به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، «بشار اسد» در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «رای نیوز 24» ایتالیا گفت: پیش از صدور قطعنامه شورای امنیت ما به معاهده منع گسترش سلاحهایی شیمیایی پیوستیم، بخش اصلی طرح روسیه نیز بر خواسته ما برای انجام این کار استوار است بنابراین موضوع ارتباطی به این قطعنامه ندارد بلکه به خواسته ما مربوط است و مسلما ما اراده این کار را داریم زیرا در سال 2003 پیشنهادی به شورای امنیت برای رهایی منطقه خاورمیانه از سلاحهای شیمیایی ارائه کردیم و مطمئنا به آن پایبند خواهیم بود زیرا تاریخ پایبندی ما به همه معاهداتی که امضا کردیم را نشان میدهد.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, «رای نیوز 24» ,وی تاکید کرد که سوریه به اجرای همه مفاد این معاهده پایبند خواهد بود و هیچ ملاحظهای ندارد.
,اسد در پاسخ به این سوال که سوریه چگونه میخواهد عملیات امحای سلاحهای شیمیایی را سازماندهی کند، اظهار داشت: این سوال را بهتر است از سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی پرسید، نقش دمشق تنها بر ارائه اطلاعات و تسهیل در روند اجرای کار منحصر میشود و تاکنون نیز این بوده است اما من معتقدم که این مسئله به جنبه فنی عملیات اجرایی و چگونگی دستیابی به این مکانها مربوط میشود به خصوص که تروریستها نیز هستند که ممکن است در برابر این کار کارشکنی کنند و همچنین چگونگی تفکیک این مواد و رهایی از آن مطرح است اما سوریه به کارشناسان سازمان در این باره کمک خواهد کرد.
,وی اظهار داشت: از ابتدای بحران ما گفتیم که فعالیت سیاسی و یا راه حل سیاسی بخش مهمی از این بحران است اما زمانیکه تروریسم وجود دارد نمیتوان توقع داشت که راه حل سیاسی به حل و فصل همه مشکلات بیانجامد اما با وجود این باید روند سیاسی ادامه یابد بنابراین موضوع به نشست سوریها بر سر یک میز برای بررسی نظام سیاسی مورد نظر آنها و آینده سوریه مربوط است و هر آنچه درباره آن به توافق برسند به منظور حصول موافقت ملت سوریه درباره هر بخش از آینده این کشور، این توافقات به همه پرسی گذاشته خواهد شد خواه قانون اساسی باشد یا هر قانون و هر موضوع دیگری و این کاری است که ما از ابتدای بحران انجام میدهیم و همچنان نیز ادامه خواهیم داد.
,افراد مسلح را معارض نمیدانیم آنها تروریست هستند
,رئیس جمهور سوریه ضمن مخالفت با اطلاق نام معارضین بر گروههای مسلحی که علیه نیروهای دولتی میجنگند، تاکید کرد: معارض بودن یک دیدگاه سیاسی و برنامه سیاسی است اما اگر اسلحه، خرابکاری، قتل و ترور که باشد این دیگر معارض بودن نیست این در سراسر جهان و همه کشورها به تروریسم شناخته شده است و لذا ما میتوانیم با هر حزب معارضی گفتوگو کنیم اما آنچه که مربوط به افراد مسلح است اگر آنها دست از اسلحه بردارند ما نیز برای گفتوگو با آنها همانند سایر شهروندان دیگر آماده خواهیم بود.
,اسد در پاسخ به سوالی درباره حضورش در کنفرانس ژنو 2 نیز تصریح کرد: این به چارچوب کنفرانس ژنو بستگی دارد زیرا این کنفرانس تا کنون روشن نیست که چه کنفرانسی است و چه کسانی در آن شرکت خواهند کرد و چه معیارهایی برای آن خواهد بود بنابر این ما به عنوان دولت باید آماده باشیم زیرا نمیتوانیم مشخص کنیم که چه کسی ریاست هیئت ما را بر عهده خواهد داشت و باید چارچوب کنفرانس و معیارهای آن مشخص شود.
,اسد همچنین گفت: همانگونه که گفتم هر حزب سیاسی میتواند در این کنفرانس شرکت کند اما ما نمیتوانیم به عنوان مثال از سازمانهای وابسته به القاعده و یا تروریستها حرف بزنیم و نمیتوانیم با افرادی که خواهان دخالت خارجی و نظامی در سوریه هستند مذاکره کنیم.
,قطر و عربستان کشورهای وابسته هستند و آمریکا سرور آنهاست
,رئیس جمهور سوریه از قطر و عربستان به عنوان کشورهای وابسته یاد کرد که سرور آنها آمریکاست و افزود: اگر آمریکا در کنفرانس ژنو 2 حضور یابد در آن صورت حضور دیگر کشورهای وابسته تنها صوری خواهد بود و اگر ما بخواهیم در مورد احزاب سوری صرف نظر از اسامی آنها صحبت کنیم- منظورم عملکرد آنها در طول بحران است – در آن صورت میتوانیم درباره آن بحث کنیم و عملکرد آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
,اسد درباره ایده استقرار نیروهای بینالمللی در سوریه نیز اظهار داشت که این کار شدنی نیست، صحبت ما درباره دو کشوری که با هم جنگ دارند مانند سوریه و اسرائیل نیست که جبهه روشنی وجود دارد و نیروهای سازمان ملل میتوانند در دو طرف مرز و یا در خط آتش بس مستقر شوند و موضوع کاملا متفاوت است، صحبت ما درباره گروهکهایی که ممکن است در همه جای سوریه و داخل هر شهری باشند، نیست و بر این اساس حتی اگر فرض بر این باشد که ما این ایده را بپذیریم این برای ما قابل قبول نیست و اگر هم قبول کنیم در آن صورت این نیروها کجا مستقر خواهند شد؟ هیچ کس نمیتواند نقشه راه آن را ترسیم کند و باید نقشه روشنی در کار باشد و این نقشه در حال حاضر نیست؛ گروهکهایی هستند که از هر مکانی میآیند و متشکل از تروریستها هستند که باید با آنها جنگید.
,کشورهای اروپایی قادر نیستند درباره کنفرانس ژنو 2 ایفای نقش کنند
,اسد همچنین درباره ایفای نقش احتمالی اتحادیه اروپا درباره کنفرانس ژنو 2 سخن گفت و این سوال را پرسید: آیا اروپا از لحاظ سیاست و اقدامات سیاسی مستقل از آمریکاست؟ من از تعدادی از مسئولان اروپایی شنیدم که آنها درباره آنچه ما میگوئیم متقاعد میشوند اما نمیتوانند آن را اعلام کنند و این نخستین بار و تنها در این بحران نیست. درباره هر نقشی باید از دو جنبه به آن نگاه کرد: اول اعتبار و صادق بودن آن نقش است و دوم رابطه آن فرد یا کشور یا دولت با طرفهای دیگر است، واقعیت امروز این است که بیشتر کشورهای اروپایی از زمان روی کار آمدن «جرج بوش» از بیش از 10 سال قبل، پیرو سیاستهای آمریکا در تعامل با کشورهای مختلف هستند و زمانیکه مشکل یا اختلافی با هر کشوری پیدا میکنند همه روابط خود را قطع میکنند و در سایه عدم وجود هیچ ارتباطی هیچ طرف مشخصی نیز نمیتواند نقشی را ایفا کند همچنانکه هیچ صداقتی نیز نمیتواند داشته باشد.
,اسد این سوال را مطرح کرد که وقتی درباره کمکهای انسانی سخن میگوئیم چگونه میتوان درباره صداقت یک کشور اروپایی سخن به میان آورد در حالی که آنها بدترین محاصره را بر سوریه تحمیل کردهاند به گونهای که از زمان استقلال سوریه شاهد چنین محاصرهای نبود.
,وی اظهار داشت: بهتر است که پیش از درخواست ایفای نقش، برخی چیزها را بررسی کنیم، ما از ایفای هر نقشی استقبال میکنیم و از هر کشوری که به سوریها کمک کنند، حمایت میکنیم اما بسیاری از کشورهای اروپایی امروز توانایی ایفای این نقش را ندارد زیرا عوامل موفقیت آن و شایستگی و نفوذ لازم برای ایفای این نقش را دارا نیستند.
,انتهای پیام/
]