به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا فغانی، داور بینالمللی فوتبال کشورمان با حضور در شبکه ورزش پیرامون خروجش از کشور اظهار داشت: به هر حال دل آدمها برای هم تنگ میشود ولی خیلیها هم هستند که اصلا دوست ندارند ریخت آدم را ببینند (با خنده)! من در بحث بینالمللی هنوز با نام کشورم فعالیت میکنم و خیلی هم مشتاقم که این امر برای جام جهانی بعدی هم رخ بدهد. کار در دو کشور هم موردی ندارد. فعلا کار در استرالیا تمام شده و مکاتبات صورت گرفته و مشکلی وجود ندارد. الزامی هم برای قضاوت در ایران نبود تا اینکه یک سری شیطنتها از سوی کمیته داوران قبلی و آقای اصفهانیان که متاسفانه وضع حاکم فعلی به خاطر مدیریت ایشان بود، صورت گرفت. من وقتی به استرالیا رفتم حتی خود فیفا و AFC هم مشکلی نداشتند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,داور سرشناس فوتبال ایران ادامه داد: لیگ استرالیا یکی از حرفهای ترین لیگهای آسیاست. این لیگ با VAR انجام میشود و حرفهایتر از فوتبال ماست. در آن سطح من قضاوت میکردم و اگر در سطحی پایینتر قضاوت میکردم، شاید شیطنت آقایان نتیجه میداد! این یک تظاهر بود؛ مثلا با خود من صحبت میکردند و میگفتند که نه ما میخواستیم ولی اتفاقاتی که رخ داد نشان داد که همه از طرف ایشان و دو سه تا دوستی که هر وقت هستند همیشه این شیطنتها وجود دارد و ضربه های سختی به داوری زده میشود.
,وی همچنین افزود: مثل زمانی که آقایان جهانبازی، بخشیزاده و قهرمانی جزو الیتهای آسیا بودند و با یک حرکت تعجببرانگیز این دوستان را از لیست خارج و چهار نفر داور جوان را وارد لیست کردند. جوانگرایی بد نیست به شرط این که به موقع باشد. این داوران جوان شاید تا همین سال پیش مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را در ۶-۷ سال اخیر قضاوت نکردهاند.
,فغانی درباره هجمهها علیه خودش عنوان کرد: مدیریتهای غلطی که نمیدانم اسمش را حسادت بگذارم یا ندانستن و بهروز نبودن، همیشه بوده و ضربات خیلی بدی هم زده. این فتنهای که دفعه پیش دوستان علیه من ترتیب داده بودند، به خودشان برگشت و امیدوارم که در آرامش بقیه عمرشان را سپری کنند که فکر نمیکنم این گونه باشد! الان که همای سعادت روی دوش آقای عزیزیخادم نشسته، امیدوارم که بتوانند از فرصت استفاده کنند و نام نیکی از خودشان به جای بگذارند.
,او در ادامه بیان داشت: فکر نمیکنم که مشکلات فقط مربوط به داوری باشد. در بحث مدیریتی همه باشگاهها مشکل ندارند. ثبات مدیریتی نباشد، مربی ثبات ندارد، بازیکن مشکل مالی دارد و همه این ها باعث میشود که یک سری اتفاقات در بازی رخ بدهد، اعتراضاتی انجام شود و تنش به وجود بیاید. در نهایت هم هیچ دیواری هم کوتاهتر داور نیست. البته نمیگویم که اشتباهات داوری وجود ندارد. در همین فینال یورو ۲۰۲۰ هم با وجود VAR دیدیم که مشکلاتی در قضاوت وجود داشت. داوری ایران افت داشته و مدیریت آقای اصفهانیان در این چند سال اخیر خیلی حرف و حدیث دارد. کشور ما به گونهای است که میگویند ۸ سال باش و بعد برو و حتی نظارتی هم وجود ندارد. آقای کامرانیفر و افشاریان وظیفه سختی روی دوش دارند. تعداد داوران زیادی در لیگ برتر هست. روال بدی است که همه میگویند بخاطر رای آوردن بوده است.
,داور بینالمللی فوتبال آسیا خاطرنشان کرد: در استرالیا ما ۴ داور هستیم با ۳-۴ داور استانی که میشویم ۸-۹ نفر و چند کمک داور که در کنارمان هستند. هر هفته ۶ بازی داریم که ما ۴ نفر حتما باید باشیم و بعد دوستان دیگر. در استرالیا که من در یک شهر زندگی میکنم، بازیهای تیم همان شهر را هم قضاوت میکنم. حتی برای کاهش هزینهها کمک داوران را هم از همان شهر انتخاب میکنند. در آنجا این ذهنیتها نیست که داور یک شهر برای تیم آن شهر قضاوت نکند. اینها جا افتاده است. زود به هم تهمت نمیزنند و خیلی زود الفاظی چون شرط بندی را به هم نسبت نمیدهند. در ایران داوران نه تنها کمک داور ویدیویی نیست، بلکه باید تمرکزشان را روی جلوگیری از تنشهای حین، قبل و بعد از بازی هم بگذارند. یک صفحه از یک باشگاهی یک اشتباه داور که مربوط به شش سال قبل است را میگذارد و آگاهانه کارهایی را انجام میدهند.
,علیرضا فغانی درنهایت گفت: آن اوایل که من رفته بودم از دستمزدهای میلیاردی فغانی صحبت میکردند. آنجا هزینهها هم زیاد است ولی خب اینجا هزینهها و درآمدها نمیخواند. همین چند روز پیش که آمدم هوس کله پاچه کردیم و گفتیم که برویم و بخوریم. بعد که میخواستیم به فدراسیون فوتبال برویم من گفتم یک آدامس بخرم. یک ۵ هزار تومانی در آوردم ولی دیدم همین جوری نگاهم میکند! گفت که قیمت آدامس ۳۰ هزار تومان است! گفتم آقا یک آدامس خروس به من بده! هزینهها اینجا خیلی بالا رفته ولی حقوقها فکر نمیکنم به این اندازه بالا رفته باشم. داوران هیچ گاه خودشان را با فوتبالیستها مقایسه نمیکنند. ما راه خودمان را انتخاب کردیم ولی باید به گونهای باشد که به داوری توهین نشود.
,