اقتدا به پدر و خواندن نماز جماعت در خانه
اقامه نماز جماعت در محیط منزل از سنتهای زیبای برخی خانوادههاست.
[
,
,
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دین مقدس اسلام به اتحاد و اجتماع مسلمانان اهمیت زیادی داده است چنان که قرآن میخواهد مردم اتحاد داشته باشند و از پراکندگی بپرهیزند. امیرالمؤمنین(ع) در روایتی فرمود: «یَدُ اللَّهِ مَعَ الجَماعَةِ؛ دست (قدرت و عنایت) خداوند با جماعت است.» بنا بر بعضی از روایات، وقتی عدهای جمع شوند و دعا کنند دعایشان به اجابت میرسد. طبق روایت معتبری، اگر چهل مؤمن بر جنازه مؤمنی حاضر شوند و به خوبی او شهادت دهند، خداوند متعال شهادت آنان را میپذیرد و گناهان او را میآمرزد. در این بین، نماز جماعت از اموری است که فراوان روی آن تأکید شده و خواندن نمازهای واجب، خصوصاً نمازهای یومیه به صورت جماعت از مستحبات مؤکده (مورد تأکید) است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
از سنتهای زیبایی که در برخی خانوادهها دیده میشود، اقامه نماز جماعت در محیط منزل است. در این باره ممکن است سؤال شود «آیا جایز است در خانه برای نماز جماعت به پدر خود اقتدا کرد؟ اگر وی راضی نباشد و بدون اطلاع، به وی اقتدا کنیم حکم چیست؟» رهبر معظم انقلاب در پاسخ به این سؤال در استفتائات خویش فرمودند: «با وجود شرایط امامت جماعت، اشکال ندارد بلکه مستحب است؛ البته با دسترسی به روحانی به غیر روحانی اقتدا نشود.» این مسئله نشان میدهد در مواقع خاصی که افراد خانواده در کنار یکدیگر حضور دارند، میتوانند به پدر و حتی یکی از اعضای خانواده با لحاظ شرایط امام جماعت اقتدا کنند.
,
هرچند اولویت اقامه نماز جماعت باید در مساجد باشد. در این باره احادیث متعددی از پیامبر و اهلبیت عصمت و طهارت(ع) وارد شده است. به عنوان نمونه امام کاظم(ع) از پدر بزرگوارش نقل فرمود: «کسی که در منزلش وضوی کامل بگیرد و مویش را شانه و خود را معطّر کند، سپس از خانهاش بدون عجله و با آرامش و وقار بیرون آید و به طرف محل نماز برود در حالی که میل به جماعت مسلمین دارد، قدمی از زمین برنمیدارد و نمیگذارد مگر اینکه یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو و یک درجه به خدا نزدیک شود تا زمانی که داخل مسجد شود. تا اینکه فرمود: سپس نماز را با امام جماعت شروع کند از طرف خدا مغفرت و بهشت بر او واجب میشود قبل از اینکه امام سلام نماز را بدهد. (جامع احادیث الشیعه، ج 6، ص 387)
,
منبع: تسنیم
,
انتهایپیام/
]