به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا ،به نقل از بسیج جامعه پزشکی ،دکتر محمدرضا ناظر متخصص بیماری های عفونی و فلوشیپ آموزش پزشکی و عضو هیئت تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار کرد: امروز غرب و داعش یکدیگر را به انتشار میکروب ابولا به عنوان یک سلاح بیوتروریستی متهم میکنند که لازم است ما نیز اطلاعات خود را در مورد این ویروس خطرناک که تاکنون درمانی برای آن کشف نشده افزایش دهیم.
,
این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه مهمترین راهبرد در شیوه ساخت بمبهای میکروبی، همچون دیگر بمبها، افزایش دادن دقت آن در نابود کردن اهداف تعیین شده است، گفت: این کار با دو تفاوت صورت می گیرد یکی اینکه در بمبهای میکروبی و عفونی، معمولا فقط موجودات زنده بخصوص انسان مورد هدف هستند و دوم اینکه به علت قابلیت تکثیر و سرایت میکروبها ممکن است نیروهای خودی در نهایت درگیر شوند.
,
,
سازندگان ویروسها، واکسن ضد آن را برای کشور خود تهیه میکنند
وی در ادامه افزود: بنابراین سازندگان این بمبها قبل از تولید و استفاده وسیع، سعی می کنند واکسن ضد آنها را تهیه کنند که از آن جمله می توان به ویروس آبله اشاره کرد که آمریکا، سربازان خود را در برابر آن واکسینه کرده است. مشکل دیگر در این عرصه وجود داشت و آن این بود که آنها به ازای ساخت هر بمب میکروبی مجبور بودند جمعیت کثیری از مردم و نیروهای خودی را تحت واکسیناسیون قرار دهند که هزینه تهیه و تولید و توزیع واکسن، تولیدکنندگان را فلج می کرد؛ بنابراین آنها به فکر بمبهای میکروبی نژادی افتادند یعنی میکروب فقط روی نژاد خاصی اثر کشندگی داشته باشد برای مثال روی نژاد آریایی، عرب یا چین.
,
,
,
,
استفاده از یک عنصر کمکی برای گسترش عفونت
ناظر گفت: ولی در اینجا هم مساله ای که وجود داشت و آن اینکه اکثر مردم جهان بخصوص مسلمانان از نژادهای گوناگون تشکیل می شدند که بعضاً مخلوط با نژادهای اروپایی و آمریکایی بودند بنابراین آنها به فکر یک عنصر کمکی بودند که در کنار جمعیتی که قرار است درگیر عفونت شوند، به گسترش بیماری کمک کند و آن عامل در کشور خود آنها وجود نداشته باشد برای مثال می توان به باکتری سیاه زخم و ویروس کریمه کنگو اشاره کرد که لازمه انتشار و ماندگاری آنها در محیط، وجود مخزن حیوانی دامداری سنتی بدون نظارت بهداشتی است که در آفریقا، آسیا و حتی کشور خودمان موارد آن زیاد دیده می شود.
,
, اروپایی و آمریکایی ,
,
,
لازمه ماندگاری ویروس ابولا در محیط وجود مخزن حیوانی (میمونهای) فراوان است
این متخصص بیماری های عفونی گفت: در مورد ویروس ابولا هم، لازمه ماندگاری در محیط و تسهیل انتشار آن در جوامعی است که مخزن حیوانی میمون در آنجا فراوان باشد و در صورتیکه ابولا به کشورهای غربی انتشار یابد بدلیل نداشتن مخزن حیوانی (میمون)؛ آنها براحتی می توانند بیماری را کنترل کنند.
,
,
,
وی افزود: از طرفی ویروس ابولا قادر نیست از طریق ریز قطره تنفسی – پروازی (air born – droplet) به دیگران سرایت کند بنابراین نمی تواند به راحتی به کشورهای غربی در سطح وسیع منتشر شود.
,
دکتر ناظر در پایان خلاصه تحقیقات خود را اینچنین بیان کرد: اینکه ابولا همه خصوصیات لازم جهت استفاده بمب میکروبی و بیوتروریسم را داراست یعنی اولا بیشتر از راه تماسی منتقل میشود و آن بدین معنی است که ویروس در مناطقی که بهداشت عمومی ضعیف است راحتتر منتشر شده و دوم چون مخزن آنها میمون است می تواند سالها در مناطق مربوطه ماندگاری داشته باشد.
,
,
بنابراین آفریقا و احتمالا هند و چین دو منطقه در معرض خطر انتشار وسیع هستند البته خطر تغییر ژنتیکی و رفتار غیر طبیعی ویروسها و سازگاری با محیطهای مختلف وجود دارد که ممکن است در نهایت همه جهان را فرا گیرد که از جمله می توان به کشف این ویروس در خفاشهای میوه خوار به عنوان یک "مخزن پرنده"، اشاره کرد که در نتیجه قابلیت انتقال بیماری را به اقصی نقاط دنیا دارد.
,
انتهای پیام/خ
]