حکم ناتوانی در ادای کفّاره روزه
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یکی از سؤالات رایج مربوط به روزه‌داری ماه مبارک رمضان احکام مربوط به کفاره روزه است که در ادامه بر اساس استفئائات رهبر معظم انقلاب می‌خوانید. 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, کفاره روزه,

تأخیر در ادای کفّاره
353. کسی که کفّاره روزه را تا چند سال به تأخیر اندازد، آیا چیزی بر مقدار آن افزوده می‌ شود؟

, تأخیر در ادای کفّاره, تأخیر در ادای کفّاره,
,

ج) خیر، چیزی بر آن افزوده نمی‌ شود.

,

ناتوانی از ادای کفّاره
354. شخصی به مدت 10 سال بر اثر جهل نماز نخوانده و روزه نگرفته است، فعلاً توبه نموده و به سوی خدا بازگشته و تصمیم بر جبران آن‌ها گرفته است، ولی توانایی قضای همه روزه‌های فوت شده را ندارد و مالی هم ندارد که با آن کفّاره‌هایش را بپردازد، آیا صحیح است که فقط به استغفار اکتفا کند؟

, ناتوانی از ادای کفّاره, ناتوانی از ادای کفّاره,
,

ج) قضای روزه‌های فوت شده در هیچ صورتی ساقط نمی‌ شود، و نسبت به کفّاره افطاره عمدی روزه ماه رمضان، چنانچه قدرت بر روزه دو ماه و یا اطعام شصت مسکین برای هر روز نداشته باشد، باید به هر تعداد فقیر که قادر است غذا بدهد و احتیاط آن است که استغفار نیز بکند و اگر به هیچ وجه قادر به دادن غذا به فقرا نیست فقط کافی است که استغفار کند یعنی با دل و زبان خود بگوید: «استغفرالله (از خداوند بخشایش می‌ طلبم)».

,

توانایی بر ادای کفاره بعد از استغفار به‌جای آن
356. من به علت عدم قدرت مالی و بدنی نتوانستم برای انجام کفّاره‌هایی که بر من واجب شده بود روزه بگیرم و یا به مساکین اطعام نمایم و در نتیجه، استغفار نمودم لکن به لطف الهی اکنون توان روزه گرفتن یا اطعام نمودن دارم، وظیفه‌ ام چیست؟

, توانایی بر ادای کفاره بعد از استغفار به‌جای آن, توانایی بر ادای کفاره بعد از استغفار به‌جای آن,
,

ج) در فرض مرقوم، انجام کفّاره لازم نیست گر چه احتیاط مستحبّ آن است که انجام داده شود.

]
یکی از سؤالات رایج مربوط به روزه‌داری ماه مبارک رمضان احکام مربوط به کفاره روزه است.