محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با بیان این مطلب که نداشتن معیشت درست و از آن مهمتر تبعیض در نظام سلامت، مهمترین عواملی است که سبب مهاجرت پرستاران میشود، گفت: برخوردهای نادرست و عدم امنیت شغلی، زمینه مهاجرت پرستاران را فراهم کرده است. در کشورهای مختلف پرستاران بین ۴ تا ۷ هزار دلار حقوق میگیرند اما در کشور ما ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار دریافت میکنند که حدود ۶ میلیون تومان است و این ۱۰ برابر بودن درآمد بوده در نتیجه پرستار ترجیح میدهند تا مهاجرت کنند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,وی در ادامه با بیان این مطلب که سالهاست شاهد مهاجرت پرستاران هستیم، گفت: پرستاران به لحاظ علمی و مهارتی سطح بسیار بالایی دارند و همین عامل سبب شده کشورهای دیگر در جذب پرستاران ایرانی تلاش کنند.
,به گفته دبیرکل خانه پرستار، آمار مهاجرت این گروه شغلی از طریق یک کانال مشخص نیست تا بتوان عدد دقیقی ارائه کرد. اما برخی از سازمان نظام پرستاری، گود استندینگ میگیرند که آمار اعلامی از سوی این سازمان، ماهیانه ۱۵۰ تاست و گاهی پرستاران به صورت مستقیم جاب آفر می گیرند یا از طریق وکیل و شرکتهای کاریابی اقدام میکنند.
,شریفیمقدم با اشاره به اینکه اگر فرض کنیم در دو سال گذشته تعداد ۵۰۰ پرستار مهاجرت کردهاند، گفت: متاسفانه اکنون این تعداد به ۲ هزار نفر رسیده است که نشان دهنده سیر صعودی و افزایش حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصدی آمار مهاجرت پرستاران است.
,مهاجرت روزانه ۵ تا ۶ پرستار ایرانی
,گفتنی است؛ محمد میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در گفتگویی درباره مهاجرت پرستاران اظهار کرد: روزانه ۵ تا 6 پرستار ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ پرستار به خارج از کشور مهاجرت میکنند که این مسأله برای کشور جای نگرانی دارد.
,میرزابیگی در ادامه اظهار داشت: اگر پرستاری طرح یا سربازی خود را گذرانده باشد، هیچ مانعی برای رفتنها آنها نیست. زمینهای هم برای جذب یا ماندگاری آنها در ایران وجود ندارد. مقصد این پرستاران گوناگون است، از کشورهای اطراف مانند قزاقستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و اربیل کردستان عراق تا کشورهای اروپایی و آمریکایی مقصد پرستاران ایرانی است.
,به گفته رئیس سازمان نظام پرستاری، بسیاری از کشورهای جهان حضور پرستاران ایران به دلیل دانش و توانایی بالای آنها استقبال میکنند.
,
میرزابیگی بااشاره به اینکه در نظام سلامت کشور حدود ۱۶۰ هزار پرستار برای حدود ۱۴۰ هزار تخت بیمارستانی مشغول کار هستند، گفت: این میزان حاکی از کمبود شدید نیروی کار در این بخش است؛ ما در کشور یک چهارم کف استاندارهای جهانی، پرستار داریم؛ بدین معنا که هر پرستار ما ۴ برابر ظرفیت خود، کار میکند.
]