به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا ادیبان در گفت و گو با صاحب نیوز اظهار کرد: عشایر یک جامعه مولد بوده و منافع بی شماری برای کشور در زمینه های مختلفی نظیر امنیت، اشتغال، تولید، خود کفایی غذایی و… دارا هستند جمعیت دامی عشایر داینامیک است به این معنا که ساکن نیستند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صاحب نیوز,معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان عنوان کرد: عشایر با کوچ کردن به مناطق ییلاقی، قشلاقی و تهیه علوفه ای که از مراتع به صورت رایگان برای دام تهیه می کنند در واقع در تولید گوشت قرمز با قیمت ارزان تر مؤثر هستند که این موضوع مزیت بسیار خوبی برای عشایرو کشور دارد.
,ادیبان بیان کرد: یکی از خطراتی که اینگونه مهاجرت ها، جمعیت های دامی را تهدید می کند این است که هنگامی که دام از یک منطقه به منطقه دیگری می رود مشکلات و بیماری هایش را نیز جابجا می کند و یا با مشکلاتی که در مقصد وجود دارد، مواجه می شود و این معضلی است که دامپزشکی و متولیان تولید دام نیز متوجه آن هستند ولی ماهیت متحرک بودن عشایر و اجباری که آنها در جابجایی دارند این مشکلات را جزء ذاتی جمعیت دامی آن ها کرده و به این دلایل نمی توان مانع حرکت شد.
,وی افزود: منطقه اصفهان منطقه ییلاقی عشایر ایل بختیاری است که در پاییز و زمستان در خوزستان ساکن هستند و اوایل بهار به مناطق جنوبی و غربی اصفهان کوچ کرده و در آنجا ساکن می شوند.
,علیرضا ادیبان ادامه داد: یک سری از بیماری ها مدیریتی هستند مانند آنتروتوکسمی و قانقاریا که با جابجایی و عوض شدن غذای دام بروز کرده و ضرر اقتصادی زیادی را برای عشایر بوجود می آورند که معمولا قبل از هر مهاجرتی بایستی ایمن سازی علیه آنها صورت گیرد و خود عشایر این واکسن ها را از مراکز مایه کوبی دامپزشکی تهیه می کنند این بیماری ها غیر واگیر بوده و جزء بیماری های استراتژیک محسوب نمی شوند.
,*مبارزه با بیماری های واگیر در اولویت دامپزشکی
, *مبارزه با بیماری های واگیر در اولویت دامپزشکی, *مبارزه با بیماری های واگیر در اولویت دامپزشکی,معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان خاطرنشان کرد: یک سری بیماری ها مانند شاربن هستند که حالت واگیری داشته و از نظر استراتژیک جزء خطرناک ترین بیماری ها محسوب می شوند؛ این بیماری بین انسان و دام مشترک است.
,ادیبان اذعان کرد: باکتری شاربن می تواند تا ده ها سال در خاک زنده و به شدت بیماری زا باقی بماند و با ورود دام حساس به منطقه ای که خاک آن آلوده است و تغذیه دام ها از علوفه این منطقه، بیماری به شدت در گله شیوع پیدا کرده و به صورت آنی باعث تلفات سنگین می گردد و خطر سرایت به انسان را نیز دارد که بعضی اشکال آن در انسان به شدت کشنده هستند .
,وی با اشاره به اینکه از نظر دامپزشکی این بیماری ها بسیار حائز اهمیت بوده و اولویت اول دامپزشکی را در رابط با عشایر تشکیل می دهد، افزود: رسم بدی داریم که از ده ها سال قبل در مدیریت عشایر در ادارات مرتبط باقی مانده است که متعلق کردن عشایر به یکی از دو محل مبدا و مقصد بوده و خدمت رسانی را بعضا محدود به ناحیه ای که به آن متعلق هستند می کند.
,علیرضا ادیبان گفت: ما هر زمانی که دام های عشایری در استان اصفهان حضور دارند، خدمات رسانی می کنیم به عنوان مثال خدمات دهی برای عشایر ایل قشقایی که متعلق به فارس و بوشهر است هنگامی که به مناطق ییلاقی اصفهان می آیند انواع خدمات ارائه می شود به طوری که واکسن شاربن، تب مالت و بعضا تب برفکی آن ها در اصفهان تزریق می شود.
,معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان توضیح داد: یکی از کارهایی که حجم کار دامپزشکی اصفهان را در یک دوره زمانی محدود در بهار و تابستان زیاد می کند نیز همین خدمات رسانی به عشایر است چرا که بایستی خدمات دامپزشکی بیشتری انجام گیرد.
,*واکسیناسیون رایگان دام عشایر توسط دامپزشکی
, *واکسیناسیون رایگان دام عشایر توسط دامپزشکی, *واکسیناسیون رایگان دام عشایر توسط دامپزشکی,ادیبان در رابطه با واکسیناسیون دام عشایر اظهار کرد: واکسیناسیون علیه بیماری های استراتژیک مثل شاربن، آبله، تب مالت و تب برفکی و ppr به صورت رایگان انجام می گیرد به عنوان مثال در رابطه با بیماری تب برفکی در زمستان سال گذشته برای کلیه دام های عشایری که در استان حضور داشتند، واکسیناسیون رایگان در نظر گرفتیم در صورتی که اکثر واکسن های گوسفندی بهادار شده است.
,*واکسیناسیون علیه بیماری های غیر واگیر بر عهده خود دامدار است
, *واکسیناسیون علیه بیماری های غیر واگیر بر عهده خود دامدار است, *واکسیناسیون علیه بیماری های غیر واگیر بر عهده خود دامدار است,وی با اشاره به اینکه در حال حاضر عشایر از بهادار شدن واکسن تب برفکی و آبله در نقاطی که بیماری وجود دارد، مستنثنی بوده و واکسیناسیون رایگان دریافت می کنند، افزود: واکسیناسیون علیه بیماری های غیر واگیر و غیر استراتژیک مشابه سایر دامداران کشور بر عهده خود دامدار است.
,علیرضا ادیبان عنوان کرد: یکی دیگر از بیماری های استراتژیک دامی که مشترک با انسان هم بوده و با جابجایی دام عشایر نیز منتقل می شود بیماری تب مالت است و هنگامی که عشایر به مناطق ییلاقی اصفهان می آیند معمولا در آن مناطق بیماری تب مالت در جمعیت انسانی نیز افزایش پیدا می کند لازم به ذکر است دام عشایر تحت پوشش واکسن تب مالت به صورت رایگان قرار می گیرند.
,وی افزود: بیماری شاربن و آبله را به صورت هدفمند در مناطقی که واکسیناسیون ضرورت دارد در جمعیت دامی عشایر به صورت رایگان انجام می دهیم همچنین برخی خدمات غیر واکسنی مثل مبارزه با برخی انگل ها و سموم ضد انگل های خارجی را نیز به صورت رایگان انجام می دهیم.
,ادیبان ادامه داد: هرگاه بیماری از سمت دام عشایر منتقل بشود نزدیک ترین دامپزشکی باید ورود کند و دنبال اینکه شیوع بیماری مربوط به چه استانی هست نیستیم چه در مبدا و چه در مقصد اگر بیماری منتقل شود دامپزشکی از نظر حاکمیتی باید ورود کند و آن بیماری را کنترل کند یا از گسترش آن جلوگیری کند
,علیرضا ادیبان خاطرنشان کرد: در استان اصفهان و فارس امسال به صورت آزمایشی بحث آموزش بهداشت یاران دامپزشکی عشایر را پیگیری می کنیم به این صورت که یک سری افراد باید در عشایر باشند که آموزش های لازم را ببینند و به محض اینکه بیماری را شناختند سریعا به نیروهای دامپزشکی اطلاع داده و در امر اطلاع رسانی به دامداران و همکاری با نیروهای دامپزشکی در کنترل بیماری ها اقدام کنند.
,وی بیان کرد: عشایر اکثرا در مناطق دوردست و صعب العبور خاصی هستند و عمدتا در مراتع کوهستانی رفت و آمد می کنند مانند سالیان قبل که پیاده کوچ می کردند نیست و در سالهای اخیر دام را با ماشین های سنگین و کامیون جابجا می کنند و این خود مزیتی است که باعث می شود مسیرها کمتر آلوده شوند و از گسترش بیماری ها کمی کاسته شود.
,ادیبان عنوان کرد: جهاد کشاورزی در حال انجام خدمتی تحت عنوان هویت دار کردن دام ها است که پلاک گذاری می شوند و به دام نصب می شود که با پلاک گذاری کردن دام گواهی الکترونیکی برایشان صادر می شوند که کاملا تحت نظر دامپزشکی جابجا شوند که این موضوع در کم کردن آمار شیوع بیماری ها اثرگذار است.
,علیرضا ادیبان گفت: عوامل دیگری نیز در انتقال بیماری دامی مؤثر است مثلا میدان های دامی که با جابجایی برای کشتار دام در یک استان دیگر در نظر گرفته می شود می تواند باعث گسترش بیماری شود.
,وی اظهار کرد: مخصوصا بیماری هایی مانند تب برفکی، ppr، طاعون نشخوارکنندگان کوچک که دامپزشکی امسال برای واکسیناسیون عشایر برنامه هایی در نظر گرفته است همچنین واکسیناسیون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک را نیز اجباری کردیم.
,ادیبان تصریح کرد: طبیعتا بیماری منتقل می شود و طبق تجربه ای که هست همیشه این مشکل وجود داشته ولی در یک حالت طبیعی که با کوچ عشایر یک سری از بیماری ها جابجا می شود ولی از نظر اپیدمیولوژی، وقوع بیماری حالت طبیعی خودش خارج نشده است.
,,
انتهای پیام/
]