به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ انتخابات کمیته ملی المپیک یکی از مهمترین رویدادهای پیش روی ورزش ایران محسوب می شود که قرار است قریب به یک ماه دیگر برگزار شود. با توجه به اینکه کمیته ملی المپیک یکی از دو متولی اصلی و تصمیم ساز ورزش ایران به شمار می آید، انتخاب رییس این کمیته نقش اصلی در آینده ورزش کشور در ۴ سال آتی خواهد داشت.
برای انتخابات آتی با توجه به تغییر دولت و فضای سیاسی کشور، باید فردی انتخاب شود که همسو با سیاستهای دولت بوده و از مقبولیت نزد جناح حاکم و تصمیم سازان داشته باشد. از همین رو پیش از این مشخص بود که رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک هیچ بختی برای دور جدید نخواهد داشت. چه آنکه صالحی امیری با وجود همه اعتبار و نفوذی که دارد، یکی از مدیران سرشناس جناح اصلاحات محسوب می شود و بدیهی است که هرگز مورد وثوق دولت سیزدهم نخواهد بود.
هر چند صالحی امیری کوشید در طول ۴ سال حضور در کمیته ملی المپیک از نگاهها و تصمیمات حزبی پرهیز کند و خود او در طول ماههای اخیر و پس از پایان رسمی دوره ۴ ساله خود بارها و بارها تاکید کرده که بنای ماندن ندارد و میبایست صندلی خود را به یک مدیر جدید که با تفکرات و انگارههای دولت مستقر همسو و همراه باشد، واگذار کند.
خبرههایی که خبره نیستند!
با توجه به اینکه انتخابات کمیته قرار است ۶ شهریور برگزار شود، بحث انتخاب خبرگان ورزشی کمیته از اهمیت ویژهای برخوردار بود. از همین رو اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک روز یکشنبه تشکیل جلسه دادند تا ۵ خبره ورزشی را انتخاب کنند.
با توجه به اینکه گزینههای کنار مانده از دایره مجمع کمیته ملی المپیک تنها از کانال خبره ورزشی فرصت حضور در انتخابات را دارند، انتخاب ۵ خبره ورزشی از اهمیتی دوچندان برخوردار بود. با این وجود طبق پیش بینیها هیات اجرایی بیشتر از اینکه به منافع ملی و مصلحت ورزش کشور فکر کند، تنها در اندیشه منافع فردی و ادامه حضور در تشکیلات کمیته به هر قیمتی بود. هیاتی که جمع آن را مشتی مدیر بیکار و بدون مسئولیت تشکیل می دهند که در دوران مسئولیت خود نیز کارنامه تاریکی و ضعیفی داشتهاند.
رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک برای انتخاب خبره ورزشی ۵ چهره را از بیرون معرفی کرد تا بلکه با ورود آنها فضای انتخابات پیش رو تحت تاثیر قرار گرفته و چند مدیر جدید وزنه انتخابات را سنگین کنند اما هیات اجرایی تمامی گزینههای رئیس را وتو کرد و به جای آنها ۲ نفر از جمع خود یعنی هیات بیکاران ورزش را معرفی نمود! جالب اینکه هیات بیکاران برای معرفی ۳ نفر خیز برداشته بود اما در نهایت ۲ نفر رای آوردند.
گزینه های صالحی امیری برای معرفی خبره ورزشی، کیومرث هاشمی رییس سابق کمیته، مناف هاشمی معاون مالی و اداری سابق وزارت، محمد پولادگر معاون ورزش قهرمانی وزارت، اصغر رحیمی سرپرست کاروان ایران در بازیهای کشورهای اسلامی و هاشم اسکندری رییس فدراسیون بولینگ و بیلیارد بودند.
از این میان تکلیف هاشم اسکندری و اصغر رحیمی از پیش معلوم بود و بدیهی به نظر می رسید که تنها برای گرم کردن انتخاب خبره ورزشی مطرح شده بودند و مشخص بود از قبل هیچ شانسی برای انتخاب ندارند. از میان سایر گزینه ها هیات اجرایی به محمد پولادگر هیچ رایی نداد تا معاون وزیر ورزش پس از انتخابات فدراسیون تکواندو در این انتخابات درون سازمانی نیز رای نیاورد. کیومرث هاشمی رییس سابق کمیته نیز تنها ۲ رای کسب کرد اما مناف هاشمی معاون سابق مالی وزارت که گزینه اصلی صالحی امیری برای انتخابات و جانشینی خودش به شمار می رفت، ۵ رای آورد که با آرای مجید کیهانی یکی از بیکاران پرحاشیه هیات اجرایی برابر بود و از همین رو رای گیری به دور دوم رفت و در دور دوم کیهانی با امتیاز حق رای خود و رای دادن به خودش! توانست بر مناف پیروز شده و به عنوان یکی از خبرههای ورزشی انتخاب شود.
برای انتخاب خبره ورزشی زنان نیز مریم کاظمیپور معاون بانوان وزارت مطرح بود اما از قبل مشخص بود در برابر مهین فرهادی زاد و فریبا محمدیان هیچ شانسی ندارد.
وزیر می آید؟
انتخاب خبرههای ورزشی علاوه بر پیروزی قابل پیش بینی هیات بیکاران اجرایی، یک ناکامی برای وزارت ورزش و جوانان به همراه داشت که دو معاون وزیر ورزش انتخاب نشدند. با توجه به ترکیب خبرههای ورزشی و عدم انتخاب چهرههایی مثل کیومرث هاشمی، مناف هاشمی و محمد پولادگر حالا انتخاب یک گزینه برای ریاست کمیته و جانشینی بسیار دشوار است چرا که گزینههای موجود هیچکدام وزن لازم و توانایی برای اداره دستگاه کلیدی و تصمیم سازی چون کمیته ملی المپیک را ندارند.
مجید کیهانی رییس سابق فدراسیون دوومیدانی و مجید شایسته رئیس اسبق فدراسیون تنیس حتی از اداره یک فدراسیون کوچک نیز ناتوان بوده اند و دوران تاریک و پرحاشیه ای در فدراسیون های متبوع خود داشته اند، حتی در قواره حضور در کمیته اجرایی هم نیستند و حضورشان روی صندلی هیات اجرایی با انتقادات جدی روبروست بنابراین حتی فکر کردن آنها به ریاست کمیته ملی المپیک یک شوخی بد است!
در میان روسای فدراسیون های ورزشی نیز تقریبا هیچ چهره معقول و موجهی یافت نمی شود که از اعتبار و وزن لازم برای ریاست کمیته ملی المپیک برخوردار باشد. از همین رو انتخابات کمیته ملی المپیک با یک نوع قحط الرجال روبرو شده، به ویژه اینکه دولت نیز برخلاف دولت های قبلی از ورود به این انتخابات پرهیز کرده و هیچ گزینه ای را معرفی نکرده. از همین رو با توجه به وزن پایین مجمع انتخاباتی ظاهرا وزیر ورزش و جوانان مصمم شده تا به انتخابات ورود کرده و برای ریاست کمیته ملی المپیک اقدام کند. شائبه ای که از مدتها قبل پیرامون حمید سجادی وجود داشت اما او در چند گفتگوی جسته و گریخته به شکل تلویحی آن را تایید نکرد اما همان عدم تایید نصفه و نیمه از تمایل درونی وزیر ورزش برای ریاست کمیته ملی المپیک خبر می داد. اتفاقی که حالا با خالی بودن عرصه و نبود گزینه جدی بهترین مستمسک برای ورود وزیر به انتخابات کمیته است. حتی گفته می شود برخورد هیات اجرایی و عدم رای به گزینه های معرفی شده توسط صالحی امیری به نظر در جهت هموارسازی حضور وزیر ورزش بوده. گزاره ای که صالحی امیری انتظار آن را هرگز نداشت.
این در حالیست که برخی از نمایندگان مجلس که منتقد سیاست ها و تصمیمات اخیر وزارت ورزش و جوانان هستند برای پرهیز از بحث دخالت دولت در ورزش مخالف حضور سجادی در انتخابات کمیته ملی المپیک محسوب می شوند و در این زمینه به وی هشدارها و توصیه های لازم را داشته اند.
مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک ۶ شهریور برگزار میشود و ثبتنام از نامزدها نیز از فردا چهارشنبه ۵ مرداد آغاز خواهد شد.
باید منتظر بود و دید سرانجام انتخابات کمیته ملی المپیک با این معادلات جدید و پیچیده چه خواهد شد.