به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ انشالله کولانی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: در مراتع استان کرمانشاه تاکنون 40 گونه گیاهی دارویی، خوراکی، صنعتی و علوفه ای شناساییشده که بطور مستقیم 61 هزار خانوار روستایی و عشایری بهرهبردار آن هستند.
وی گفت: در حال حاضر با توجه به خشکسالیهای چند سال اخیر و با هدف پیشگیری از انقراض بسیاری از گونه ها حسب قوانین جاری و دستورالعملهای صادره کمیتههای فنی و تخصصی بهرهبرداری بیرویه از گیاهان دارویی، خوراکی و صنعتی در حد مصارف خانگی بلامانع و بیش از آن بدون اخذ مجوز از ادارات منابع طبیعی ممنوع و جرم محسوب می شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه تاکید کرد: آن چه برای ما مهم است حفظ و احیا و توسعه اینگونه ها است بههمینمنظور بسیاری از گونههای گیاهی و درختی در دستور کار قرار داد که فرهنگ کاشت و برداشت آنها در بین جوامع محلی نهادینه شود.
کولانی تصریح کرد: هفده گونه گیاهی اعم از مرتعی و گونه های درختی در استان طی چندسال اخیر شناسایی شده که قابلیت اهلی شدن دارند که می توان با ترویج فرهنگ کاشت آنها از انقراض این گونه ها جلوگیری کرد.
وی افزود: گونه های مرتعی مانند موسیر، زعفران، علف گاو زبان، آویشن، ثعلب، باریجه، آنغوزه، ریواس، آوندول (گونور) و کرفس کوهی هستند و گونه های درختی مانند بنه، گلابی جنگلی، زالزالک، زرشک، سماق و بلوط که طی سال گذشته بذر آنها نیز تهیه و به صورت آزمایشی در اختیار متقاضیان قرار گرفت.
کولانی تاکید کرد: رسانه می تواند نقش مهمی در ترویج این فرهنگ ارزشمند که ضمن حفظ منابع طبیعی، معیشتی پایدار را برای جامعه بهره بردار رقم می زند، ایفا نماید.
به گفته وی استان کرمانشاه حسب آمار اعلامشده سازمان جنگلها و نقشههای کاداستر شده در حالحاضر 590337 هکتار عرصه جنگلی و 854835 هکتار عرصه مرتعی دارد.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/
]