به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، سیستان و بلوچستان دومین استان پهناور کشور است که به دلیل شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و با وجود پتانسیل ها و ظرفیت های مهمی که در عرصه های اقتصادی، تجاری، دامداری، آثار باستانی، کشاورزی و غیره دارد، توانسته به عنوان تنها رویشگاه چای ترش در کشور شناخته شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون،,چای ترش یا همان مکی یکی از بی نظیرترین محصولات خاص کشاورزی استان است که به صورت گسترده در شهرستان های جنوبی سیستان و بلوچستان همچون فنوج، دلگان و نیکشهر کشت می شود به گونه ای که توانسته در سه دهه اخیر رونق قابل ملاحظه ای یابد و جای خود را در بین محصولات صادراتی این منطقه از کشورمان باز کند.
,این محصول با ارزش همه ساله از اواخر فروردین ماه کشت و برداشت آن از اواخر آبان ماه در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان آغاز می شود، کشت و کار گیاه چای ترش در ایران تنها در استان سیستان و بلوچستان و تا حدودی هم در رودبار جنوب استان کرمان است که در صورت حمایت، این محصول می تواند به یکی از محصولات مهم صادراتی ایران تبدیل شود.
,
ناگفته نماند که دم کرده چای ترش منجر به کاهش فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام بخش است و برعکس چای که باعث دفع آهن می شود، چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می آید و حتی به عقیده برخی از کارشناسان تغذیه چای ترش جایگزین مناسبی برای چای های معمولی است.
,
در همین راستا اردشیر شهرکی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه استان رتبه نخست تولید چای ترش را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: عمده مناطق کشت چای در این خطه از کشور، شهرستان های دلگان، نیکشهر، ایرانشهر، چابهار و مهرستان می باشد.
, عصرهامون ,
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان در ادامه بیان کرد: کمک به کشاورزان و ساخت مراکز فرآوری این محصول می تواند کمک شایانی به اقتصاد این منطقه کند و در کنار تامین 100درصد نیاز داخلی برای ما ارزآوری داشته باشد.
,
,
مجتبی شجاعی فرماندار شهرستان دلگان هم در این خصوص افزود: به صورت کلی متوسط برداشت چای در هر هکتار چیزی در حدود 600 تا 700 کیلوگرم است و با توجه به این موضوع پیش بینی می شود تا پایان زمان برداشت این محصول در دلگان بیش از 120 تن چای ترش برداشت شود.
,
,
شجاعی با بیان اینکه چای ترش از خانواده گیاه ˈپنیرکˈ است، ادامه داد: بیشترین سطح کشت این محصول در ایران مربوط به سیستان و بلوچستان است و در این استان نیز شهرستان دلگان بالاترین میزان تولید را داراست.
, ،,
انتهای پیام/
,
]