استفاده وزارت خارجه از تمام ظرفیت خود برای بازگشت آثار باستانی

احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا در باره حفظ آثار باستانی، اظهار داشت: حفظ و حراست از آثار تاریخی و باستانی کشور وظیفه همگانی و از اولویت های كاری سازمان‌ها و نهادهایی همچون وزارتخانه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

به گفته سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس؛ کشور ما به واسطه  پیشینه  تاریخی و فرهنگی غنی که دارد آثار و محوطه‌های تاریخی بسیاری را از دوران پارینه سنگی تا ادوار متاخر در خود جای داده است که باید همه تلاش کنیم آنچه که از گذشتگان باقیمانده را نگهداری و مانند یک امانت به نسل های بعدی انتقال دهیم.

آثار باستانی و تاریخی برای هر کشوری یک هویت و ملیت محسوب می‌شود

وی در ادامه با بیان اینکه حفظ آثار باستانی و میراث فرهنگی سرمایه ارزشمند هر تمدنی است، گفت: آثار باستانی و تاریخی برای هر کشوری یک هویت و ملیت محسوب می‌شود و حفظ هویت و تاریخ یک ضرورت انکار ناپذیر است و نیازمند حفظ این هویت در سطوح ملی و بین المللی است.

راستینه با اشاره به خروج غیر قانونی آثار باستانی از کشور، کرد: جلسات متعددی در این راستا در کمیسیون فرهنگی برگزار شد که تمامی زوایای این ابعاد مورد بررسی قرار گرفت و به سازمان میراث فرهنگی تاکید شد که این امر را در دستور کار خود قرار دهند و به آن توجه ویژه کنند.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در خاتمه با بیان اینکه قاچاق و خروج غیر قانونی آثار باستانی و تاریخی از کشور در دستور کار کمیسیون فرهنگی قرار دارد، گفت: وزارت خارجه باید از تمامی ظرفیت های دیپلماسی خود استفاده کند تا آثار باستانی به غارت رفته را به کشور بازگردد.

بیشتر بخوانید:

سکوت مسئولان میراث فرهنگی در سرنوشت پرتره شاه قاجار!

سرنوشت دو پرتره دیگر کاخ گلستان در هاله‌ای از ابهام

سرنوشت ۱۷ هزار لوح هخامنشی چه خواهد شد؟

احمد راستینه گفت: وزارت خارجه باید از تمامی ظرفیت های دیپلماسی خود استفاده کند تا آثار باستانی به غارت رفته را به کشور بازگردد.