به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ این روزها شهرهای مناطق شمالی افغانستان صحنه درگیری های سنگین نیروهای ارتش و گروه های دفاع مردمی با شبه نظامیان طالبان بوده و نبردها همچنان در برخی نقاط ادامه دارد. نیروهای طالبان در برخی موارد بدون هیچ گونه درگیری وارد مناطق تحت کنترل دولت شده و شهرها و روستاهای را یکی پس از دیگری به سیطره در می آورند و به گفته منابع میدانی پیشروی این گروه بدون وقفه در سایر نقاط ادامه دارد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صاحب نیوز,بر اساس تازهترین آمار منتشر شده توسط نشریه آمریکایی «لانگوار ژورنال»، دولت افغانستان تنها 84 شهرستان را تحت کنترل خود دارد، در حالیکه طالبان 158 شهرستان را تحت تصرف داشته و 156 شهرستان دیگر افغانستان نیز صحنه درگیری دو طرف است در حال حاضر تنها حدود ۴۰ درصد از مساحت استان بلخ (مناطق شمالی، مرکزی، شرقی و مرزی) در تسلط نیروهای دولتی و حدود ۶۰ درصد از خاک این استان در سیطره گروه طالبان است و درگیری ها در برخی از مناطق میان دو طرف ادامه دارد.
,* آمریکا به دنبال بهانه ای برای حضور در منطقه است
, * آمریکا به دنبال بهانه ای برای حضور در منطقه است, * آمریکا به دنبال بهانه ای برای حضور در منطقه است,محمود معلمی در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز؛ در پاسخ به اینکه آمریکا چه نقشی در حوادث اخیر افغانستان در تصرف شهرهای شمالی این کشور توسط شبه نظامیان طالبان دارد اظهار کرد: آمریکایی ها نه تنها در افغانستان بلکه در همه کشورهای منطقه به دنبال بهانه ای برای حضور هستند و یکی از بهانه ها هم وجود ناامنی در کشورهای منطقه است که الان در کشورهای عراق و افغانستان و سایر کشورهای منطقه این ناامنی وجود دارد لذا برای اینکه بهانه حضور را داشته باشد داعش را از سوریه به افغانستان منتقل و نزدیک مرزهای ایران مستقر می کنند.
, صاحب نیوز,* طالبان افراطی و تندرو که ساخته و پرداخته آمریکا و عربستان و پاکستان
, * طالبان افراطی و تندرو که ساخته و پرداخته آمریکا و عربستان و پاکستان, * طالبان افراطی و تندرو که ساخته و پرداخته آمریکا و عربستان و پاکستان,این کارشناس امور بین الملل با بیان اینکه طالبان دو گروه افراطی و میانه رو هستند ابراز کرد: طالبان افراطی و تندرو که ساخته و پرداخته آمریکا و عربستان و پاکستان است معمولا با تحریک آمریکا و عربستان حرکت های خرابکارانه در مناطق افغانستان انجام می دهند.
,وی با اشاره به سفر اخیر اشرف غنی و عبدالله عبدالله به آمریکا ابراز کرد: با توجه به سفر اشرف غنی به آمریکا برای حل مشکل، به نظر می رسد آمریکا در هجمه طالبان تندرو به مناطق افغانستان برای ناامن کردن بیشتر و بهانه ای برای حضور خودشان در مناطق افغانستان و نزدیک مرزهای جمهوری اسلامی ایران، نقش مهمی داشته باشد.
,* نقش آمریکا در وقایع افغانستان کاملا مشهود است
, * نقش آمریکا در وقایع افغانستان کاملا مشهود است, * نقش آمریکا در وقایع افغانستان کاملا مشهود است,استاد علوم سیاسی اضافه کرد: از طرفی بخشی از طالبان شروع به درگیری با داعش کرده اند که اینجا هم به نظر می رسد آمریکایی ها به دنبال تقویت طالبان هستند اما نه به خاطر کمک به آنها بلکه برای اینکه اشرف غنی را مجبور کند امتیازات بیشتری به آمریکایی ها بدهد. به همین دلیل هم اشرف غنی به همراه عبدالله عبدالله به آمریکا رفت تا آمریکایی ها بپذیرند و خودش بیاید و طالبان را مجبور به عقب نشینی کند.
,وی با تاکید بر اینکه نقش آمریکا در این مسئله کاملا مشهود است خاطرنشان کرد: الان آمریکا هیچ جلوگیری از طالبان نمی کند و طالبان هم یکی یکی شهرها را تصرف کرده و پیش می رود.
,معلمی با بیان اینکه آمریکایی ها هیچ اقدامی برای جلوگیری از طالبان انجام نمی دهد تا بتوانند امتیازات بیشتری از دولت افغانستان بگیرند. خاطرنشان کرد: آمریکا با حمایت از گروه های افراطی و ایجاد جنگ داخلی در افغانستان به دنبال ایجاد ناامنی در منطقه است.
,* نقش جمهوری اسلامی ایران آرام کردن کشور افغانستان از طریق گفتگو با طرفین درگیری است
, * نقش جمهوری اسلامی ایران آرام کردن کشور افغانستان از طریق گفتگو با طرفین درگیری است, * نقش جمهوری اسلامی ایران آرام کردن کشور افغانستان از طریق گفتگو با طرفین درگیری است,وی با تاکید بر اینکه کشور ایران حامی ثبات و آرامش افغانستان است تصریح کرد: سیاست جمهوری اسلامی در قبال همه کشورهای منطقه از جمله افغانستان تلاش برای رفع ناامنی و برقراری صلح و امنیت است و الان هم به شدت تلاش می کند تا با میانجی گری بین طالبان و دولت افغانستان یک آشتی ایجاد کند چرا که ادامه این درگیری ها به ضرر همه کشورهای منطقه از جمله ایران است لذا در این زمینه دخالتی نمی کند و فقط تلاش می کند طالبان و دولت افغانستان به یک نقطه مشترک و تفاهم و توافق برسند.
,کارشناس امور بین الملل با بیان اینکه ایران هیچ حمایتی از طالبان ندارد افزود: برخلاف برخی اظهار نظرها اینگونه نیست که جمهوری اسلامی ایران از طالبان برای اشغال افغانستان حمایت می کند بلکه همانگونه که پیش تر توضیح داده شد طالبان دو بخش است یکی طالبان افراطی و دیگری طالبان میانه رو و الان ما با طالبان میانه رو که حتی معتقد به حضور شیعیان هم هستند سعی می کنیم با آنها ارتباطاتی برای آشتی با دولت افغانستان داشته باشیم لذا تلاش برای آرام کردن اوضاع افغانستان به معنای دفاع از طالبان نیست بلکه همراهی برای میانجی گری بین دولت افغانستان و طالبان است.
,وی افزود: طالبان میانه رو اگرچه با طالبان افراطی با هم همراهی ندارند اما می توانند نقشی برای آرام کردن و متمایل کردن آنها به همراهی با ایران داشته باشند والا کلا با آنها جدا هستند آنها هیچ توافقی با شیعیان ندارند ولی گروه میانه رو دارند به همین دلیل می توانند نقش عمده ای برای تضعیف کردن بخش افراطی طالبان داشته باشند.
,,
انتهای پیام/
]