ورود مرکز پژوهش‌های مجلس به موضوع مهاجرت پزشکان

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا؛ زهرا شیخی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در تشریح نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از بررسی برقراری عدالت درون بخشی نظام سلامت (اصلاح نظام پرداخت برای توازن بین رشته‌ای) با حضور معاون درمان و نمایندگان معاونت‌های بهداشت، آموزشی، پژوهشی و توسعه وزارت بهداشت، مسئولان سازمان نظام پزشکی، فرهنگستان علوم پزشکی، سازمان برنامه و بودجه و مرکز پژوهش‌های مجلس خبر داد و گفت: در این نشست مطرح شد که اصلاح نظام پرداخت برای توازن بین رشته‌ای، مکانیسم، خرید راهبردی و پرداخت عملکردی امری مهم است که به آن توجه نشده و اگر به دنبال رفع مشکل هستیم باید بررسی تخصصی بیشتری انجام شود.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین علت مهاجرت پزشکان نحوه پرداخت‌ها و ناچیز بودن برخی تعرفه‌ها است و در اسرع وقت باید ساماندهی فوری خدمات سرپایی مورد توجه قرار گیرد.

شیخی ادامه داد: بر اساس اظهارات یکی از مسئولان حاضر در نشست در سال جاری میزان حق الزحمه پزشکان در بخش دولتی و خصوصی نزدیک به هم است و قرار است سال آینده یکسان شود و جبران دیگر هزینه‌ها بر عهده بیمه است هر چند اختلاف پرداخت‌های فاحش ناشی از زیرمیزی و یا اعمال غیر ضرور گزارش می‌شود که باید با مکانیسم نظارتی مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی یادآور شد: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کردند که حل مشکل ۱۴۵۰ مرکز درمانی فاقد پزشک عمومی و پرداخت فوق العاده خاص به پزشکان مناطق محروم باید مورد توجه جدی قرار گیرد و همچنین بیمه‌ها نیز تقویت شوند.

شیخی افزود: اعضای کمیسیون و مسئولان ذی ربط بر ضرورت ارائه گزارشی توسط مرکز پژوهش‌های مجلس در مورد علل مهاجرت پزشکان تاکید کردند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در نهایت مقرر شد کمیته‌ای متشکل از سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت، بیمه‌ها و سازمان‌های ذی ربط تشکیل تا در این کمیته تخصصی موضوع برقراری عدالت درون بخشی نظام سلامت و اصلاح نظام پرداخت برای توازن بین رشته‌ای به صورت جامع و کامل بررسی و جمع بندی شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بر ضرورت تهیه گزارشی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس به منظور بررسی علل مهاجرت پزشکان از کشور تاکید کرد.