به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری رؤسای مجلس ایران و روسیه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مشترکاتی در حوزه منطقهای دارند و دیدگاههای مشترک و همکاریهایی در سطح بین المللی بین دو کشور وجود دارد.
وی بیان کرد: فدراسیون روسیه به عنوان یکی از اعضای دائمی شورای امنیت است. همچنین روابط تنگاتنگ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و محیط زیستی بین دو کشور وجود دارد و این موارد اقتضا میکند که ما از این فرصتها حداکثر استفاده را کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برگزاری این نشست کمیسیون عالی مشترک پارلمانی ایران و روسیه سومین نشستی است که برگزار میشود. آخرین نشست ما در سال ۹۸ در مسکو بود و به دلیل کرونا امروز سومین اجلاس برقرار شده است و امیدوارم بتوانیم از این ظرفیتها و فرصتها در روابط دو جانبه، چند جانبه و بین المللی استفاده کنیم.
قالیباف ادامه داد: همین طور که این فرصتها وجود دارد، در ارتباطات ما تهدیداتی هم وجود دارد که مهمترین تهدید امروز و فشاری که وجود دارد، تحریمهای ظالمانه آمریکاست که آنان هم فدراسیون روسیه، هم ایران و هم برخی از کشورهای دیگر را تحریم کردند. این مسائل اقتضا میکند ما هماهنگی و همکاری بیشتری داشته باشیم، مخصوصاً به دلیل اینکه مسئولان دو کشور تاکید بر اقدامات راهبردی و تعمیق روابط در همه عرصهها دارند.
وی افزود: از اولویتهای مهمی که امروز مورد بحث قرار گرفت در حوزه نفت و گاز، سرمایه گذاریها در این حوزه، سوآپ و هاب گازی بود و یکی از نکات مهمی که مورد توجه طرفین قرار داشت، موضوع کریدور شمال و جنوب بود که نه تنها فدراسیون روسیه بلکه همه کشورهای اوراسیا و آسیای میانه میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند که با اولویت اتصال آستارا به رشت و توسعه آن تا بنادر از جمله بندرعباس و همچنین سرمایهگذاری مشترک هر دو کشور به نتیجه خواهد رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه کشاورزی در زمینه تجارت غلات و استفاده از تکنولوژیهای جدید بحث شد و در خصوص ترانزیت و حمل و نقل نیز بحثهای مهمی صورت گرفت. بحثهای مهمی نیز در خصوص رسیدگی به امور تجار به ویژه در زمینه تسهیل در رفت و آمد و رفع موانع گمرکی و روادید به ویژه در زمینه کنترلهای الکترونیکی صورت گرفت تا تجار در مرزها دچار مشکل نشوند.
قالیباف بیان کرد: نکته دیگری که مورد بحث قرار گرفت و در رأس همه مباحث قرار دارد، همکاریهای پولی و بانکی بین دو کشور است که ما بتوانیم در تبادل بین روبل و ریال و همچنین مسائل ارتباطی بین دو بانک مرکز اقداماتی انجام دهیم. بر همین مبنا میتواند شعباتی از بانکهای روسی در ایران و بانکهای ایرانی در روسیه برقرار شود تا مسائل بانکی سریع و پرحجم برقرار شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم از فرصت پیش آمده نهایت استفاده را ببریم، البته طی یک سال گذشته رشد خوبی در گسترش روابط داشتیم، اما مطمئنم در طول برنامه هفتم توسعه که سیاستهای ما تقویت رابطه با همسایگان است، روابط بین دو کشور به چندین برابر افزایش پیدا خواهد کرد.