به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از هرمز؛شهرستان میناب به عنوان قطب مهم در صنایع شیلات هرمزگان و حتی کشور به ویژه در صنعت پرورش میگو شناخته شده و نخستین سایت پرورش میگو در زمینی به مساحت 60 هکتار در سال 87 در روستای کلاهی در قالب دو سایت بزرگ پرورش میگو با عنوان سایت تیاب جنوبی و سایت تیاب شمالی با ظرفیت چهار هزار و ۵۰۰ تن تولید میگو کار خود را شروع کرد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, به نقل از هرمز؛, هرمز,شهرستان میناب همواره به عنوان یکی از شهرستانهای صادر کننده میگو در کشور شناخته شده است که از این رهگذر موجبات ایجاد اشتغال و رفع محرومیت را داشته است و در همین زمینه گفتگویی با یکی از پرورش دهنده های میگو بندر تباب میناب داشتیم.
,مجید شبانی، یکی از کارآفرینان موفق پرورش میگو بندرتیاب شهرستان میناب با اشاره به اهداف خود به عرصه پرورش میگو، اظهار کرد: از سال ۸۷ جهت رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه تیاب میناب و تولید حمایت از تولید ملی وراد این عرصه شدم.
,این کارآفرین مینابی در خصوص مزیت های میناب برای پرورش میگو، گفت: میناب با توجه به قرار گرفتن در نوار ساحلی وجود زمین و آب و هوا خوب از پتانسیل بالایی در عرصه تولید آبزیان برخوردار است و به طوری که منطقه تیاب حرف اول را در تولید میگو در کشور را داراست .
,
چرخه تولید میگو در میناب 50 درصد غیر بومی است
چرخه تولید میگو در میناب 50 درصد غیر بومی است
, چرخه تولید میگو در میناب 50 درصد غیر بومی است, چرخه تولید میگو در میناب 50 درصد غیر بومی است,شبانی بیان کرد: به دلیل ظرفیت بسیار خوب این منطقه جهت پرورش میگو سرمایه گذاران از سرتاسر ایران به سمت بندرتیاب میناب سرازیر می شود و حدود پنجاه درصد از صاحبان پرورش میگو غیر بومی هستند که این نشان از قابلیت های بالای این منطقه است.
,وی با اشاره به اینکه 90 درصد میگوی تولید شده صادر و ارز آوری دارد، افزود: تنها ده درصد میگوهای تولید شده وارد بازارهای داخلی می شود چرا که در داخل تقاضا کم و اکثر صادرات به چین، روسیه، فرانسه، ایتالیا، امارات، عمان و قطر است.
,با سرمایه دو میلیاردی وارد این صنعت شدم
, با سرمایه دو میلیاردی وارد این صنعت شدم,پرورش دهنده موفق میگو مینابی با بیان اینکه بنده با وجود شغل دولتی راهداری و حمل ونقل جاده ای وارد عرصه پرورش میگو شدم، تصریح کرد: با سرمایه دو میلیاردی از طریق دریافت تسهیلات از بانک ملت وکشاورزی وارد این صنعت شدم.
,
اشتغال زایی 40 نفر در سایت پرورش میگوی تیاب
, اشتغال زایی 40 نفر در سایت پرورش میگوی تیاب,شبانی اظهار کرد: درآمد این صنعت بستگی به رونق بازار دارد و تقریبا در سال 400 میلیون تومان درآمد دارم و در یک مزرعه 20 هکتاری حدود 10نفر به صورت مستقیم و 30 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی ایجاد کرده است.
,وی با بیان اینکه 16 استخر پرورش میگو راه اندازی کرده ایم، گفت: در دو سایت تیاب شمالی و تیاب جنوبی حدود 250 پرورش میگو 20 هکتاری وجود دارد که سالانه تقریبا دویست تن تولید میگو داریم.
,میگوهای تیاب قربانی قاچاق های سوخت می شوند
, میگوهای تیاب قربانی قاچاق های سوخت می شوند,این فعال اقتصادی با بیان اینکه میگوهای تیاب میناب قربانی قاچاق های سوخت می شوند، اضافه کرد: اخیرا سود جویان ضربه سنگینی به تولید میگو وارد کرده و مسئولان هم در خواب به سر می برند و به طوری که اگر تا چند ماه دیگر استمرار داشته باشد این صنعت در این منطقه نابود می شود.
,شبانی ادامه داد: قاچاق سوخت در روستای تیاب و کلاهی که در مجاورت سایت های پرورش میگو واقع شده به طوری هرشب بارگیری گازوئیل مقدار قابل توجهی وارد آب دریا و خورها شده و به کانال اصلی انتقال آب پرورش میگو ها وارد می شود و به وسیله پمپ آبرسان وارد استخر شده که باعث مرگ و میر میگو ها می شود .
,وی به کمبود برق اشاره کرد و گفت: با توجه به میکانیزه شدن سیستم پرورش میگو نیاز شدید به برق است که شبکه فعلی جوابگوی نیاز پرورش دهنده نیست و به دلیل نوسان شبکه برق روزانه متحمل هزبنه های زیادی از قبیل سوختن لوازم برقی مانند هواده ها و دیناب انتقال آب و... هستیم.
,
آب شرب پرورش میگوها به وسیله تانکر تهیه می شود
, آب شرب پرورش میگوها به وسیله تانکر تهیه می شود ,پرورش دهنده موفق میگو مینابی، عدم وجود راه آسفالته را یکی دیگر از مشکلات این عرصه اشاره کرد و افزود: جاده سایت پرورس میگو شنی و خاکی است که با توجه به تردد بالا مشکلات زیادی را برای مردم منطقه ایجاد کرده و به طوری که راه ارتباطی در فصل زمستان به دلیل بارندگی مسدود می شود.
,شبانی بیان کرد: عدم وجود آب شرب بهداشتی و لوله کشی را از دیگر مشکلات این عرصه است چرا که آب شرب پرورش میگوها به وسیله تانکر تهیه می شود که خود باعث بروز مشکلات زیادی برای کارگران و پرورش دهندگان ایجاد کرده است.
,وی تصریح کرد: سود بالای تسهیلات بانکی، فشار اداره مالیات به بخش خصوصی و تولید جهت دریافت مالیات، جرائم بالای تامین اجتماعی ناشی از دیرکرد و ناتوانی در تهیه مواد اولیه غذای میگو با توجه به تولید غذای میگو در خود سایت پرورش و صرفه اقتصادی آن که پرورش دهنده برای تهیه مواد اولیه غذا از قبیل آرد وسویا و پودر ماهی با مشکلات عدیده ای دست و پنجه می کند.
,
قسمت اصلی غذای میگو آرد است
, قسمت اصلی غذای میگو آرد است,این کارآفرین مینابی با بیان اینکه قسمت اصلی غذای میگو آرد است، اضافه کرد: آرد به صورت آزاد و قیمت بالا تهیه می شود که نیازمند تخصیص آرد یارانه ای توسط دولت است.
,شبانی اظهار کرد: پودر ماهی با توجه به صید بالای فانوس ماهی در آب های استان نباید از این بابت مشکلی ایجاد شود اما متاسفانه این ماهی که یکی از اجزای اصلی غذای میگو بوده و به صورت قاچاقی از مرزهای آبی کشور خارج می شود و مقدار کمی از نصیب پرورش دهنده می شود و سویا هم با توجه به واردات آن به دلار بسته است.
,سایه دلالی بر صنعت پرورش میگو
, سایه دلالی بر صنعت پرورش میگو,وی، عدم حمایت دولت زمان فروش، عدم ثبات قیمت ها شناور بودن قیمت ها و وجود دلالان را از دیگر مشکلات خود عنوان کرد و گفت: از مسئولان انتظار داریم حمایت های لازم را با ارائه زیر ساخت های مناسب از پرورش میگو و تولید داشته باشند.
,کارآفرینان موفق پرورش میگو بندرتیاب با اشاره به اینکه باید از قاچاق سوخت جلوگیری و بخش تولید از مالیات معاف شود و راه دسترسی مناسب داشته باشد، تاکید کرد: استفاده از آب شرب بهداستی حق کارگر است و تولید کننده نباید دغدغه فروش نداشته باشد و باید دست دلالان قطع شود و از اهالی رسانه انتظار می رود کم وکاستی های ما را به گوش مس ولان برسانند.
,
شبانی ضمن توصیه به جوانان جویای کار گفت: جوانان میتوانند به صورت غیر مستقیم یا مستقیم وارد عرصه پرورش میگو شوند که مستقیم نیاز به سرمایه بالایی دارد اما به صورت غیر مستقیم در حال حاضر در منطقه به شدت عدم وجود تکنسین برق احساس می شود.
,وی تصریح کرد: اکنون در منطقه به شدت عدم وجود میکانیک جهت تعمیر پمپ های آبرسان حس می شود به توجه به توسعه و رشد تکنولوژی عدم وجود محصولات پس از فروش نظیر قطعات پمپ آب یا قطعات هواده یا قطعات برقی یا قطعات دستگاه غذا پاش و...احساس می شود.
,میگوها در دو کراپ ذخیره و برداشت می شود
, میگوها در دو کراپ ذخیره و برداشت می شود,این فعال اقتصادی به زمان ذخیره سازی و براشت میگو اشاره کرد و گفت: میگوها در دو کراپ برداشت می شود که گراپ اول در اسفندماه ذخیره سازی و در اواخر خردادماه برداشت که در کراپ دوم اوایل تیرماه دخیره سازی و اواخر آبان ماه برداشت می شود.
,شبانی با بیان اینکه دو نوع غذای میگو داریم که یک نوع آن کارخانه ای که به قیمت بالا و کیفیت کم عرضه می شود و دیگری غذای کارگاهی یا دستی است که در خود سایت تولید می شود و قیمت به صرفه ای دارد، ادامه داد: در چند سال اخیر به وقوع پیوسته که به صرفه تر و با کیفیت تر از غذای کارخانه ای است و غذای میگو مواد اولیه آن آرد، پودر ماهی، سویا، بایندر، املاک و یتامینه ها نظیر ویتامین C است.
,
در سال 93 به دلیل عدم وجود خریدار میگوها به فروش نرفت
, در سال 93 به دلیل عدم وجود خریدار میگوها به فروش نرفت,وی به خاطرات تلخ و شیرین خود در این عرصه اشاره کرد و گفت: در سال 93 به دلیل عدم وجود خریدار میگوها به فروش نرفت در سردخانه ها ماند بعد از یک سال به قیمت ناچیز توسط دلال ها به فروش رفت که ضرر هنگفتی کردیم و دور هم بودن ها و ایجاد اشتغال برای اقوام و فامیل و همشهریانم یکی از شیرین ترین خاطراتم در این عرصه است و دعای خیرشان همیشه پشتیبانم بوده است.
,میگو بهترین غذای دریایی است
, میگو بهترین غذای دریایی است,این پرورش دهنده میگو بیان کرد: میگو سرشار از ویتامین و خاصیت غذایی و از بهترین غذاهای دریایی است بالاترین مصرف را کشورهای اروپایی دارند اما عمده مشتری ما چین است که دلیل آن هم هست تحریم هاست و چینی ها میگوی ما را به قیمت پایین خریداری می کنند و در کشور خود و با مارک خودشان بسته بندی می کنند و با قیمت بالا روانه بازارهای اروپا می کنند اما در ایران طرفدار زیادی ندارد.
,شبانی افزود: اوایل که صادرات رونق نداشت بنده 500 کیلو میگو را در سه تا استان بردم اما فقط 100 کیلو آن را توانستم به فروش برسانم و با 400 کیلو برگشت خورد ولی شهر خودم خریدار ندارد.
,انتهای پیام/
]