به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا؛ حکیمه فرخی، مدرس و مبلغ حوزه علمیه الزهراء(س) شهرری، در گفتوگو با خبرنگار طنین یاس، در اهمیت برپایی هیئتهای عزاداری خانگی گفت: قدمت تاریخی برپایی این هئیت ها به مجالس عزاداری حضرت زینب(س) برمی گردد و یکی از مهم ترین پایگاه های انتقال دهنده فرهنگ عاشورا و به ویژه الگوبردرای از بانوان عاشورایی است.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, طنین یاس,,
جلسات خانگی قدمت و تأثیری به تاریخ عزاداری حضرت زینب (س) دارد
, جلسات خانگی قدمت و تأثیری به تاریخ عزاداری حضرت زینب (س) دارد,این مدرس حوزه علمیه ادامه داد: کارهای بزرگ را مردان آغاز کرده و بانوان به پایان می رسانند، از این رو حضور پرفروغ و بصیر حضرت زینب(س) در میان کاروانیان، خطبه های بی نظیر ایشان بر دروازه کوفه و شام، سخنان محکم، بجا و افشاگرانه این بانوی بزرگ اسلام در مجلس یزید و برپایی مجالس عزاداری خانگی به واسطه ایشان، مردم زمان را بیدار کرد و اینچنین شد که واقعه عاشورا، پیام عاشورا و فرهنگ شهادت در کربلا نماند و نسل به نسل انتقال یافت.
,,
وی با تأکید بر اینکه بانوان مسلمان با الگوبرداری از حضرت زینب(س) همواره تأثیرگذارترین افراد در جامعه اسلامی بوده اند، افزود: آشنایی بانوان مبلغ و ذاکر اهل بیت، با خطبه های بی نظیر حضرت زینب(س) و هدایت برنامه ریزی شده آنها به سمت بیان احکام اسلامی، بازگو کردن حلال و محرمات خدا، بیان واجبات و مستحبات، احکام عزاداری، تقلید از مهم ترین کارهایی است که مراجع ذی ربط چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات، حوزههای علمیه و حتی بسیج می تواند در آن ورود پیدا کند.
,,
به فرعیات کشیده شدن جلسات خانگی بدون نظارت حوزه های علیمه و مراجع ذی صلاح
, به فرعیات کشیده شدن جلسات خانگی بدون نظارت حوزه های علیمه و مراجع ذی صلاح,وی افزود: اگر این توجهات صورت نگیرد، جلسات خانگی عزاداری از اصل به فرعیات کشیده خواهد شد.
,,
این مبلغ دینی، با اشاره به اینکه تجمع بانوان در هیئت های عزاداری خانگی باعث از بین رفتن آسیب های حضور برخی از زنان با پوشش و آرایش نامناسب به دنبال دستجات عزاداری می شود، اظهار داشت: خانه ای که در آن روضه ائمه اطهار خوانده می شود، احکام دینی گفته و به شبهات و سؤالات دینی بانوان پاسخ داده شود، از گزند تهاجمات فرهنگی در قالب معضلات اخلاقی، اجتماعی و مذهبی در امان می ماند.
,,
فرخی، ده های محرم را روزهایی رونق گرفتن هیئت های عزاداری خانگی دانست و گفت: چیزی که امروزه باید مورد توجه مسئولین وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و حوزه های علمیه قرار بگیرد، اهمیت دادن، نظم بخشیدن، بررسی رویش ها و ریزش های معنوی این هیأت ها، ارتزاق معنوی مبلغان و مداحان زن این هیئات و آسیب شناسی این مجالس خانگی است.
,,
جلسات عزاداری خانگی به فرعیات کشیده شده اند
, جلسات عزاداری خانگی به فرعیات کشیده شده اند,وی افزود: رشد روز افزون هیأت های خانگی و ورود برخی از افراد ناآگاه و کم اطلاع به مسائل دینی که به حکم صدای خوب و آشنایی با برخی از ذکرها و ... مجالس خانگی عزاداری زنانه را آسیب های جدی معنوی و فرهنگی رو به روی کرده است به طوری که برخی از از این مجالس پایگاه های بدعت های نوین دینی و فرهنگی شده اند؛ بدعت هایی نظیر برگزاری مراسم " حجله قاسم بن حسن(ع)" و ...!
,,
این کارشناس دینی، بی توجهی برخی از بانیان و مداحان زن در استفاده از اکو و بیرون رفتن صدای مداح از محدوده خانه، همچنین بسنده کردن برخی از بانوان سخنران که بیشتر به اسم خانم های جلسه ای معروف هستند به یاددادن ذکرهایی برای حاجت روایی سریع، بیان احکام بدون توجه و آشنایی با فتواهای مراجع مختلف تقلید، رواج دریافت پاکت های پول با بهای بسیار و ... را از دیگر آسیب های این گونه جلسات خانگی برشمرد.
,,
مهمترین کتب مورد نیاز مداحان و ذاکر اهل بیت
, مهمترین کتب مورد نیاز مداحان و ذاکر اهل بیت ,این مدرس حوزه علمیه یکی از مهم ترین راه های ارتزاق بانوان مداح و ذاکر اهل بیت علیهم السلام را برگزاری دروه های بلند مدت و میان مدت آموزشی در ابعاد مختلف بصیرت افزایی دینی، سیاسی و آشنایی بیشتر آنها با احکام اسلامی، دانست و گفت که در این زمینه می توان در طول سال کتب قوی اسلامی به ویژه کتب مربوط به قیام عاشورا را در اختیار مداحان، سخنران زن قرار داد تا ضمن مطالعه، انتقال دهنده مطالب آن به بانوان دیگر باشند.
,,
فخری، از این دست کتابها به لهوف (سیدبن طاووس)، خصایصالزینبیه (سید نعمت الله جزایری)، خصایص الحسینیه (سید نعمتالله جزایری)، سحاب رحمت (اسماعیلی) اشک روان بر امیر کاروان، زینب کبری قهرمان صبر (دکتربیت الشاطی)، روضه حاج شیخ جعفر شوشتری، سوگ نامه آل محمد(ص) و مقتل عبدالرزاق مقدم و نفس المهموم (شیخ عباس قومی) اشاره کرد.
,,
این مبلغ دینی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به گسترش حوزه های علمیه در سراسر کشور و وجود بانوان تحصیل کرده و صاحب اندیشه در حوزه دین و گرایش عموم بانوان جامعه به سمت مسائل دینی لازم است که حوزههای علمیه خواهران، بیشتر وارد عرصه ارتزاق معنوی بانوان فعال در حوزه جلسات خانگی دینی – معرفتی شده و با شناخت ریزشها و رویشها، چالشهای پیش روی پایگاههای خانگی دینی را برطرف کنند.
,,
انتهای پیام/خ
]