ملک فاضلی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ درباره انتزاع وزارت صنعت و معدن از تجارت با اشاره به عدم لزوم تشکیل وزارت بازرگانی اظهار کرد: مشکلات فعلی کشور ربطی به نبود وزارت بازرگانی ندارد و ایجاد آن نمیتواند مشکلی را حل کند.
, شبکه اطلاعرسانی راه دانا, وزارت صنعت و معدن از تجارت, تشکیل وزارت بازرگانی,افزایش هزینه و بزرگتر شدن دولت با تشکیل وزارت بازرگانی
, افزایش هزینه و بزرگتر شدن دولت با تشکیل وزارت بازرگانی, افزایش هزینه و بزرگتر شدن دولت با تشکیل وزارت بازرگانی,
وی ادامه داد: تشکیل وزارت بازرگانی دردی را درمان نخواهد کرد و فقط به بزرگتر شدن دولت و افزایش هزینههای آن میانجامد. باید بهجای اینکه به فکر ایجاد وزارتخانهٔ جدید باشیم به حل مشکلات در چارچوبهای فعلی بیندیشیم.
بیشتر بخوانید:
احیای وزارت بازرگانی، باری بر دوش اقتصاد کشور
وی توضیح داد: ما قبلاً وزارت بازرگانی داشتیم، در آن زمان هم این وزارتخانه هیچ عایدی خاصی برای ما نداشت و الان هم ایجاد آن به نفع جامعه نیست. زیرا نمیتواند مشکلی را حل کند و خودش هم به دلیل ارزبری بالا و وابستگی بیشتر کشور به واردات، تبدیل به مشکلی دیگر خواهد شد.
این نماینده مجلس تأکید کرد: اگر این وزارتخانه درگذشته کارایی لازم را داشت، ایدهٔ ادغام آن با یک وزارتخانهٔ دیگر اساساً مطرح نمیشد لذا تشکیل وزارت بازرگانی یک تصمیم رو به عقب است.
,
, بیشتر بخوانید:,
, احیای وزارت بازرگانی، باری بر دوش اقتصاد کشور,
,
,
,
, تشکیل وزارت بازرگانی, تشکیل وزارت بازرگانی,
تشکیل دوباره وزارت بازرگانی هیچ ضرورتی ندارد
,فاضلی خاطرنشان کرد: تشکیل دوباره وزارت بازرگانی هیچ ضرورتی ندارد و فقط مشکلات مربوط به انتخاب وزیر و ایجاد تشکیلات جدید را مطرح میکند. انتخاب وزرا، معاونین و مدیران توانمند به حل مشکلات کمک میکند. معاونتهای کارآمد در بخش تولید و تجارت میتوانند امور را پیش ببرند و لزومی ندارد که حتماً وزارتخانهای تشکیل شود و وزیر جداگانهای داشته باشیم و با دادن اختیارات کافی به معاونت تجارت وزارت صمت میتوانیم به حلوفصل مسائل بپردازیم.
, فاضلی خاطرنشان کرد: , تشکیل دوباره وزارت بازرگانی هیچ ضرورتی ندارد, و فقط مشکلات مربوط به انتخاب وزیر و ایجاد تشکیلات جدید را مطرح میکند. انتخاب وزرا، معاونین و مدیران توانمند به حل مشکلات کمک میکند. معاونتهای کارآمد در بخش تولید و تجارت میتوانند امور را پیش ببرند و لزومی ندارد که حتماً وزارتخانهای تشکیل شود و وزیر جداگانهای داشته باشیم و با دادن اختیارات کافی به معاونت تجارت وزارت صمت میتوانیم به حلوفصل مسائل بپردازیم.,
وی در ادامه با اشاره به اینکه امور اقتصادی کشور در دو بخش تولید و تجارت است، گفت: قسمت اعظمی از بخش تولید را کشاورزان پیش میبرند و ما هم حمایت جدی از این بخش نداریم. نظارتی بر این بخش وجود ندارد و به سمت بهینهسازی تولیدات، آبیاری و مسائل دیگر حرکت نکردهایم. اگر این کارها انجام شود، تولیدات بهبود مییابد و در نتیجه بخش تجارت هم رونق مییابد.
وی تصریح کرد: متأسفانه ما همیشه به بهانهٔ حمایت از تولید ملی از رقابت در عرصهٔ جهانی با دیگر کشورها طفره رفتهایم. باید در تمامی زمینهها اصلاحات انجام شود و با تغییر رویکردها به بهبود اوضاع بپردازیم. وقتی تولیدات خوبی نداشته باشیم، بخش تجارت هم با مشکل مواجه میشود. این بخشها باید توأمان با هم پیش بروند.
,
,
,
لزوم ایجاد وحدت در مدیریت بخش تجارت و تولید کشور
, لزوم ایجاد وحدت در مدیریت بخش تجارت و تولید کشور, لزوم ایجاد وحدت در مدیریت بخش تجارت و تولید کشور,
به گفتهٔ این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، وحدت در مدیریت بخش تجارت و تولید در کشور به معنای هماهنگی بیشتر آنهاست. وقتی این دو بخش در یک وزارتخانه تجمیع شوند، مدیریت آنها بهصورت هماهنگ صورت میگیرد. اما وقتی دو وزارتخانهٔ جدا از یکدیگر امور تولید و تجارت را پیش ببرد، هماهنگیها در سطح هیئت دولت صورت میگیرد که در نهایت مشکلساز میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که اجرای صحیح قوانین موجود از جمله قانون تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی چقدر میتواند به حل مشکلات فعلی کشور کمک کند، توضیح داد: قوانین خوب در کشور ما کم نیستند، اما مهم اجرای دقیق و درست قوانین است. اگر قوانین موجود بهدرستی اجرا شوند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
,
,
تفکیک وزارت صمت درست نیست
, تفکیک وزارت صمت درست نیست, تفکیک وزارت صمت درست نیست,
فاضلی ادامه داد: طرح تجمیع وزارتخانههای مختلف بعد از بررسیهای کارشناسانه انجام میشود. در ابتدا این بررسی صورت میگیرد که کدام وزارتخانهها با یکدیگر مرتبط هستند و میتوانند با هم ادغام شوند. ادغام وزارتخانهٔ بازرگانی و صنایع و معادن نیز بعد از بررسیهای کارشناسانه صورتگرفته است و جداکردن این وزارتخانه درست نیست و هزینههای زیادی برایمان دارد.
به گزارش راه دانا؛ طی ماههای اخیر موضوع تشکیل وزارت بازرگانی و منفک شدن آن از وزارت صنایع و معادن در مجلس مطرح شده. افرادی که این پیشنهاد را به مجلس داده اند معتقدند مشکلات فعلی کشور بر اثر نبود این وزارتخانه به وجود آمده است و تشکیلش میتواند به بهبود اوضاع منجر شود.
مخالفان تشکیل وزارت بازرگانی نیز معتقدند: مشکلات فعلی کشور ربطی به نبود وزارت بازرگانی ندارد و از مسائلی همچون افزایش نقدینگی، تورم، تحریمها، سیاستگذاریهای پولی و... سرچشمه میگیرد.
,
, وزارت بازرگانی,
,
, وزارت بازرگانی,
,
نویسنده: امیر طاهری
]