ایجاد موسسات سرمایه‌گذار خطرپذیر در حوزه نانو
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، حسین عبده تبریزی، دبیر کل سابق بورس اوراق بهادار تهران، در گفت و گو با خبرنگار مهندس نیوز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سرمایه‌گذار خطرپذیر چه تفاوتی با سرمایه‌گذار بانکی دارد، اظهار داشت: سرمایه‌گذار خطرپذیر علاوه بر سرمایه‌گذاری بر اصول و مبانی کارآفرینی مسلط است و با سرمایه‌گذار بانکی تفاوت دارد. سرمایه‌گذار خطرپذیر، سرمایه‌گذار منفعل نیست، سرمایه‌گذاری خطرپذیر بعد از سرمایه‌گذاری باید به جزئیات کار ورود پیدا کند و در جریان پیشرفت طرح و ایده باشد. ایده‌پردازان و دارندگان دانش فنی هم نباید از این موضوع ناراحت شوند. باید به این مورد توجه داشته باشند که سرمایه‌ای که برای توسعه ایده در اختیار آنها قرار گرفته است ارزش قابل توجهی دارد و سرمایه‌گذار باید پاسخگوی سایر شرکا باشد.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,

 

,

عبده تبریزی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص اینکه یک شرکت دانش بنیان نوپا چگونه می تواند سرمایه مورد نیاز خود را تامین کند، گفت: تامین مالی نوآوری درکشور فاقد متولی است. نهادهای مالی مستقر در کشور برای نواوری، صنایع جدیدو طرح های ریسک پذیر آمادگی تامین مالی ندارند. بنابراین طرح های متکی به تکنولوژی نانو که در این گروه بندی قرار می گیرد، تامین مالی نمی شوند. به منظور تامین سرمایه نباید به دنبال مردم عادی برویم همچنین برای توسعه فناوری‌های نوین از جمله فناوری نانو نباید منتظر سرمایه‌گذاری دولت بود.

,

 

,

وی در ادامه گفت: زیرا امکانات دولت محدود است و حتی اگر محدود نبود آن منابع پایدار نبود لذا باید سرمایه‌گذاری خطرپذیر را به جریان بیندازیم و به این شیوه فناوری‌های نوین را توسعه بدهیم تجربه دینا در این زمینه توسعه فعالیت نهادهایی است که به صنایع جدید و فن آوری های مدرن از نظر مالی کمک می کنند. یعنی می توانند بر اساس قواعد بازار و به اتکای نرخ بازدهی این طرح ها، به تامین مالی طرح یا ایده مورد نظر بپردازند. با توجه شرایط کنونی کشور باید این نهادهای سرمایه ای مخاطره پذیر را در کشور ایجاد کرد که در قالب بخش خصوصی شروع به فعالیت نمایند و مادامی که دولت قصد دارد در حوزه های گوناگون دست به حمایت بزند یا یارانه دهد، بتواند از از طریق همین نهادهای متولی مالی به صورت شفاف این کار را انجام دهد

,

 

,

عبده تبریزی تصریح کرد: باید همه تلاش کنند که این نهاد سودآورد باشد تا بتواند به صورت دائمی کارآفرینی و طرح های نو، انرژی های نو و نانو را مورد حمایت قرار دهند. البته تا به حال به دلیل مسائل پیچیده ی مالی شاهد وجود نهادهای از این قبیل در کشورمان نبودیم اگرچه حتی در خیلی از کشورهای در حال توسعه هم اینگونه نهادهای مالی شکل نگرفته است. اما با توجه به توسعه بازار سرمایه امیدواریم که آرام آرام این مهم عملی شود.

,

 

,

وی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه می توان اینگونه نهاد های متولی مالی را در کشور ایجاد کرد، گفت: برگزاری مجمع های بین المللی از این قبیل می تواند نقش موثری در ایجاد این نوع نهاد های متولی مالی در کشور داشته باشد. اما فشار دست اندرکاران صنعت بر مقامات کشور و کسانی که بازار های مالی را سامان می دهند مثل بورس، بانک مرکزی، بیمه، دولت می تواند در شکل گیری موسسات سرمایه گذار مخاطره پذیر در کشور تاثیر گذار باشد. همچنین با اطلاع رسانی از طریق رسانه ها و مطبوعات، می توانیم هر چه زودتر شاهد شکل گیری اینگونه موسسات سرمایه گذار مخاطره پذیر در کشور باشیم.

,

 

,

انتهای پیام/خ

]
دبیر کل سابق بورس اوراق بهادار تهران گفت: با توجه شرایط کنونی کشور باید نهادهای سرمایه ای مخاطره پذیر را در کشور ایجاد کرد که در قالب بخش خصوصی شروع به فعالیت نمایند.