به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی، روحالله مالکی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استان خراسانجنوبی پس از استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، خوزستان و هرمزگان، پنجمین استان درگیر در موضوع گرد و غبار میباشد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,وی افزود: طبق مطالعاتی که در خصوص شناسایی مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی و کانونهای گرد و غبار انجامشده، علیرغم اقدامات و فعالیتهای مثبت و قابل دفاعی که در این حوزه از خراسانجنوبی انجامشده ولی متأسفانه به علت عدم توجه کافی به مسائل پیشگیرانه و تشدید حاکمیت بیابانزایی، شرایط اقلیمی و خشکسالیهای مستمر و همچنین بهرهبرداری بیش از اندازه از منابع، شرایط حاکم بر استان رشد منفی داشته است.
منابع اصلی منتشره گازهای آلاینده هوا
کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی منابع اصلی منتشره گازهای آلاینده هوا را از دو منبع دانست و گفت: منابع طبیعی مانند باتلاقها، مردابها، آتشفشانها که باعث تولید و انتشار گازهای آلاینده مانند متان، سولفید هیدروژن و غیره شده که در حقیقت دخالت انسانی بهصورت مستقیم در آن وجود ندارد یکی از منابع منتشره میباشند.
مالکی با بیان اینکه منبع انسانی نیز مهمترین بخش تولید گازهای آلاینده است، اضافه کرد: این منبع تحت تأثیر فعالیتهای انسانی بوده و با ایجاد انقلاب صنعتی و عصر استفاده از سوختهای فسیلی در بخش صنعت و حملونقل بیشترین اثرگذاری منفی بر طبیعت و محیط زیست را داشته است.
نقش اصحاب رسانه و تشکلهای زیستمحیطی
وی عنوان داشت: مطبوعات، خبرنگاران، تلویزیون و رادیو میتوانند در فرهنگسازی مردم میتواند نقش بسیار مهمی داشته باشد، همچنین سمنها نیز میتوانند در این زمینه فعالیتهای خوبی انجام دهند.
نقش شترها در افزایش گرد و غبار!
کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی اذعان داشت: یکی از معضلاتی که کمتر به آن اشاره شده تعداد زیاد نفر شتر در سطح استان بوده که بیشتر از حد توان اکولوژیک (توان طبیعی) مناطق بوده و هر نفر شتر بهاندازه 7 واحد دامی یعنی گوسفند میتواند با چرا، در از بین بردن خارها و گیاهان مرتعی که نقش بسزایی در جلوگیری از فرسایش خاک داشته باشند تأثیرگذار باشد.
مالکی افزود: بنابراین با استفاده از وسایل نقلیه عمومی، آتش نزدن لاستیک در حاشیه جادهها، آتش نزدن زبالهها، صرفهجویی در مصرف سوخت، رعایت حد مجاز چرای دام، عدم بوته کنی و تخریب به هر بهانه میتوان نقش مهم و بسزایی در کاهش آلودگی هوا و گرد و غبار داشته باشیم.
انتهای پیام/
وی افزود: طبق مطالعاتی که در خصوص شناسایی مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی و کانونهای گرد و غبار انجامشده، علیرغم اقدامات و فعالیتهای مثبت و قابل دفاعی که در این حوزه از خراسانجنوبی انجامشده ولی متأسفانه به علت عدم توجه کافی به مسائل پیشگیرانه و تشدید حاکمیت بیابانزایی، شرایط اقلیمی و خشکسالیهای مستمر و همچنین بهرهبرداری بیش از اندازه از منابع، شرایط حاکم بر استان رشد منفی داشته است.
,منابع اصلی منتشره گازهای آلاینده هوا
, منابع اصلی منتشره گازهای آلاینده هوا,کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی منابع اصلی منتشره گازهای آلاینده هوا را از دو منبع دانست و گفت: منابع طبیعی مانند باتلاقها، مردابها، آتشفشانها که باعث تولید و انتشار گازهای آلاینده مانند متان، سولفید هیدروژن و غیره شده که در حقیقت دخالت انسانی بهصورت مستقیم در آن وجود ندارد یکی از منابع منتشره میباشند.
,مالکی با بیان اینکه منبع انسانی نیز مهمترین بخش تولید گازهای آلاینده است، اضافه کرد: این منبع تحت تأثیر فعالیتهای انسانی بوده و با ایجاد انقلاب صنعتی و عصر استفاده از سوختهای فسیلی در بخش صنعت و حملونقل بیشترین اثرگذاری منفی بر طبیعت و محیط زیست را داشته است.
,نقش اصحاب رسانه و تشکلهای زیستمحیطی
, نقش اصحاب رسانه و تشکلهای زیستمحیطی,وی عنوان داشت: مطبوعات، خبرنگاران، تلویزیون و رادیو میتوانند در فرهنگسازی مردم میتواند نقش بسیار مهمی داشته باشد، همچنین سمنها نیز میتوانند در این زمینه فعالیتهای خوبی انجام دهند.
,نقش شترها در افزایش گرد و غبار!
, نقش شترها در افزایش گرد و غبار!,کارشناس پایش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی اذعان داشت: یکی از معضلاتی که کمتر به آن اشاره شده تعداد زیاد نفر شتر در سطح استان بوده که بیشتر از حد توان اکولوژیک (توان طبیعی) مناطق بوده و هر نفر شتر بهاندازه 7 واحد دامی یعنی گوسفند میتواند با چرا، در از بین بردن خارها و گیاهان مرتعی که نقش بسزایی در جلوگیری از فرسایش خاک داشته باشند تأثیرگذار باشد.
,مالکی افزود: بنابراین با استفاده از وسایل نقلیه عمومی، آتش نزدن لاستیک در حاشیه جادهها، آتش نزدن زبالهها، صرفهجویی در مصرف سوخت، رعایت حد مجاز چرای دام، عدم بوته کنی و تخریب به هر بهانه میتوان نقش مهم و بسزایی در کاهش آلودگی هوا و گرد و غبار داشته باشیم.
,انتهای پیام/
,]