به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله کینهای که دشمن از حجاب دارد، شارلی ابدو و دست خالی فرانسه در دفاع از آزادی بیان، معمار نظم نوین منطقهای به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «کینه ای که دشمن از حجاب دارد» نوشت: موضوع مهم زنان، دیر زمانی است که به صحنه تقابل فرهنگ غربی با فرهنگ اسلامی تبدیل شده اســت. این تقابل از نگاه ویرانگر و تحقیر کننده دهه ها و ســده های اخیر غرب به زن که نتیجه هولناک آن سال هاســت در این جوامع خودنمایی می کند و حتی صدای بسیاری از اندیشمندان منصف و نگرانشان را بلند کرده است تا نگاه عزت بخش و احیا کننده فرهنگ اصیل اسلامی در خصوص زن که باعث شده است زنان بسیاری با دین ها و ملیت های مختلف و در اقصی نقاط جهان، دلداده نگاه مترقی و انسان دیدن زن شوند دیده می شود. این جذاب بودن حقوق و نگاه ارزشی اسلام برای زنان بود که سردمداران نگران فرهنگ غربی را به فکر استحاله جوامع اسلامی و شبیه ساختن زن مسلمان به زن غربی انداخت تا مانع از فروپاشی ارزش های منحط اما سودآور در حوزه زنان در غرب شود.
وطن امروز: زهرا درخشان در مطلبی با عنوان «شارلی ابدو و دست خالی فرانسه در دفاع از آزادی بیان» چنین نوشت: نشریه شارلی ابدو که چندی پیش با وقاحت تمام، به ساحت پیامبر مهربانی حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله توهین کرده و قلب انسان های آزاده جهان را به درد آورده بود، در ادامه اقدامات موهن و وقیح خود در قبال مقدسات دیگر کشورها، ملت ها و پیروان ادیان الهی، این بار ولایت فقیه و مرجعیت دینی و سیاسی در ایران را هدف قرار داد. دولت فرانسه در واکنش به این اقدامات قبیح، همواره آزادی بیان را بهانه قرار داده و با ادعای اینکه در فرانسه آزادی بیان وجود دارد، از زیر بار پاسخگویی و مسؤولیت خود شانه خالی می کند اما تاریخ و سوابق چندین دهه ای غربی ها نشان داده است آزادی بیان و حقوق بشر ادعاهایی توخالی بیش نیست و این ارزش های لیبرالی تنها ابزاری برای جنگ افروزی ها و مداخلات غرب در کشورهایی است که حاضر به پذیرش ارزش های آنها نیستند.
اطلاعات: محسن هاشمی ررفسنجانی در یادداشتی با عنوان «دکترین آیت الله برای بحران امروز ما» نوشت: با گذشت شش سال از رحلت آيت الله هاشمي رفسنجاني، زمان مناسب آن فرارسیده است که با عبور از احساسات و عواطف، به عمق ديدگاه ها و مباني انديشه ايشان توجه کنیم. به ويژه آنکه امروز جامعه ما در شرايط بسیار خطیري به سر مي برد و حجم انبوه نارضايتي انباشته در جامعه که در اعتراضات اخیر نمود يافت، در کنار مشکلات سخت اقتصادي کشور و تورم رکودي، زندگي عادي اکثريت جامعه را دچار اختلال نموده است به نحوي که بخشي از جامعه به خصوص نسل جوان نسبت به اصل انقلاب و توانايي جمهوري اسلامي براي حل مشکلات و تأمین يک زندگي حداقلي و طبیعي شبیه بسیاري از کشورهاي منطقه با پرسش مواجه شده اند.
ایران: محمد حسن روزی طلب در یادداشتی با عنوان «سند افتحار» چنین نوشت: هزینــه تحریــم، مهم تریــن ابزار دشــمن برای مقابلــه با جمهوری اســلامی اســت. روز گذشــته کشــور کانادا که ســابقه هولناکــی در نقض حقوق بشر و حمایت از تروریزم دارد، دو فرد و سه نهاد دیگر جمهوری اســلامی را در لیســت تحریم های خــود قرار داد. کانــادا در حالی روزنامه ایران را در لیســت ســیاه تحریم قــرار داده که جــرم روزنامه ایــران را دفــاع از نظــام جمهــوری اســلامی و حمایــت از نیــروی قــدس و گروه هایــی همچــون حزب الله لبنان دانسته است.
جام جم: محمدرضا آشتیانی در یادداشتی با عنوان «معمار نظم نوین منطقه ای» این گونه نوشت: دی ماه برای ملت ایران ماه شهادت، ماه بصیرت و دلدادگی در راه آرمان های بلند انسانی است، ماهی که در آن مردم سلحشور ایران از آغاز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تا کنون در طول 44 سال، بیش از 22 هزار شهید همچون دقایقی ها، احمد کاظمی ها، منصور ستاری ها، احمدی روشن ها و علیمحمدی ها را روی دوش و بر بال ملائک تشییع کردند.
جوان: غلامرضا صادقیان در سرمقاله ای با عنوان «تحول را از تریبون داران شروع کنید» نوشت: اشاره رهبر انقلاب به اینکه وسوسه ای را که روی آن جوان و نوجوان اثر می گذارد چه چیزی می تواند برطرف کند؟ باتوم که نمی تواند برطرف کند، آن وسوسه را تبیین می تواند برطرف کند، چندین مخاطب دارد که یکی از اصلی ترین آنان تریبون داران، به ویژه روحانیون و شخصیت های فرهنگی و سیاسی و مدیران و مسئولان نهاد ها هستند.
جمهوری اسلامی: در مطلبی با عنوان «اعتدال، گمشده امروز» چنین نوشت: بعد از سخنان تند آقای محمدجواد لاریجانی علیه مولوی عبدالحمید و مسجد مکی زاهدان، این روزها شاهد دو نوع موضعگیری در برابر این سخنان هستیم. عده ای به طور مطلق از این سخنان حمایت می کنند و عده ای به طور مطلق آن را مردود می دانند و از مولوی حمایت می کنند.