بیانیه هیات داوران شانزدهمین جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بیانیه هیات داوران شانزدهمین دوره جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور در مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره که در اردوگاه شهید باکری خرمشهر برگزار شد، به شرح زیر است:

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

رشد چشمگیر کمی و کیفی یکی از بارزترین نمودهای آثار جشنواره امسال است، آن‌سان که انتخاب برترین‌ها از میان گزینه‌های متعدد، فرایندی دشوار و بحث‌برانگیز و البته خرسندی بخش برای هیات داوران بود.تنوع گونه‌ها و لحن‌ها و سبک‌های مختلف هنری در بخش ها و رشته های مختلف ، ویژگی دیگر آثار جشنواره امسال است. توجه بازدیدکنندگان راهیان نور به موقعیت ها و موضوعات مختلف ادبی ، خاطره ، دلنوشته ، داستان ، فیلم ، فیلم نامه ، پوستر ، کتاب ، شعر ، فضای مجازی و...، غنای موضوعی آثار امسال و فاصله‌شان را از قالب‌های یکسان دوران گذشته نوید می‌دهد.. مدت‌های مدید بود که آثار واصله به دبیرخانه ، به دلایل مختلف، گرفتار نوعی یکنواختی و یکسانی و همسانی شده بود. باعث خوشنودی است که برگزیدگان امسال، این قالب محدود را شکستند و ذهن خود را به زوایای مختلف و خصوصا پنهان و گم گشته های مخلتف مناطق عملیاتی و دفاع مقدس و راهیان نور بردند تا گستره‌های وسیع و پس‌زمینه‌های عریض و تنوع چشم‌اندازها، قالبی در خور نام و هویت این جشنواره پیدا کنند. تلاش زائران و دلسوزان این عرصه در جشنواره جاری، برای نقب زدن به لایه‌های زیرین این فضای پرمخاطره و حساسیت‌برانگیز، چه تاریخ جنگ تحمیلی هشت ساله که در برگیرنده حماسه دفاع شهیدان و ایثارگران و آزادگان بی‌ادعا است، و چه تاریخ معاصر چهل ساله که بحبوحه‌ای از پیروزی‌ها و شکست‌ها و مقاومت‌ها و رادمردی‌ها و پهلوانی‌ها است، تحسینی در خور می‌طلبد.موقعیت‌شناسی مسئولان ، متولیان و زائران در درک روح زمانه و نیازسنجی‌های روزگار ما، از دیگر نکته‌های پرتامل جشنواره امسال است. چه آن زائری که گوهر ناب آرامش و مسالمت را در فضای عصبیت‌زده کنونی می‌جوید و چه آن دیگری که با یادآوری تهدیدهای گذشته و حال جزم‌اندیشان پیرامونی، بر دفاع از پیکره وحدت ملی و گم گشته های پنهان فرهنگ دفاع مقدس تاکید می‌کند.انسجام روایی، آغازبندی و پایان‌بخشی منطقی، ضرباهنگ روایت، توجه به عمق و باورپذیر بودن انگیزه‌های رفتاری و موقعیتی ، و حل شدن ایده و درونمایه در تاروپود بخش ها و رشته های مختلف این جشنواره بایسته‌های کمتر دیده‌شده این عرصه است.جشنواره امسال نشان داد که فضای عمومی و روح حاکم بر اردوهای راهیان نور و فرهنگ دفاع مقدس ، بضاعتی در خور دارد و در نگاهی واقع‌بینانه و نه کمال‌گرایانه و خیالی، درصدآثار برترش به دیگر آثار، چیزی کم از درصد آثار برتر جشنواره‌های داخلی ندارد. برماست که این ظرفیت را پاس بداریم و با افراط و تفریط‌های بی‌جا در حسن‌جویی زیاده از حد و عیب‌جویی گشاده از وسعت، ضایعش نکنیم.نزد هیات داوران، جز سنجه‌های علمی و هنری و اصولی ، معیار دیگری برای ارزیابی آثار ملاک نبود. همه زائران راهیان نور ، فرزندان این خاک و دیارند و هر اثری که طبق قوانین جاری، به بخش مسابقه راه یافته است، اثری محترم است و سهمی برابر با سایرآثار برای ارزیابی عادلانه دارد.
آنچه به عنوان نتایج داوری جشنواره در اعلام نام برگزیدگان مطرح می‌شود، برایند و معدل بینش و دانش و تجربه علمی و عملی اعضای هیات داوران است. امیدواریم داوری ما با خرد و وجدان جامعه هنری و هنردوست باشد.
اعضای هیأت داوران جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور دوره شانزدهم ، از میان 36 هزار اثر واصله به دبیرخانه دائمی این جشنواره ، تعداد 60 اثر را در بخش های :
متن ادبی، دلنوشته ،خاطره ،عکس موبایل، عکس حرفه ای، شعر ،داستان ،نمایشنامه، فیلم نامه ،مستند، نماهنگ ،وب سایت،اپلیکیشن، تحقیق و پژوهش ،کتاب و انیمیشن برگزیده می‌داند.

,
,
,
,

در خاتمه توفیقات روزافزون برگزارکنندگان و شرکت کنندگان را از خداوند متعال مسالت داریم.

,

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

]
بیانیه هیات داوران شانزدهمین دوره جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور در مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره که ساعاتی پیش در اردوگاه شهید باکری خرمشهر برگزار شد، قرائت گردید.