به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ پیمان فیروز نیا با اشاره به اینکه مهمترین بذرهایی که در استان تولید می شود بذر گندم و جو است، اظهار کرد: برنامه ما این است که تا حدود ۶٠ درصد از بذوری که کشاورزان برای کشت گندم و جو استفاده میکنند از بذور گواهی شده باشد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صاحب نیوز,مدیر زراعت استان اصفهان با اشاره به اینکه در گذشته یک شرکت خدماتی حمایتی که یک شرکت دولتی است کار تولید بذر را انجام می داد، عنوان کرد: به مرور با توجه به بحث خشکسالی که پیش آمد پنج شرکت تولید بذر در استان هستند که تولید بذر گندم و جو مورد نیاز استان را انجام می دهند.
,فیروز نیا بیان کرد: برنامه ریزی برای تولید بذر با توجه به نیاز استان توسط این شرکت ها انجام می شود و سهمیه ای که هر شرکت برای تولید بذر باید داشته باشد مشخص می شود.
,وی افزود: موسسه ثبت و کنترل گواهی بذر نظارت بر مراحل کار را انجام میدهد و در نهایت تولید بذر مورد نیاز استان از طریق این شرکت ها انجام می گیرد.
,پیمان فیروز نیا خاطر نشان کرد: هنگامی که موسسه ثبت و کنترل گواهی بذرها به لحاظ قوه نامیه تایید شد اجازه توزیع پیدا می کنند و در اختیار کارگزاران تولید بذر استان قرار می گیرند.
,مدیر زراعت استان ادامه داد: بذر گندم و جو یارانه دار است ما بخشی از هزینه ها را تحت عنوان یارانه به شرکت ها پرداخت می کنیم تا کشاورزان با قیمت پایین تری بتوانند بذور گواهی شده را در اختیار بگیرند و مورد استفاده قرار دهند.
,
فیروز نیا اذعان کرد: با توجه به اینکه سیب زمینی نیز یک محصول استراتژیک است در استان مورد حمایت قرار می گیرد که حدود پنج شرکت تولید کننده مینی تیوبر سیب زمینی در استان داریم.
وی با اشاره به اینکه این شرکت ها بیش از ۸۰ درصد مینی تیوبر سیب زمینی کشور را تولید می کنند، افزود: مینی تیوبر غده های ریزی هستند که از گیاهچه اولیه سیب زمینی تهیه میشود.
,
پیمان فیروز نیا گفت: مینی تیوبر ها به عنوان پایه تولید بذر مورد استفاده قرار میگیرند سالانه بین پنج تا شش میلیون عدد مینی تیوبر در استان تولید می شود.
,مدیر زراعت استان تصریح کرد: علاوه بر تامین نیاز استان به مینی تیوبر، شرکت هایی در خارج از استان هستند که بخشی از مینی تیوبر مورد استفاده خود را از شرکتهای استان اصفهان تامین می کنند.
,فیروز نیا اظهار کرد: برنامه تولید بذر سیب زمینی در کلاس های مختلف را داریم که توسط پیمانکارانی که با موسسه ثبت و کنترل گواهی بذر عقد قرارداد می کنند تولید بذر سیب زمینی در طبقات مختلف را انجام می دهند و سپس در اختیار کشاورزان قرار گرفته می شود.
,وی افزود: حمایت های مختلفی از جمله تامین نهاده مورد نیاز، توسط سازمان جهاد کشاورزی انجام میشود تا بتوانند بذر مورد نیاز استان و کشور را تولید کنند سالانه بیش از ۱۷ تا ۱۸ هزار تن تولید بذر سیب زمینی در طبقات مختلف در استان را داریم.
,پیمان فیروز نیا عنوان کرد: یک بخش خصوصی نیز برای تولید بذر پیاز وجود دارد که زیر نظر موسسه ثبت کنترل و گواهی بذر است که این بذرها را تولید کرده و در اختیار کشاورزان قرار می دهد.
,مدیر زراعت استان بیان کرد: اخیراً تولید حبوبات را در پیش گرفته ایم به این صورت که یک شرکت تولید بذر انواع لوبیا شامل چیتی، سفید و قرمز را انجام می دهد همچنین بذر نخود را در استان تولید می کنیم.
,فیروز نیا خاطرنشان کرد: بذور پایه حبوبات را از شرکت های تولید کننده خارج از استان می آوریم و در اختیار شرکت ها قرار می دهیم شرکت ها نیز با عقد قراردادی که با کشاورزان استان انجام میدهند تولید بذر حبوبات را زیر نظر موسسه کنترل و گواهی بذر انجام می دهند.
,وی افزود: اخیرا تولید بذور نباتات علوفه ای را نیز در پیش داریم که در ارقام مختلف و گیاهان مختلف تولید بذر داشته باشیم و بتوانیم بذور مورد نیاز کشاورزان را با کیفیت مناسب و در طبقات مناسب بذری در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
,پیمان فیروز نیا ادامه داد: این اقدامات انجام می شود تا کشاورزان بتوانند علاوه بر اینکه از لحاظ کیفی محصول بهتری تولید کنند به لحاظ کمی و عملکردی نیز از وضعیت خوبی برخوردار باشند.
,مدیر زراعت استان در زمینه صادرات و واردات بذور تصریح کرد: در میان بذوری که در داخل استان تولید می شود مینی تیوبر سیب زمینی به داخل کشور و استان های دیگر صادر می شود در زمینه واردات نیز بخشی از بذر مورد نیاز کشور، در داخل کشور توسط موسسه تحقیقات چغندر قند کشور تولید می شود و بخشی از بذر چغندر قند مورد نیاز کشور از خارج از کشور تامین می شود.
,پیمان نیا اذعان کرد: بخشی از بذر کلزا و دانه های روغنی نیز مانند چغندر قند از خارج از کشور تامین می شود همچنین برخی از اقلام سبزیجات صیفی به خصوص سبزی صیفی گلخانه ای از خارج کشور تامین می شود ولی عمده محصولات زراعی در داخل کشور تامین می شود.
,,
انتهای پیام/
]