به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون؛ امنیت غذایی در حالی یکی از مسایل پایه کشور است که تولید مرغ استاندارد و بومی میتواند به عنوان کلید خودکفایی، تکمیل زنجیره تولید و کاهش خروج ارز از کشور نقشآفرین باشد.
استان سیستان و بلوچستان در یک سال اخیر و با روی کارآمدن دولت سیزدهم و توجه به ظرفیتهای داخلی و حرکت جهادی در زمینه ساخت واحدهای مرغداری در مسیر خودکفایی و نیز صادرات این صنعت مهم قرار گرفته است.
نیاز سالانه سیستان و بلوچستان به گوشت مرغ حدود ٩٠ هزار تن است در حالیکه مرغ تولیدی در استان تنها ۳۰ درصد از نیاز شهروندان را تامین میکند و بقیه از طریق استانهای دیگر به ویژه خراسان جنوبی به صورت کشتار روز و یا واردات مرغ زنده تامین میشود.
تا قبل از دولت سیزدهم حدود ٢٣٠ واحد مرغداری فعال در سیستان و بلوچستان با ظرفیت سالانه ١۶ میلیون قطعه جوجه ریزی، بیشاز ٢٧ هزار تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف میشد که فقط ٣٠ درصد نیاز استان به گوشت مرغ را تامین میکرد.
از ابتدای دولت سیزدهم طرح توسعه واحدهای پرورش مرغ گوشتی با هدف ارتقای ضریب خوداتکایی سیستان و بلوچستان به تولید گوشت مرغ و دستیابی به خود کفایی در تولید گوشت سفید در این استان آغاز شد به طوری که از آغاز طرح توسعه مرغداریها در این خطه تاکنون مجوز ساخت ۵۷۵ واحد مرغداری داده شد، و ۳۱۶ واحد با پیشرفت فیزیکی بین ۱۰ تا ٩٠ درصد در حال اجرا است.
گام مهم دولت برای خودکفایی مرغ در سیستان و بلوچستان
سید محمد رضا سید حسینی، رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان اینکه در دولت سیزدهم گام های ارزنده ای در راستای خودکفایی در صنعت مرغ استان برداشته شد، بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی از چهار مسیر فعال کردن واحدهای مرغداری موجود و به ظرفیت رساندن آنها، اجرای طرح توسعه مرغداری، احداث پروژه های جدید و همچنین افزایش دوره های جوجه ریزی نقشه راه تولید مرغ استان را طراحی کرده است.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
به گفته این مقام مسئول؛ با رفع ممنوعیت ایجاد مرغداریهای جدید بعد از گذشت ١٠ سال نهضتی جهادی برای ساخت واحدهای جدید مرغداری در سیستان و بلوچستان شکل گرفته؛ به گونه ای که در راستای طرح خودکفایی مرغ حدود ۳۱۶ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت ۲۰ هزار قطعه ای در حال احداث هستند.
وی تصریح کرد: در راستای خودکفایی تولید تخم مرغ نیز ۱۷ واحد مرغ تخمگذار هر یک به ظرفیت ۳۰ هزار قطعه در استان سیستان و بلوچستان در دست احداث است.
این مقام مسئول اضافه کرد: از ابتدای دولت سیزدهم طرح توسعه واحدهای پرورش مرغ گوشتی با هدف ارتقای ضریب خوداتکایی سیستان و بلوچستان به تولید گوشت مرغ و دستیابی به خود کفایی در تولید گوشت سفید آغاز شده که در این زمینه نیز مجوز ساخت ۵۷۵ واحد مرغداری داده شد که در حال سپری کردن کارهای اداری هستند.
به گفته وی؛ نیاز کلی سیستان و بلوچستان به گوشت مرغ ۹۳ هزار تن است که هماینک با ۴۷ هزار و ۶۰۰ تن ۵۰ درصد نیاز آن تامین میشود.
سید حسینی اضافه کرد: هم اینک ۲۶۴ واحد مرغداری با ظرفیت بیش از ۴۷ هزار تن در سطح استان فعال بوده و اقدام به تامین مرغ برای رفع نیاز بازار استان می کنند.
وی ادامه داد: عمده سرمایه گذاری ها توسط بخش خصوصی در حال انجام است و هر مرغداری بین ۶-۵ میلیارد تومان هزینه در بردارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی به حمایت های صورت گرفته در راستای خودکفایی تولید مرغ اشاره کرد و گفت: تسریع در انجام کارهای اداری و گرفتن مجوز آب برای تامین گوشت مورد نیاز سیستان وبلوچستان از جمله اقداماتی است که باعث شده وابستگی کمتری به استان های همجوار در راستای تامین مرغ مصرفی داشته باشیم.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
چندی پیش نیز حسین مدرس خیابانی، استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه مراسم کلنگ زنی پروژه مرغ تخم گذار ۱۲۰ هزار قطعه ای زاهدان با اشاره به اینکه خوشبختانه موجی از سازندگی در استان شکل گرفته که قطعاً توسعه را به دنبال خواهد داشت، افزود: یکی از عوامل افزایش اشتغال در استان سرمایه گذاری است که خوشبختانه امروز شاهد سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان هستیم.
وی با بیان اینکه مجوز مرغداری در استانی که همواره با کمبود مرغداری مواجه بود صادر شده است، گفته بود که بالغ بر ۳۳۰ مرغداری نیز در استان در حال احداث هستند که بین ۲۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که هدف اصلی این است تا استان در زمینه کالاهای اساسی بی نیاز شود.
انتهای پیام/
,
,
,
,
,
]