راه‌کار حل ریشه‌ای مشکل مرغ در سیستان وبلوچستان با تلاشی جهادی/ فعالیت ۲۶۴ واحد مرغداری با ‏ظرفیت ۴۷ هزار تن گوشت در استان
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون؛ امنیت غذایی در حالی یکی از مسایل پایه کشور است که تولید مرغ استاندارد و بومی ‏می‌تواند به‌ عنوان کلید خودکفایی، تکمیل زنجیره تولید و کاهش خروج ارز از کشور نقش‌آفرین باشد.‏

استان سیستان و بلوچستان در یک سال اخیر و با روی کارآمدن دولت سیزدهم و توجه به ظرفیت‌های ‏داخلی و حرکت جهادی در زمینه ساخت واحدهای مرغداری در مسیر خودکفایی و نیز صادرات این صنعت ‏مهم قرار گرفته است.‏

نیاز سالانه سیستان و بلوچستان به گوشت مرغ حدود ٩٠ هزار تن است در حالیکه مرغ تولیدی در استان ‏تنها ۳۰ درصد از نیاز شهروندان را تامین می‌کند و بقیه از طریق استان‌های دیگر به ویژه خراسان جنوبی به ‏صورت کشتار روز و یا واردات مرغ زنده تامین می‌شود‎.
 
تا قبل از دولت سیزدهم حدود ٢٣٠ واحد مرغداری فعال در سیستان و بلوچستان با ظرفیت سالانه ١۶ ‏میلیون قطعه جوجه ریزی، بیش‌از ٢٧ هزار تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف می‌شد که فقط ٣٠ ‏درصد نیاز استان به گوشت مرغ را تامین می‌کرد‎.

از ابتدای دولت سیزدهم طرح توسعه واحدهای پرورش مرغ گوشتی با هدف ارتقای ضریب خوداتکایی ‏سیستان و بلوچستان به تولید گوشت مرغ و دستیابی به خود کفایی در تولید گوشت سفید در این استان ‏آغاز شد به طوری که از آغاز طرح توسعه مرغداری‌ها در این خطه تاکنون مجوز ساخت ۵۷۵ واحد مرغداری ‏داده شد، و ۳۱۶ واحد با پیشرفت فیزیکی بین ۱۰‏‎ ‎تا ٩٠ درصد در حال اجرا است.‏

‎گام مهم دولت برای خودکفایی مرغ در سیستان و بلوچستان

سید محمد رضا سید حسینی، رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ما ‏با بیان اینکه در دولت سیزدهم گام های ارزنده ای در راستای خودکفایی در صنعت مرغ استان برداشته شد، ‏بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی از چهار مسیر فعال کردن واحدهای مرغداری موجود و به ظرفیت رساندن ‏آنها، اجرای طرح توسعه مرغداری، احداث پروژه های جدید و همچنین افزایش دوره های جوجه ریزی نقشه ‏راه تولید مرغ استان را طراحی کرده است.‏
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

,

,

,

, ,
,
وی افزود: تمام تلاش در سیستان وبلوچستان بر این است تا با تکمیل زنجیره تولید مرغ از تولید جوجه یک ‏روزه تا راه اندازی کشتارگاه ها بتوان شاهد خودکفایی در تولید مرغ بود.‏

به گفته این مقام مسئول؛‎ ‎با رفع ممنوعیت ایجاد مرغداری‌های جدید بعد از گذشت ١٠ سال نهضتی جهادی ‏برای ساخت واحدهای جدید مرغداری در سیستان و بلوچستان شکل گرفته؛ به گونه ای که در راستای طرح ‏خودکفایی مرغ حدود ۳۱۶ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت ۲۰ هزار قطعه ای در حال احداث هستند.‏

وی تصریح کرد: در راستای خودکفایی تولید تخم مرغ نیز ۱۷ واحد مرغ تخمگذار هر یک به ظرفیت ۳۰ ‏هزار قطعه در استان سیستان و بلوچستان در دست احداث است‎.

این مقام مسئول اضافه کرد: از ابتدای دولت سیزدهم طرح توسعه واحدهای پرورش مرغ گوشتی با هدف ‏ارتقای ضریب خوداتکایی سیستان و بلوچستان به تولید گوشت مرغ و دستیابی به خود کفایی در تولید ‏گوشت سفید آغاز شده که در این زمینه نیز مجوز ساخت ۵۷۵ واحد مرغداری داده شد که در حال سپری ‏کردن کارهای اداری هستند.‏

به گفته وی؛ نیاز کلی سیستان و بلوچستان به گوشت مرغ ۹۳ هزار تن است که هم‌اینک با ۴۷ هزار و ۶۰۰ ‏تن ۵۰ درصد نیاز آن تامین می‌شود‎.

سید حسینی اضافه کرد: هم اینک ۲۶۴ واحد مرغداری با ظرفیت بیش از ۴۷ هزار تن در سطح استان فعال ‏بوده و اقدام به تامین مرغ برای رفع نیاز بازار استان می کنند.‏
‏ ‏
وی ادامه داد: عمده سرمایه گذاری ها توسط بخش خصوصی در حال انجام است و هر مرغداری بین ۶-۵ ‏میلیارد تومان هزینه در بردارد.‏

رئیس سازمان جهادکشاورزی به حمایت های صورت گرفته در راستای خودکفایی تولید مرغ اشاره کرد و ‏گفت: تسریع در انجام کارهای اداری و گرفتن مجوز آب برای تامین گوشت مورد نیاز سیستان وبلوچستان از ‏جمله اقداماتی است که باعث شده وابستگی کمتری به استان های همجوار در راستای تامین مرغ مصرفی ‏داشته باشیم.‏
 
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, ,
یکی از عوامل افزایش اشتغال "سرمایه گذاری" است ‏

چندی پیش نیز حسین مدرس خیابانی، استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه مراسم کلنگ زنی پروژه ‏مرغ تخم گذار ۱۲۰ هزار قطعه ای زاهدان با اشاره به اینکه خوشبختانه موجی از سازندگی در استان شکل ‏گرفته که قطعاً توسعه را به دنبال خواهد داشت، افزود: یکی از عوامل افزایش اشتغال در استان سرمایه ‏گذاری است که خوشبختانه امروز شاهد سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان هستیم.‏

وی با بیان اینکه مجوز مرغداری در استانی که همواره با کمبود مرغداری مواجه بود صادر شده است، گفته ‏بود که بالغ بر ۳۳۰ مرغداری نیز در استان در حال احداث هستند که بین ۲۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی ‏دارند که هدف اصلی این است تا استان در زمینه کالاهای اساسی بی نیاز شود.‏

‏ انتهای پیام/‏
,
,
,
,
,
,
]
در حالی تا قبل از دولت سیزدهم حدود ٢٣٠ واحد مرغداری در سیستان و بلوچستان فعال بود که این مهم با تلاشی از جنس جهادی هم اینک به ۲۶۴ واحد با ‏ظرفیت بیش از ۴۷ هزار تن گوشت رسیده است.