به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، محمد خراعی رئیس سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جشنواره منطقهای فیلم عکس سینمای جوان یزد پیام داد.
متن این پیام به شرح ذیل است:
«یزد شهری که من میشناسم در درازنای تاریخ مهد بزرگان و اندیشمندان با فضیلتی بوده است که پویایی و بالندگی فرهنگی و علمی کشور مرهون زحمات و خدمات علمی آنان است. شیرینی و حلاوت یزد و یزدیها علاوه بر شیرینیهای سنتی این شهر، در انبوهی از کتابها و مواریث فرهنگی ایران زمین و نیز کلام و قلم هنرمندان، دانشمندان و فرهیختگان آن چشیدنی و قابل درک است.
دارالعباده و دارالمومنین یزد این زیستگاه زیبا و غنوده در کنار کویری سحرانگیز، مهد پرورش مردان و زنان شاخصی از گذشته تا حال بوده است که در ادامه به برکت درخشش هنرمندان جلوه و نمود بارزی یافته است.
حالا در کنار بافت و خانههای تاریخی و بادگیرهای یزد، جریانی شورانگیز برای آفرینش انواع محصولات فرهنگی و هنری دیده میشود تا یزد محصور و محدود در نمادها و نشانههای تاریخی نماند. مروری بر کارنامه سینمایی سینماگران یزدی نشان میدهد که یزد میتواندکانونی برای نمایش جذابیتهای معنوی و نمایش تحسینبرانگیز نبض زندگی در پرتو ایمان به خدای متعال و فرهنگ ناب اسلامی در قاب تصویر باشد.
به صدا در آمدن زنگ جشنوارههای منطقهای سینمای جوان بعد از سالها وقفه، اعتنای دوباره به ظرفیتهای استانی و منطقهای و تلاش تازهای برای شناسایی استعدادهای برجسته و کمک به دیده شدن حاصل خلاقیت و کوشش فیلمسازان کوتاه است. اجتماع بزرگ فیلمسازان چند استان کشور که چون حلقهای نگین درخشان یزد را در برگرفتهاند، گویای این پیام و نکته است که در نبود فرصتهای کافی برای دیده شدن فیلم کوتاه اعم از مستند و یا داستانی، جشنوارههای منطقهای فرصت و بزنگاه خوب و مغتنمی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات هنری و سینمایی در ظرف زیبای فیلم کوتاه است.
در گذشته جشنوارههای منطقهای گذرگاهی برای شناسایی و معرفی فیلمهای برتر به جشنواره ملی و بینالمللی فیلم کوتاه بود و از این پس نیز برای اعتبار بخشیدن به جشنوارههای منطقهای و تقویت انگیزه حضور فیلمسازان و شرکت هنرجویان دفاتر انجمن سینمای جوان ایران در این جشنوارهها باید نظام تشویقی مناسبی را طراحی نمود و به اجرا گذاشت. انتشار آییننامه و فراخوان جشنوارهای منطقهای یزد در ماههای گذشته نشان از نیازسنجی و مطالعه برای انجام این اقدام دارد و به همین خاطر آرزومندم که جشنواره به هدفهای پیش بینی شده نائل شده و تجربه برگزاری آن دستمایهای غنی برای برگزاری جشنوارههای مشابه در دیگر مناطق کشور باشد.
چتر جشنوارههای منطقهای سینمای جوان در ادامه سنت گذشته به جز فیلم خوشبختانه عکس را در نیز در برمیگیرد تا بار دیگر نقش بیبدیل هنر عکاسی در کنار سینما مورد توجه قرار گیرد و بده بستان این دو هنر با یکدیگر در آموزشها و نخستین تجربیات عکاسی و فیلمسازی مورد تاکید و توجه قرار گیرد. عکاسی به عنوان رشته و هنری مستقل، یکی از پیشنیازهای آموزش فیلمسازی است و کارگردانان و فیلمبردارانی که شناخت قاب با همه اجزای زیباییشناسانه آن را شگرد دارند، غالباً عکاسان قابلی بودهاند و یا در فن و هنر عکاسی به قدر کافی تامل و وقوف داشتهاند.
در پایان برای همه عکاسان و فیلمسازان جوان و نواندیش در مسیر تجربهاندوزی آرزوی موفقیت میکنم و امیددارم ردپای تکتک شما را در آثار برجسته فیلم و عکس کشور که گویای فرهنگزرخیز ایران اسلامی باشد، در مجامع معتبر داخلی و خارجی در آینده شاهد باشم.»