کیفیت نان در استان مرکزی بسیار پایین است/خرید و فروش آرد خارج از شبکه با جدیت کنترل شود
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی عصر امروز در کارگروه جلسه کارگروه گندم، آرد و نان گفت: در استان مرکزی بخشی از گندم و آرد استان برای تامین خوراک دام استفاده می شود و باید این موضوع با جدیت پیگیری شود چراکه در برخی از مناطق شاهد نارضایتی مردمی هستیم و این نیازمند بررسی بیشتر است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, دیارآفتاب,
 
,
مخلص الائمه اظهار کرد: نیاز است در خصوص جلوگیری از خروج گندم از استان تصمیمات مناسب اتخاذ شود و برای مقابله با اینگونه تخلفات راهکارهایی عملیاتی تدوین شود.
,
 
,
وی ادامه داد: متاسفانه کیفیت نان در برخی از شهرستان های استان بسیار پایین است و باید اصلاح شود و البته در شهر اراک هم کیفیت نان بسیار پایین تر از تهران است و یکی از دلایل آن نرخ گذاری منطقه ای می باشد.
,
 
,
مخلص الائمه گفت: کیفیت نام مورد اعتراض مردمی است و باید تمهیدات لازم از جمله آموزش های صحیح و اصلاح تجهیزات و نظارت با جدیت انجام شود.
,
 
,
وی یادآور شد: بهترین روش برای موضوعاتی مثل چند نرخی، نظارت است و در خصوص آرد باید اتفاق بیفتد و خرید و فروش آرد خارج از شبکه باید با جدیت کنترل شود.
,
 
,
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: توجه ویژه به مناطق حاشیه نشین و کم برخوردار در توزیع آرد یک ضرورت مهم است و مسئولیت مربوطه باید در این خصوص تمهیدات لازم را بیندیشند.
,
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی خبر داد
,
واردات ۵۸ هزار تن گندم برای افزایش کیفیت آرد به استان
,
ملکی گفت: ۵۸ هزار تن گندم امسال برای افزایش کیفیت آرد به استان وارد شده و واردات این محصول تاپایان سال جاری در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
,
غلامرضا ملکی مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی عصر امروز در کارگروه گندم،  آرد و نان گفت: خرید تضمینی گندم و دانه های روغنی به عنوان مهمترین پروژه اقتصادی در دستور کار اداره کل غله است و همچنین فروش گندم، ذخیره سازی گندم، مدیریت توزیع از دیگر اقدامات مهم این مجموعه است.
,
 
,
ملکی اظهار کرد: در سال گذشته ۳۴۵ هزار تن گندم خریداری شد و در امسال به جهت شرایط نامطلوب ۸۸ هزار تن گندم خریداری شد که مهمترین هدف از خرید تضمینی گندم حمایت از تولید داخلی و کشاورزان می باشد و در سطح استان بیش از ۲۷ هزار کشاورز در حوزه گندم داریم که روند خریداری گندم بیش از ۱۲۰ روز به طول می انجامد و ۲۴۰ نفر در مراکز خرید خدمات ارائه می دهند.
,
 
,
وی ادامه داد: بیش از ۲۱۶ هزار تن گندم برای مصارف مختلف عرضه می شود که بخشی از آن از طریق واردات و بخشی هم از طریق تولید داخلی تامین می شود و ۱۱ کارخانه در سطح استان فعال هستند.
,
 
,
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی بیان کرد: ۵۸ هزار تن گندم امسال برای افزایش کیفیت آرد به این استان وارد شده و واردات این محصول تاپایان سال جاری در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
,
 
,
وی یادآور شد: در سطح استان ۳ رقم فروش گندم وجود دارد که مورد اول برای مصارف نان به قیمت ۶۶۵ تومان است و مورد دوم برای نانوایی های بربری با قیمت ۹۰۰ تومانی و مورد سوم برای مصارفی شیرینی و شکلات ها با قیمت ۲۷۰۰ تومان است.
,
 
,
ملکی گفت: در سطح استان مرکزی ۶۰ هزار تن گندم در سال جابه جا می شود ومتاسفانه امسال صادرات گندم به خارج از استان صفر است.
,
 
,
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی بیان کرد: ۲۵ سیلوی ذخیره گندم با ظرفیت ۷۶۲ هزار تن وجود دارد که ۲۲ مورد آن خصوصی و ۳ مورد آن دولتی می باشد و سهمیه آرد هر شهرستان با توجه به سرانه جمعیت توزیع می شود که اراک با ۳۲ درصد بالاترین سهمیه و آشتیان پایین ترین سهمیه را دارد.
,
 
,
وی ادامه داد:۱ هزار و ۶۰۷ نانوایی با آرد نوع اول و ۱ هزار و ۹۱۳ واحد نان به طور کلی در سطح استان از سهمیه آرد استفاده می کنند و کیفیت نان در استان مرکزی بالاتر از میانگین کشوری است.
,
 
,
ملکی افزود: سرانه مصرفی هر فرد سالیانه ۱۱۷ کیلوگرم است و جزء کشورهای با سرانه بالا هستیم و دلیل آن شرایط اعتقادی مردم ایران و مسائل اقتصادی است.
,
 
,
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: در روستاهایی که صعب العبور هستند به افرادی که تمایل پخت نان داشته باشند به طور شناسنامه دار سهمیه آرد توزیع می شود.
,
 
,
وی یادآور شد: درخواست صدور مجوز برای ۵۰ واحد نانوایی در سطح استان در حال بررسی است ولی اعتقاد داریم تعداد نانوایی ها در سطح استان بسیار زیاد است.
,
 
,
ملکی اظهار کرد: ۱۹۰۰ واحد نانوایی در سطح استان فعالیت دارند که به ازای هر ۸۵۰ نفر یک نانوایی است.
,
 
,
 وی افزود: نانوایی‌های استان مرکزی آرد نوع ۲ را از داخل و خارج از استان تهیه می‌کردند و از دی ماه امسال در راستای حمایت از تولید، مقررشد آرد مورد نیاز این واحدها از داخل استان مرکزی تامین شود.
,
 
,
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی بیان کرد:۳۰۰ واحد فتیرپزی در اراک وجود دارد که به ۱۲۰ واحد از مجموع این واحدها سهمیه آرد نوع ۲ اختصاص یافته و بقیه با آرد آزاد اقدام به تولید کرده و محصول آنها با یک قیمت در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد و نیاز است آرد اختصاص یافته به این واحدها از نوع ۲ به آرد آزاد تغییر یابد.
,
 
,
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۵ هزار و ۸۷۶ مورد بازرسی در سالجاری از واحدهای خبازی انجام شده و بیشترین حجم بازرسی ها در حوزه خبازی ها بوده است و به جهت رسیدن با کیفیت مطلوب بازرسی ها مستمر خواهند بود.
,
 
,
انتهای پیام 
]
مخلص‌الائمه گفت: متاسفانه کیفیت نان در برخی از شهرستان های استان بسیار پایین است و باید اصلاح شود و البته در شهر اراک هم کیفیت نان بسیار پایین تر از تهران است و یکی از دلایل آن نرخ گذاری منطقه ای می باشد.