمضان امسال
[

شبکه اطلاع رسانی دانا،‌ با نزدیک شدن به ماه رمضان جهان عرب پر شده از خبرهایی از سریال‌هایی که قرار است ده‌ها شبکه ماهواره‌ای را پر کنند اما امسال برخلاف چند سال گذشته تقریبا عرصه سریال‌های تاریخی اسلامی که مربوط به صدر اسلام باشد خالی است.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,

پایگاه خبری العربیه در این باره نوشت: بیشتر هنرمندان که سریال‌های دینی ارائه می‌دادند قصد ندارند تا به دست آوردن یک زمان مناسب برای پخش آثار خود به این کار دست زنند.

,

 

,

* محدودیت‌های قانونی و بودجه کم علت کاهش سریال‌های تاریخی در جهان عرب

, * محدودیت‌های قانونی و بودجه کم علت کاهش سریال‌های تاریخی در جهان عرب,

 

,

محمد السید سناریست معروف جهان عرب نیز با بیان اینکه مردم در کشورهای عربی و در ماه رمضان بیشتر تمایل دارند سریال‌های دینی ببینند و برای همین بیشتر به سراغ سریال‌هایی چون «یوسف پیامبر» یا «عمر» رفته‌اند، می‌گوید: در عین حال کارهای دینی با مشکلاتی از لحاظ مجوز روبروست که باعث شده بیشتر سازندگان چنین سریال‌هایی که باید صدها امضا بگیرند متاع سریال‌های تاریخی دینی را به لقایش بخشیده‌اند.

,

محمد فوزی از تهیه‌کنندگان سریال‌های دینی در سال‌های اخیر نیز می گوید: برای اینکه این سریال‌ها جذاب و محترم باشد و نصایح و ارشاد نباشد بودجه زیادی می‌طلبد و در کنار آن شبکه‌های تلویزیونی رغبتی برای آنها ندارند برای همین دنبال کسی به دنبال ساخت سریال‌های دینی نیست.

, برای اینکه این سریال‌ها جذاب و محترم باشد و نصایح و ارشاد نباشد بودجه زیادی می‌طلبد,

اما طارق الشناوی منتقد مصری نیز از اینکه سریال‌های دینی ایرانی و عربستانی از سریال‌های مصری پیشی گرفته انتقاد می‌کند و دلیل آن را علاوه بر ممانعت الازهر، تفکرات ویژه اخوان المسلمین و همچنین مشکل سناریو می‌داند و می‌گوید: اگر الازهر فضا را باز نکند باید فاتحه سریال دینی مصری را خواند.

, از اینکه سریال‌های دینی ایرانی و عربستانی از سریال‌های مصری پیشی گرفته انتقاد می‌کند و دلیل آن را علاوه بر ممانعت الازهر، تفکرات ویژه اخوان المسلمین و همچنین مشکل سناریو می‌داند ,

احمد ماهر دیگر هنرمند مصری نیز علت عدم توجه به سریال‌های دینی و تاریخی را رقابت کور شبکه‌های ماهواره‌ای می‌داند که بیشتر به دنبال صحنه غیراخلاقی برای به دست آوردن بیننده هستند.

,

و در این بین است که «عبدالعزیز مخیون» بازیگر مصری با اشاره به نحوه ساخت سریال‌های ایرانی از وزارت فرهنگ و وزارت اطلاع‌رسانی و بین کانون‌های هنری می‌خواهد که تکفل ساخت این سریال‌ها را به عهده بگیرند.

, با اشاره به نحوه ساخت سریال‌های ایرانی از وزارت فرهنگ و وزارت اطلاع‌رسانی و بین کانون‌های هنری می‌خواهد که تکفل ساخت این سریال‌ها را به عهده بگیرند,

 

,

* «خیبر» تنها سریال تاریخی درباره یهودیان شبه جزیره و احتمال جنجال‌آفرینی آن

, * «خیبر» تنها سریال تاریخی درباره یهودیان شبه جزیره و احتمال جنجال‌آفرینی آن,

 

,

بنابر این گزارش اما مهمترین و شاید تنها سریال تاریخی و دینی رمضان آتی در جهان عرب سریال «خیبر» است که فیلمبرداری آن چند روزی است که به پایان رسیده و قرار است در رمضان آتی پخش شود.

, خیبر,

سریال «خیبر» به کارگردانی «محمد عزیزیه» دارنده طرحی نوشته «هاشم السید» است و سناریوی آن را «یسری الجندی» نوشته است.

,

این سریال توسط شرکت «ایکومدیا» و توسط قطر ساخته شده و دو خلاصه داستان برای آن مطرح شده است که همین پنهان‌کاری می‌تواند آن را جنجال آفرین کند چراکه پیش از این داستان این سریال عبارت بود از: داستان یهودیان مدینه منوره و اقدامات آنها برای تفرقه بین مسلمانان در صدر اسلام که نهایتا منجر به جنگ خیبر می‌شود.

, این سریال توسط شرکت «ایکومدیا» و توسط قطر ساخته شده و دو خلاصه داستان برای آن مطرح شده است که همین پنهان‌کاری می‌تواند آن را جنجال آفرین کند ,

اما هم‌اکنون در داستان آن آمده است: این سریال بر حیات اجتماعی، اقتصادی و دینی یهودیان شبه جزیره و خروج آنها از این منطقه و داستان پیمان‌های آنها با قبایل مجاور خود و جنگ‌های مابین آنها تمرکز دارد و خصوصیات یهودیان و صفات و چگونگی شکل‌گیری دوستی و دشمنی در بین آنها را به تصویر می‌کشد.

,

 

,

 

,

سریال تاریخی «خیبر»

,

, ,

سریال تاریخی «خیبر»

,

 

,

* غلبه سریال‌های درباره مبلغان و علمای دینی در رمضان آتی

, * غلبه سریال‌های درباره مبلغان و علمای دینی در رمضان آتی,

 

,

بنابر این گزارش اما سریال‌های شبکه‌های عربی در رمضان آتی بیش از آنکه دینی باشد سریال‌هایی درباره شخصیت‌های دینی و مبلغان دینی است که این اتفاق با توجه به رشد نقش علمای دینی از سلفی تا میانه‌رو در انقلاب‌های عربی می‌توان نشانه تاثیر این اوضاع بر سریال‌سازی در جهان عرب باشد.

, بیش از آنکه دینی باشد سریال‌هایی درباره شخصیت‌های دینی و مبلغان دینی است که این اتفاق با توجه به رشد نقش علمای دینی از سلفی تا میانه‌رو در انقلاب‌های عربی می‌توان نشانه تاثیر این اوضاع بر سریال‌سازی در جهان عرب باشد,

سریال «مبلغ» یکی از این سریال‌هاست که به کارگردانی «محمد جمال العدل» ساخته می‌شود که در آن تلاش شده یک مبلغ جوان که به اسلام سمحه و سهله اعتقاد دارد به تصویر کشیده شود.

,

سریال دیگری که به این شکل قرار است به شبکه‌های تلویزیونی بیاید سریال «بشری چون شما» به کارگردانی «حسین شوکت» و نویسندگی «محمد صلاح العزب» است که با موفقت الازهر این نکته را مطرح می‌کند که مبلغان و شیوخ تقدسی ندارند بلکه این دین است که دارای قداست است.

, بشری چون شما,

در این سریال زندگی خصوصی یک مبلغ مذهبی و تزلزل‌های شخصی وی دربرابر قدرت به تصویر کشیده شده؛ تزلزل‌هایی که نه تنها در شخصیت او تاثیر می‌گذارد بلکه این تزلزل‌ها در تغییر حکم خدا و صدور فتواهایی در حمایت از برخی اشخاص نیز دنبال می‌شود.

, زندگی خصوصی یک مبلغ مذهبی و تزلزل‌های شخصی وی دربرابر قدرت به تصویر کشیده شده؛ تزلزل‌هایی که نه تنها در شخصیت او تاثیر می‌گذارد بلکه این تزلزل‌ها در تغییر حکم خدا و صدور فتواهایی در حمایت از برخی اشخاص نیز دنبال می‌شود.,

این سریال قرار است نگاهی به شیوخ و مبلغان شبکه‌های ماهواره‌ای داشته باشد که به‌ویژه پس از انقلاب اخیر مصر گسترش یافته‌اند.

,

سریال دیگری که در این بین ممکن است به پخش برسد سریالی است که با حمایت اخوان المسلمین ساخته می‌شود و قرار است زندگی رهبران زنان اخوان به نام «زینب الغزالی» را به تصویر بکشد.

, سریالی است که با حمایت اخوان المسلمین ساخته می‌شود و قرار است زندگی رهبران زنان اخوان به نام «زینب الغزالی» را به تصویر بکشد,

سریال مصری «ام الصابرین» زندگی این بانوی مصری که مبلغ مذهبی و دختر محمد الغزالی از علمای بزرگ الازهر بوده را به تصویر کشیده و در آن قرار است زندگی او از کودکی تا فوت او به‌ویژه بین ۲۰ سالگی تا ۸۸ سالگی او و نقشش در اتحادیه زنان مصر و سپس در شکل‌گیری اخوان المسلمین و ریاست او بر سازمان «اخوات المسلمات» را بررسی کند.

, ام الصابرین,

بنابر این گزارش سریال مذهبی دیگری که کمترین سروصدا اما شاید بیشترین بیننده را داشته باشد سریال انیمیشن «داستان‌های زنان در قرآن» ساخته «یحیی الفخرانی» هنرمند مصری است.

, داستان‌های زنان در قرآن,

منبع: فارس

,

انتهای پیام/خ

]
با نزدیک شدن به ماه رمضان جهان عرب پر شده از خبر سریال‌هایی که قرار است ده‌ها شبکه ماهواره‌ای را پر کنند اما امسال تقریبا عرصه سریال‌های تاریخی اسلامی خالی است و غلبه با سریال‌هایی درباره مبلغان دینی است.