تنها راه نجات سیستان و بلوچستان از بحران بی آبی، انتقال آب دریای عمان است
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  عصرهامون، سیستان و بلوچستان به‌واسطه اقلیم گرم و خشکی که دارد به‌طور میانگین معمولاً جزو کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور در طول یک سال آبی است و همین موضوع هم مردم این استان را همواره با چالش آب مواجه کرده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,

 
 از گذشته دور بخش زیادی از آب مورد نیاز مردم این استان از رودهایی که سرچشمه آن‌ها کشور افغانستان بوده، تأمین می‌شده اما از چند سال پیش کشور افغانستان نیز بر روی این رودها سدهایی را تعبیه کرده که مانع از رسیدن آب مورد نیاز مردم مناطق زیادی از این استان شده است.
 
برای رفع مشکل کم آبی در این استان در نشست علنی 7 دی‌ سال گذشته، مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون عمران در مورد کلیات طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان‌وبلوچستان را  در دستور کار قرار داد، و نمایندگان با ۲۱۰ رای موافق کلیات این طرح را به تصویب رساندند تا بخش زیادی از نیاز آبی سیستان و بلوچستان از دریای عمان شیرین‌سازی و در بخش‌های صنایع، کشاورزی و شرب مورد استفاده قرار گیرد.
 
وزارت نیرو با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شد زمینه سرمایه‌گذاری برای برداشت آب، نمک‌زدایی و انتقال آب از دریای عمان (با اولویت انتقال آب به سیستان و بلوچستان) را فراهم کند.
 
انتقال آب دریای عمان و میزان پیشرفت این طرح همواره از جمله موضوعاتی بوده که مورد تاکید و پرسش اصحاب رسانه و صاحبان تریبون است، چرا که این طرح می‌تواند پایانی برای تشنگی این استان باشد.
 
مردم باید اجرای طرح را به عینه مشاهده کنند

حبیب الله دهمرده، نماینده مردم سیستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان به صورت قانون مصوب که سه ردیف بودجه برای آن در نظر گرفته شده است و دولت باید آن را اجرا کند.
 
این نماینده مجلس تصریح کرد: من اگر جای دولتمردان باشم کمتر از سه سال انتقال آب از دریای عمان را به کل استان به ویژه سیستان را به اتمام می رسانم چون تامین بودجه و تمام مراحل قانونی آن طی شده است و باید شتاب در اجرا داشته باشد.
 
این نماینده مجلس با گلایه از روند کند این پروژه تصریح کرد: دولت می گوید کار در حال انجام است، اما عملا مردم چیزی مشاهده نمی کنند.
 
وی ادامه داد: باید اجرای این طرح و لوله گذاری طوری آغاز و انجام شود،  که مردم به عینه مشاهده و به اجرای این طرح امیدوار باشند.
 
وی خاطر نشان کرد: وقتی مصوبه ای قانون می شود قرار نیست فقط در حد قانون باقی بماند، وظیفه مجلس قانون گذاری و دولت مکلف به اجرا است.

تنها راه نجات استان انتقال آب از دریا است

اسماعیل حسین زهی، نماینده مردم خاش در گفت و گو با ما با اشاره به افت منابع آبی زیرزمینی در سیستان و بلوچستان و محقق نشدن حق آبه رودخانه هیرمند از سوی افغانستان بیان کرد: تنها راه نجات استان از بی آبی انتقال آب از دریای عمان است که این طرح در مجلس به صورت یک قانون دائمی مصوب و دولت ملزم به اجرای آن است.
 
 وی افزود: مناقصات این طرح انجام و شرکت ها برای اجرای این پروژه مشخص شده اند و نیاز است که بخش خصوصی در این زمینه ورود، تا به سرعت انتقال آب انجام و مشکل تامین آب استان حل شود.
 
این نماینده مجلس ادامه داد: درحال حاضر زمین‌های مربوط به این پروژه تحویل داده شده و محل برداشت آب نیز مشخص شده است که امیدواریم هر چه زودتر محقق شود.

 انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان ضرورتی انکار ناپذیر است

معین الدین رئیسی نماینده مردم چابهار نیز چندی پیش در گفت و گو با یکی از رسانه ها در این خصوص بیان کرده بود؛ بالغ‌بر ۶۰ درصد کل آب شیرین‌کن‌های جهان در کشورهای حوزه خلیج‌فارس و دریای عمران مستقر هستند و این کشورها با استقرار تأسیسات فوق بزرگ آب شیرین‌کن نیاز آبی خود را تأمین می‌کنن،. نکته جالب در این میان سهم ناچیز کشور ما از این حوزه است که کمتر از ۲ درصد است.
 
وی تاکید کرد: شیرین‌سازی آب دریا و مشخصاً انتقال آب از دریای عمان به تمام مناطق سیستان و بلوچستان ضرورتی انکارناپذیر است.
 
این نماینده مجلس تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین کارکردهای انتقال آب خلیج‌فارس و دریای عمان به مناطق مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان توسعه متوازن کشور و مهم‌تر از آن محرومیت‌زدایی است که یکی از مهم‌ترین خواسته‌های رهبر معظم انقلاب در طول سال‌های گذشته بوده است.
 
 انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
, مردم باید اجرای طرح را به عینه مشاهده کنند, مردم باید اجرای طرح را به عینه مشاهده کنند,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, تنها راه نجات استان انتقال آب از دریا است, تنها راه نجات استان انتقال آب از دریا است,
,
,
,
,
,
,
,
,  انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان ضرورتی انکار ناپذیر است,  انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان ضرورتی انکار ناپذیر است,
,
,
,
,
,
,
,
]
اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان، نویدبخش آبادانی در این سرزمین خشک و کم‌آب است که می‌تواند به صنعت و توسعه این استان رونقی بخشد.