فاضلاب زندان تربت‌جام برابر با ۲ چاه عمیق کشاورزی است/ رهاسازی روزانه ۲۰۰ متر مکعب فاضلاب زندان در عرصه‌ کشاورزی
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ زندان تربت‌جام بیش از یک دهه است از مشکل نداشتن تصفیه خانه‌ای که جوابگوی زندانیان این زندان باشد رنج می‌برد که این امر موجب رهاسازی فاضلاب این زندان در اراضی منطقه و به دنبال آن نارضایتی مردم شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح توس,

رهاسازی فاضلاب زندان تربت‌جام در عرصه‌های کشاورزی و منابع طبیعی درروستاهای مسیر این فاضلاب که از توابع شهرستان تربت‌جام هستند تبدیل به یک معضل زیست محیطی بزرگی‌ شده است و آسیب‌های مستقیم و غیرمستقیم  ناشی از این  بی توجهی بر کسی پوشیده  نیست، در نهایت جامعه  روستایی و دوستداران محیط زیست حل این مشکل  را از مدیران مطالبه می‌کنند.

,

وارد شدن  فاضلاب‌های تصفیه ‌نشده به محیط ‌زیست موجب آلودگی آن می‌شود

, وارد شدن  فاضلاب‌های تصفیه ‌نشده به محیط ‌زیست موجب آلودگی آن می‌شود,

دکتر بهنام خلیلی پزشک و فعال محیط زیست در گفتگو با خبرنگار ما در این رایطه اظهار کرد: این اشکالات عموماٌ مسایل بهداشتی و آلودگی محیط، به هم‌خوردن رابطه‌ی طبیعی بیلان آب و بالا آمدن سطح آب‌های زیرزمینی و آلودگی منابع مختلف پذیرنده است و آمار منتشره از سوی مراکز درمانی کشور نشان می‌دهد، بیماری‌هایی نظیر انواع هپاتیت، اسهال‌ها، انگل‌های روده‌ای و سایر انواع بیماری‌ها به دلیل وجود آلودگی محیط ناشی از دفع نادرست فاضلاب‌هاست.

,

وی با بیان اینکه هر متر ‌مکعب فاضلاب خام 40 تا 60 متر‌ مکعب آب تمیز آشامیدنی را آلوده می‏‏‌کند، افزود: تأثیرات نامطلوب زیست‌محیطی ناشی از دفع نادرست فاضلاب در‌ حدی است که امروزه اجرای طرح‌های تصفیه فاضلاب در مناطق شهری مهم و دارای اولویت تلقی می‌شود.

,

دکتر خلیلی در ادامه بیان داشت: ورود فاضلاب تصفیه نشده به محیط زیست و منابع طبیعی آب، چه آن‌هایی که روی زمین و چه آن‌هایی که در زیر زمین قرار دارند، موجب آلوده شدن این منابع به میکروب‌های بیماری‌زا می‌شود و در اثر تماس انسان با این منابع، خطر گسترش بیماری‌ها میان مردم به وجود می‌آید.

,

, ,

حجم خروجی فاضلاب زندان برابر با ۲ چاه عمیق کشاورزی است

, حجم خروجی فاضلاب زندان برابر با ۲ چاه عمیق کشاورزی است,

حیدری مسئول بهداشت و درمان اداره زندان تربت‌جام در این باره اظهار داشت: از آغاز  پروژه احداث زندان در خارج از شهردرکیلومتر ۷ تربت جام حدود ۲۰ سال می‌گذرد و  از آن زمان تقریبا یک سوم آن ساخته شده است  اما پروژه از طرح  اعتبارات ملی خارج  وعملیات ساختمانی متوقف شده است.

,

وی با اشاره به این که تصفیه خانه زندان قدیمی و از رده خارج است و بیشتر اوقات خراب می‌شود تصریح کرد: پیگیری‌ها برای تعویض تاالان به جایی نرسیده و متاسفانه تصفیه خانه زندان بیشتر اوقات خراب است و نیازمند۱۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تعمیرات می‌باشد.

,

مسئول بهداشت و درمان اداره زندان تربت‌جام با اشاره به مشکلاتی که فاضلاب زندان برای اهالی باغ سنگان، کشاورزان، دامداران و مرغداران ایجاد کرده است، اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های اصلی زندان برطرف شدن مشکل فاضلاب است که به علت تامین نشدن اعتبار لازم تا اکنون به سر انجام نرسیده است.

,

حیدری خاطر نشان کرد: تصفیه خانه وقتی درست هم باشد ، توان  پاسخ گویی جمعیت زندان را ندارد و کاری هم از مسئولان زندان شهرستان تربت‌جام و اعتبارات دولتی برای حل مشکل ساخته نیست و باید بخش خصوصی برای حل مشکل ورود کند .

,

وی در پایان بیان داشت: حجم خروجی فاضلاب زندان برابر با دو چاه عمیق کشاورزی است که یک دهه است با این مشکل مواجهیم و باید پیگیری شود و  حل این معضل از سوی مسئولان کشوری و استانی قابل حل شدن می‌باشد.

,

, ,

خلیه روزانه ۲۰۰ متر مکعب فاضلاب خام به محیط از سوی زندان شهرستان تربت‌جام

, خلیه روزانه ۲۰۰ متر مکعب فاضلاب خام به محیط از سوی زندان شهرستان تربت‌جام,

جواد دامن پاک رئیس حفاظت محیط زیست تربت جام در جمع اصحاب رسانه با اشاره به پیگیری‌های این اداره از سال ۹۲ مبنی برلزوم  جلوگیری از تخلیه روزانه ۲۰۰ متر مکعب فاضلاب خام به محیط از سوی زندان شهرستان تربت‌جام  و رعایت استانداردهای سازمان محیط زیست در زمینه فاضلاب‌ها اظهار داشت: در طول این ۹سال بارها نسبت به بازدید و صدور اخطاریه برای مدیریت زندان اقدام شده است.

,

وی تصریح کرد: در همین باره با تمام مسئولان و نهادهای متولی در شهرستان و استان مکاتبه شده است؛ همچنین طرح موضوع زندان در دو جلسه کمیته فنی فاضلاب استان، مکاتبه با فرمانداری، دادگستری و درنهایت ارائه گزارش به معاون رئیس قوه قضاییه در سفر به شهرستان هم نتوانسته است تاکنون محدودیت‌های مالی و اعتباری را که به عنوان دلیل اصلی به نتیجه نرسیدن پروژه اعلام شده است را برطرف سازد .

,

رئیس حفاظت محیط زیست تربت‌جام اظهار داشت:  تاکنون اقداماتی انجام شده است ولی  به دلایل فنی و استفاده نکردن از تجهیزات و فناوری های روز، نتوانسته به حل مشکل کمک کند و همچنان فاضلاب زندان شهرستان پس از سال ها  تهدیدی علیه بهداشت مردم منطقه از جمله اهالی روستای باغ سنگان و نیز واحدهای تولیدی کشاورزی، دامداری و مرغداری مجاور زندان است.

,

دامن پاک با اشاره به معضل تخلیه فاضلاب توسط تانکرها در اطراف شهر خاطر نشان کرد: اکنون تانکرها فاضلاب را در اطراف شهر تخلیه می‌کنند، قبلا مکانی جانمایی شده بودکه به دلیل اعتراض دامداران این مکان هم تعطیل شد اما به تازگی با همکاری منابع طبیعی محلی مشخص شده که در حال سامان‌دهی این مکان هستیم تا از تخلیه فاضلاب در اطراف جلوگیری و مدیریت شود.

,

وی در پایان بیان داشت: تعداد ۹ تانکر عملیات تخلیه فاضلاب خانگی را درشهرستان برعهده دارند و چالش جدی این است که نظارتی برکار آنان نیست و‌ روزانه ۷۵ هزار لیتر فاضلاب تانکری داریم که این‌ کار باید متولی داشته باشد و از طرفی نیز استفاده از فاضلاب برای کشت محصولات ممنوع است، این در حالی است که در برخی مناطق شهرستان از فاضلاب برای  محصولات استفاده می‌کنند که بهداشت به عنوان متولی امر در این خصوص باید جلوگیری لازم را داشته باشد.

,

, ,

این گزارش شروعی است تا تلنگری باشد بر متولیان حل مشکل تصفیه خانه فاضلاب زندان‌ تربت‌جام که علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی برای مردم منطقه قطعا سلامت مردم ساکن در روستاهای در مجاورت زندان را به مخاطره می‎اندازد و نیاز است مسئولین ذیربط نسبت به حل این مساله تمهیدات جدی بیاندیشند.

,

انتهای پیام/

]
زندان تربت‌جام بیش از یک دهه است از مشکل تصفیه خانه‌ای که جوابگوی زندانیان این زندان باشد رنج می‌برد که این امر موجب رهاسازی فاضلاب این زندان در اراضی منطقه و به دنبال آن نارضایتی مردم شده است.