به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ پس از پیگیریهای کمیسیون اقتصادی مجلس و اخبار منتشره از تعلق مجدد سهام عدالت به برخی از جاماندگان، آخرین پیگیریها نشان از این دارد که وزیر اقتصاد در آخرین نشست خبری خود از واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰ خبر داد و توضیحاتی در خصوص میزان پرداخت سود جدید و اولویت دریافت این سهام ارائه کرد.
سود سهام عدالت چقدر است و به چه کسانی تعلق میگیرد؟
براین اساس سود سهام عدالت امسال نسبت به سال قبل با افزایش دوبرابری همراه خواهد بود، سبد سهام عدالت از تعدادی سهام ارزنده و نمادهای بزرگ بازار سرمایه تشکیل شده که در هفتههای گذشته با نوسان در میزان ارزش همراه بوده است. این سهام در بهمنماه با کاهش ارزش مواجه شد و در اسفندماه نیز روند نوسانی داشت. تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار درخواست توثیق سهام عدالت به ثبت رسیده است. همچنین به صاحبان سهام عدالت وام بدون ضامن پرداخت میشود که ضمانت این کارتهای اعتباری به پشتوانه سهام عدالت و بدون نیاز به ضامن است.
بیشتر بخوانید:
خاندوزی: ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت به جاماندگان تحت پوشش اختصاص می یابد
وزیر اقتصاد گفت: سود سهام عدالت سال ۱۴۰۰ برای هر برگ سهام حدود ۵۰۰ هزار تومانی در ابتدای تخصیص امسال در حدود یک میلیون تومان خواهد بود. این سود احتمالاً برای دارندگان سهام یک میلیونی دوبرابر یا معادل حدودا دو میلیون تومان است.
وی توضیح داد: اقدامات مربوط به تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان در حال انجام است، اما زمان دقیق اجرای آن هنوز مشخص نیست.
, بیشتر بخوانید:, بیشتر بخوانید:,
, خاندوزی: ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت به جاماندگان تحت پوشش اختصاص می یابد,
, تعیین تکلیف سود و سهام متوفیان سهام عدالت, تعیین تکلیف سود و سهام متوفیان سهام عدالت,
حمیدرضا دانش کاظمی عضو شورایعالی بورس گفت: در آخرین جلسه این شورا، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام عدالت صادر شد. وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.
دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام عدالت متوفیان تأکید کرد و ادامه داد: فرایند سهام عدالت متوفیان از سالها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.
عضو شورایعالی بورس ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرایند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.
دانش کاظمی تأکید کرد: پس از تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورایعالی بورس در نهایت مصوب شد تا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی امکانی را فراهم کند که سهامداران بتوانند از طریق برگه انحصار وراثت، فرمی را بهصورت رایگان از طریق سامانهای که به شرکت سپردهگذاری مرکزی متصل است، پر کنند.
حمیدرضا دانش کاظمی ادامه داد: از سود سهام سالهای گذشته فرد متوفی که در شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار دارد. هزینه انتقال به مبلغ کمتر از ۶٠ هزار تومان کسر میشود و باقی منابع به همراه سهام و سودها به وراث منتقل خواهد شد. این مصوبه در شورایعالی بورس تصویب و در اختیار قوه قضاییه و شرکت سپردهگذاری مرکزی داده شد تا این فضا عملیاتی شود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه این مصوبه از چه زمانی به مرحله اجرا میرسد، گفت: اقدامات مربوط به این طرح بهسرعت در حال انجام است، اما تعیین دقیق زمان اجرای آن اصلاً کار سادهای نیست.
این عضو شورایعالی بورس تأکید کرد: وراث باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند. در آنجا تقاضای دریافت سهام داشته باشند، پس از آن شرکت سپردهگذاری بهصورت خودکار سود و اصل سهام را در اختیار وراث قرار میدهد.
وی اظهار کرد: این موضوع باید قابلتوجه باشد که تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان، نیازمند انحصار وراثت از طریق قوه قضاییه است؛ زیرا نوع احکام مذهبی نسبت به سهام و مایملک باید متفاوت باشد.
, تعداد جاماندگان و نحوه اعطای سهام عدالت, تعداد جاماندگان و نحوه اعطای سهام عدالت,
اولین آمارهایی که درخصوص تعداد جاماندگان سهام عدالت مطرح شد، حدود ۲۰ میلیون نفر بود که اگر مبنا چنین عددی باشد، با وجود پرداخت سود سهام عدالت به ۴۹ میلیون نفر، حدود ۷۰ میلیون نفر از جمعیت ایران مشمول سهام عدالت میشوند. البته این آمار هرگز از سوی هیچ مسئولی تأیید نشد تا اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، در مصوبهای راهکاری برای تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ مشخص کردند.
حسین قربان زاده، رئیس سازمان خصوصیسازی، تعداد جاماندگان سهام عدالت را تنها سه میلیون و ۳۳۷ هزار نفر عنوان کرد و گفت: این افراد تنها شامل افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند.
سهام عدالت جاماندگان در انتظار تأیید نهایی
حسین قربان زاده رئیس سازمان خصوصیسازی در این زمینه نیز اظهار کرد: سهام عدالت بازماندگان حمایتی منتظر تصویب دولت است.
رئیس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: مصوبه هیئت دولت برای اختصاص سهام عدالت به جاماندگان ۲ دهک تحت پوشش نهادهای حمایتی منتظر تصویب نهایی دولت است.
وی تأکید کرد: سهام عدالت تکمیلی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی در دولت به تصویب رسید. بعد از آن یک ایراد حقوقی به آن مصوبه گرفته شد و برای رفع این ایراد به معاونت حقوقی رئیسجمهور ارجاع شد.
واگذاری ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت به جاماندگان و مشمولان جدید
عسگر توکلی شمار اعضای شرکت تعاونی سهام عدالت استان را بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار ذکر کرد و درباره آخرین وضعیت بازماندگان سهام عدالت گفت: کمیته حقیقتیاب برای بررسی مسائل سهام عدالت تشکیل شد و اولین دستور این کمیته بازماندگان بوده است.
به نقل از بازار، وی همچنین از تشکیل جلسه با کمیسیون عالی اصل ۴۴ تشکیل شد، گفت: طبق بررسیها سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مددجویان بهزیستی و کمیته امداد تاکنون مشمول شدند و درباره نسبت سهم آنان بررسی و مقرر شد برای افراد مشمول جدید تا سقف ۱۰ میلیون تومان سهام در نظر گرفته شود.
وی افزود: برای مشمولان غیر تحت پوشش نهادههای حمایتی نیز حرفوحدیثهایی وجود دارد؛ زیرا درباره سایت رفاه حرف داریم و قرار شد تا پایان سال جاری تعیین تکلیف صورت گیرد.
توکلی با تأکید بر واگذاری سهام ۱۱ شرکت غیر بورسی بازگشت آنها به سهام عدالت را لازم دانست و گفت: همچنین ایرادات قانونی درباره واگذاری سهام شرکتهای دولتی وجود دارد که باید رفع شود.
رئیس هیئتمدیره تعاونی سهام عدالت با بیان این که وضعیت سهام عدالت ۲۰ میلیون جامانده باید تعیین تکلیف شود، گفت: عضویت این افراد در سهام عدالت ضروری و اساسی است.
سه میلیون نفر از سهام عدالت جاماندهاند
حسین امینی خواه بازرس اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت نیز در این ربطه به راه دانا، اظهار کرد: بانک اطلاعاتی حدود ۳ میلیون نفر جاماندگان سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی با همکاری نهادهای مربوط، معاونت رفاه وزارت تعاون و کار و همچنین سازمان خصوصی شناسایی و اقدامات لازم انجام شده است.
وی با بیان اینکه شرایط ثبتنام برای سایر اقشار و گروههای جامانده از سهام عدالت اعلام میشود، ادامه داد: سایت مربوط به انتقال سهام فوتیها به وراث باتوجهبه اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار تا پایان شهریور راهاندازی میشود.
وی افزود: تعاونیهای سهام عدالت با بیش از ۴۹ میلیون نفر عضو بزرگترین تعاونیهای اقتصادی کشور یک سرمایه بزرگ اجتماعی و اقتصادی محسوب میشوند.
امینی عنوان کرد: تعاونیهای سهام عدالت باتوجهبه دوراندیشی مقام معظم رهبری در موافقت با اجرای ۴۴ قانون اساسی در واگذاری سهام برخی شرکتهای صدر اصل ۴۴ به شش دهک پایین جامعه تشکیل شد.
وی بیان کرد: اگر دولت بتواند از پتانسیل تعاونیهای سهام عدالت در حوزه اقتصاد کشور استفاده کند بهیقین نقش مؤثری در اقتصاد بومی استانها، شهرستانها و همچنین اشتغالزایی دارد.
امینی خواه گفت: مقوله تعاون در چهار دولت گذشته بسیار مورد بیمهری قرار گرفته است، درحالیکه اقتصاد اسلامی مبنی بر محور تعاون میتواند به کاهش فاصلههای طبقاتی و مشارکت عموم مردم در اقتصاد کشور سهم به سزایی داشته باشد.
وی ضمن تقدیر از زحمات بیش از ۱۵ساله مدیران و کارکنان ۳۵۲ شرکت سهام عدالت شهرستانی کشور تصریح کرد: از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقاضا داریم باتوجهبه عدم پرداخت ۲۵ درصد از مانده مطالبات شرکتهای تعاونی سهام عدالت شهرستانی تا پایان سال ۱۳۹۸، همچنین کل مطالبات و حق بیمه کارکنان تعاونیها حمایت و کارهای لازم را درزمینهٔ تسریع در پرداخت مطالبات کارکنان انجام بدهند.
بازرس اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت کشور ضمن تأکید بر تثبیت امنیت شغلی پرسنل شرکتهای سهام عدالت خاطرنشان کرد: امیدواریم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امنیت شغلی پرسنل شرکتهای تعاونی که بیش از ۱۵ سال عمر خود را در تعاونیها صرف نمودند تأمین کند.
امینی خواه با بیان اینکه وجود تعاونیهای سهام عدالت باتوجهبه تعدد آنها در بیش از ۳۵۲ شهرستان کشور سبب نظارت بسیار گسترده بر دارایی مردم در شرکتهای سرمایهگذاری استانی و شرکتهای سرمایهپذیر شده است، اظهار داشت: امیدواریم جایگاه و نقش این تعاونیها با تدوین مقررات و اجرای قانون اصل ۴۴ هر روز پررنگتر از قبل شود
بیشتر بخوانید:
بخشی از سود سهام عدالت تا پایان پاییز واریز میشود
نویسنده: امیر طاهری