تار ناکوک پودهای فرش دستبافت در مهدیشهر/ ارزان می‌خرند و گران می‌فروشند
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، تولید فرش دستباف در طول تاریخ و به طور عام در مناطق شهرستان مهدیشهر رواج داشته و گسترش صنایع و تولید فرش‌های ماشینی نیز نتوانسته است ارزش و علاقه علاقمندان را به این هنر کم رنگ کند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مرآت,

هنری که به واسطه سرپنجه هنرمندان این خطه از ده ها گره و با صبر و آرامش، میلیمتر به میلیمتر بافته شده نفس ها آخرش به شماره افتاده است اما آن‌قدر ظرفیت‌های این صنعت بالا است که افق‌های روشن برای بازگشت به قله برایش وجود دارد.

,

این روزها قالی‌بافان مهدیشهری با گلایه از بی‌توجهی به این حرفه‌ی ارزشمند، از روند روز افزون فراموشی این هنر می‌گویند.

,

گل بانو صفایی مربی آموزشگاه صنایع دستی شهرستان مهدیشهر در گفتگو با خبرنگار مرآت در خصوص انواع بافت های آموزشی در کارگاه فرش گفت: بافت فرش کامپیوتری، شطرنجی، چندضلعی، دو رو بافی، برجسته بافی، و در بخش گلیم که شامل کلیم های ساده و برجسته است آموزش داده می شود.

,

این مربی آموزشگاه با اشاره به اقتصادی نبودن بافت فرش وگلیم و از بین رفتن این صنعت اظهار کرد: از آنجایی که مواد مصرفی مقرون به صرفه نیست و دست مزد های که داده می شود کم می باشد این صنعت راکد شده است.

,

وی در خصوص تاریخی بودن فرش بافی در شهرستان مهدیشهر گفت: صنعت فرش بافی در این شهرستان در گذشته بسیار رواج داشته است ولی بدلیل مقرون به صرفه نبودن تولید آن از بین رفته و بافندگان این شهر فقط برای مصارف شخصی بافت را انجام می دهند.

,

صفایی در خصوص مساعدت های مالی از سوی سازمان های مرتبط  بیان کرد: سازمان تامین اجتماعی و سازمان صنعت معدن و تجارت هم در بحث وام و هم در بحث بیمه به کار آفرینان این صنعت کمک های بسیاری کرده اند و سازمان های بهزیستی و کمیته امداد نیز افراد تحت پوشش خود را از وام های با کارمزد پایین بهرمند کرده است.

,

این فعال صنعت فرش با اشاره به اینکه بیمه یکی از راه های ترغیب کردن این تولید کنندگان است، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی با بیمه کردن این بانوان بافنده باعث شده است روحیه تولید کمی در این افراد باقی بماند.

,

وی درباره تلاش آموزشگاه های فرش بافی افزود: آموزشگاه تمام تلاش خود را برای کمک به صنایع دستی انجام خواهد داد تا این صنعت به فراموشی سپرده نشود.

,

مربی آموزشگاه صنایع دستی شهرستان مهدیشهر در پایان خاطر نشان کرد: برای یک فرش که نزدیک به شش ماه زمان می برد بافته شود نهایتا 2میلیون تومان پرداخت می شود و با توجه به ناچیز بودن این مبلغ و سختی کار، این صنعت راکد شده است.

,

به نظر می رسد تا زمانی که زیرساخت های لازم برای صنعت فرش و حمایت از تولید این کالای با ارزش توسط مسئولان انجام نشود، تلاش های فعالان عرصه فرش و قالیبافان استان راه به جایی نخواهد برد.

,

انتهای پیام/

]
رج به رج و گره به گره فرش‌های دستباف سمنان این روزها با توجه به بی مهری مسئولان و متولیان این حوزه در حال گسستن و فراموشی است.