به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "راه آرمان "هفتمین جلسه شورای معادن استان کرمان که با حضور استاندار و نماینده مردم شهرستان زرند در مجلس شوای اسلامی و معاونین اجرایی استان در سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان برگزار شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ", راه آرمان, ,
مهدی حسینی نژاد دراین جلسه عنوان کرد: نیازمند اصلاح ماده ۲۶ قانون برنامه ششم توسعه معادن هستیم در حال حاضر چهار هزار ششصد محدوده معدنی داریم که عملا نمی توانیم انها را تعیین تکلیف کنیم که علت آن تناقض در لوایح قانونی است.
مدیر کل صمت استان کرمان تاکید کرد: طبق قانون بهره برداری از معادن هر کس که قصد حضور و سرمایه گذاری در عرصه معدن دارد باید ۴ مجور اصلی اعم از در خواست پروانه اکتشاف، د رخواست ثبت محدوده، گواهی کشف و درخواست ثبت محدوده برای بهره برداری را کسب کند.
وی با بیان اینکه در سال جاری تعداد ۱۰۲۳ در خواست پروانه کشف به سازمان صنعت داده شده است، گفت: اما ما به علت معارضت قانون نمی توانیم این عدد ۴ هزار و ششصد و ۴ مجموعه بلوکه شده را ازاد کنیم و به مزایده بزاریم و این تعداد عملا مجوز انها یا باطل و یا بلوکه شده است.
حسینی نژاد با اشاره به این امر که درسال جاری از ۲۰۶ محدوده غیر فعال تنها توانستیم ۱۸ مورد آن را به مزایده وارد کنیم، گفت: بسیاری از مشکلاتی که در طرح مزایده ها رخ می دهد همین تعارض ماده ۲۶ قانون توسعه معادن است که اگر اصلاح شود می توانیم معادنی که هیچ کاری انجام نداده اند و حتی میزان ذخیره ی آنها نا مشخص است را تعیین تکلیف کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۷۶ معدن استان فعال است، گفت: معدن از نظر ما یعنی پهنه ای که ذخیره اثبات شده دارد و برای بهره برداری باید سرمایه گذاری انجام دهد و یا در حال بهره برداری است.
مدیر کل صمت استان اذعان کرد: تعداد زیادی از مجوزهایی که صادر شده است در دو مرحله درخواست ثبت محدوده و گواهی کشف هستند که در بازه زمانی که به اشخاص داده شده است هیچ اقدامی انجام نشده نام معدن به ان اطلاق نمی شود زیرا ما هیچ اطلاعات از ذخیره این معادن نداریم و اینکه اصلا در این محدوده دخیره معدنی هست یا خیر.
حسینی نژاد افزود: ماده ۲۶ آیین نامه قانون ۴۳ برنامه ششم توسعه ما را دچار مشکل ساخته درحالی که هیچ ماده معدنی شناسایی نشده و فقط در مرحله اول همان گواهی ثبت اکتشاف است ملزم به مزایده هستیم در حالی که با گذشت زمان و عدم اغاز فعالیت، پروانه خود به خود ابطال می شود اما این ماده قانونی دچار ابهام است، چالش بزرگ ما این هست که وقتی قصد داریم این محدوده هایی که زمان انها گذشته است را تعین تکلیف کنیم باید دوباره به مزایده بگذاریم و بعد دچار تعارض قانون می شویم و نمی توانیم کاری انجام دهیم.
وی اذعان کرد: دومین مشکل مزایده ها هم استعلامت است ما در سال ۹۸ تعداد ۲۰۶ محدوده را برای استعلام فرستادیم اما تنها برای ۱۸ پهنه و محدوده توانستیم مجوز حضور در مزایده را اخذ کنیم.
حسینی نژاد تاکید کرد: اگر قانون اصلاح نشود عملا ۴ هزارو ششصد محدوده معدنی داریم که نمی توانیم برای آنها مجوزی صادر کنیم، درآیین نامه سال ۷۷ این پهنه هایی که هیچ اقدامی د رانها انجام نشده بود خود به خود از کالک معدنی پاک می شد اما با آیین نامه اشتباه سال ۹۲ حجم زیادی از محدوده های معدنی باقی است که هیچ سهمی از معدن ندارند.
مدیر کل صمت استان کرمان افزود: یکی از مهمترین موضوعاتی که دنبال می کنیم انتقال حساب خرید و فرش معادن به استان است که تعدای انجام شده است اما مابقی هنوز صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: با بررسی صورت گرفته مشخص شده است که مس سرچشمه در ۱۰ ماهه سال جاری ۶۲ هزار میلیارد تومان خرید و فروش داشته است و گل گهر نیز د ر ۹ ماهه امسال ۳۸ هزار میلیارد تومان گردش مالی را به خود اختصاص داده است که اگر سهم یک درصد از این واحد ها یه استان اختصاص داده شود سال اینده رقم ۴۰۰ میلیارد درآمد برای سرمایه گذاری طرح های توسعه استان خواهیم داشت.
حسینی نژاد در پایان خاطر نشان کرد: در سال ۹۸ در خصوص اختیارات و تملکات دارایی های سرمایه ای استان کرمان در ۴۱ پروژه سرمایه گذاری شده است که رشد قابل توجهی برای توسه استان داشته است.
انتهای پیام/
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]