بهترین سن برای بارداری زنان دهه دوم است

زینت‌السادات بوذری با اشاره به اینکه تصمیم برای بارداری و زمان اقدام به بارداری تحت تاثیر عوامل مختلفی می‌باشد، اظهار کرد: از عوامل  موثر در تصمیم زوجین برای بارداری، عوامل بیولوژیکی، روانی و مالی بوده است.

وی افزود: سنین باروری از دوران نوجوانی بلوغ تا زمان یائسگی یا قطع عادت ماهیانه گفته می‌شود ولی در شرایط فعلی با توجه به بالا رفتن سن ازدواج تخمین این سن کمی مشکل گردیده است.

وی عنوان کرد: بهترین شانس برای باردار شدن در دهه دوم زندگی است، زنان در این سن قدرت باروری بسیار بالایی دارند، بدن زنان بیشترین تعداد تخمک با کیفیت خوب را در این سن دارد و خطرات بارداری بسیار کمتر است.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: کاهش قدرت باروری زنان به میزان کمی از اوایل دهه سوم سالگی آغاز می‌گردد و میزان این کاهش در سنین ۳۵ تا ۴۵ سالگی افزایش می‌یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: شانس بارداری یک زن ۳۰ ساله سالم در هر ماه در حدود ۲۰ درصد است، اما در ۴۰ سالگی، این عدد به کمتر از ۵ درصد در هر سیکل قاعدگی می‌رسد.

این متخصص گفت: بهترین سن بارداری، از سن ۲۰ تا ۳۶ سال می‌باشد و کمتر از این سن و بالاتر از آن می‌تواند عوارض خاص خودش را داشته باشد.

بوذری با اشاره به اینکه بازه ۲۰ تا ۳۶ سنی بهترین پیامد را هم برای مادر و هم برای جنین در بر دارد، گفت: بارداری در هر سنی، مزایا و معایبی را به همراه خواهد داشت، با افزایش سن زنان، سن تخمدان‌ها هم افزایش می‌یابد و تخمک‌ها نیز کیفیت ابتدایی را نخواهند داشت.

وی در همین راستا افزود: احتمال به وجود آمدن ناهنجاری‌هایی که می‌توانند بارداری را تحت‌تاثیر قرار دهند، از قبیل اندومتریوز و ناهنجاری‌های لوله‌های رحمی هم با افزایش سن بیشتر می‌شود.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان کرد: خطر سقط جنین در زنان با افزایش سن افزایش می یابد بطوریکه در سن ۲۰ تا ۲۴ ساله، ۱۰ درصد ، ۳۵ تا ۳۹ سالگی، ۱۸ درصد و احتمال سقط جنین در زنان ۴۰ ساله، ۳۴ درصد می‌باشد.

بوذری اظهار کرد: به دلیل مجموع این عوامل، قدرت بارداری در سنین بالای ۳۲ سال کاهش می‌یابد و در فاصله ۳۶ تا ۳۷ سال کاهش قدرت باروری با سرعت بیشتری همراه خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دهه دوم بانوان را بهترین سن برای بارداری دانست و گفت: زنان در این سن قدرت باروری بسیار بالایی دارند و خطرات بارداری بسیار کمتر است.