به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، سیستان وبلوچستان همچون سایر استان های کشور دارای غذاها و نان های محلی خاصی است که هر یک از آنها برای خود شناسنامه و اصالتی دارد که باعث شده تا نسل به نسل منتقل و این روزها زبانزد خاص و عام باشند.
از آنجایی که یکی از دلایل سفر به این استان از منظر مسافران نیز جدای از مکان های گردشگری و تفریحی وجود غذاهای محلی خوشمزه است و امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و توصیه های مکرر مدافعان سلامت مبنی بر "در خانه ماندن بهترین راه پیشگیری از ویروس است" سفر به این خطه از کشور با محدودیت مواجه شد؛ بر این اساس در این گزارش بر آن شدیم تا به صورت مجازی با ارائه برخی از این غذاها گامی در معرفی غذاهای بومی و محلی این استان پهناور داشته باشیم.
آناهیتا کیخا، کارشناس آشپزی و غذای محلی در زاهدان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون گفت: این استان دارای غذاهای خاصی است که از گذشته تاکنون نسل به نسل منتقل شده و ضائقه های مختلفی را در بر می گیرد به گونه ای که در منطقه بلوچستان مردم مانند هند و پاکستان از غذاهای تند و پر ادویه استفاده کرده و در سیستان این روش کاربردی ندارد.
,
,
,
,
,
,
,
وی از "اوجیزک" به عنوان غذایی شبیه به اشکنه های امروزی یاد کرد و افزود: این غذای مقوی نیز از گوجه، پیاز، آب، سیب زمینی و آچار محلی تهیه شده که برای پخت باید ابتدا پیاز را در روغن تفت داده و گوجه را خرد کرده و به آن اضافه که پس از سرخ شدن آچار محلی و آب را اضافه و وقتی به جوش آمد سیب زمینی کوچک شده را به آن اضافه می کنیم تا غلیظ و آماده سرو شود.
,
,
,
وی در تکمیل مطلب فوق بیان کرد: برای طبخ این غذای لذیذ نیز ابتدا روغن یا کره را گرم کرده و پیاز خلال شده رادرآن تفت داده و با اضافه کردن گوشت ولپه پس از کمی تغییر در رنگ گوشت ادویه ها و گوجه ها را به صورت در قابلمه ریخته تا کمی آب گوجه خشک شود. پس از آن سیب زمینی را اضافه و کمی تفت داده و به اندازه دو کاسه آب ریخته تا جا افتاده و آماده خوردن شود.
,
,
,
,
وی در ادامه به معرفی چند نمونه از غذاهای خطه بلوچستان اشاره کرد و افزود: دوغ پا، خورشتی با گوشت است که به جای آب برای جا انداختن و طبخ آن از دوغ استفاده می شود
کیخا "بَت" را غذای دیگر مردم در این خطه دانست که از برنج، ماشوسایرحبوبات به همراه روغن و ادویه طبخ می شود.
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/
,
]