به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر، «محمد خزاعی» رئیس سازمان سینمایی در حاشیه دیدار از پردیس سینمایی ملت در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: جشنوارههای موضوعی جزو برنامه سازمان سینمایی نیست. در مجموع جشنوارههای موضوعی، جشنواره هایی بودند که در یک سال هایی به صورت موقت راه اندازی و برگزار شد و دست آوردهایی هم داشت. این جشنوارهها در استانهای مختلف تقسیم شده بود و هر استان میزبان جشنوارهای بود که رویدادها از تهران خارج شود و این برنامه ریزی بدی نبود، اما در سال ۱۴۰۱ جزو سیاستهای سازمان سینمایی نبوده است.
وی درباره بخش بین الملل و اینکه گفته میشود فیلم هایی در حال انصراف هستند گفت: ما در بخش بین الملل دستاوردهای خیلی خوبی داریم یکی از دلایلی که گفته نمیشود، آقای امینی هم گفتند فضایی است که در داخل و خارج کشور غالب شده و این احتیاط و برنامه ریزی را میطلبید که ما دیرتر اعلام کنیم که چه مهمانها و چه آثار شاخصی داریم و طبیعتا از فردا، پس فردا با ورود مهمانان و شرکت کنندهها در بازار و هیات داوران، بخشهای مختلف بین الملل اعلام میشود.
رئیس سازمان سینمایی تاکید کرد: اتفاقا امسال، نسبت به بعضی از سالها بخش بین الملل باشکوهتر خواهد بود و در بدو ورود مهمانان، لیست کامل آنها اعلام خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای فیلم هایی که انصراف دادند، پیگیری حقوقی انجام میشود، یا خیر، بیان داشت: قانونا در تمام جشنوارهها وقتی شما فرم پر میکنید، ثبت نام میکنید و حق رایتی فیلمی پرداخت میشود شما حق انصرافی ندارید، در حوزه سینما داخلی هم همین طور است، وقتی تهیه کننده فرم امضا میکند یعنی پذیرفته است که اثرش در جشنواره نمایش داده شود و نمیتواند انصراف دهد.
خزاعی ادامه داد: اینکه بعدش در فضایی قرار میگیرند و بیانیهای صادر میکنن باید در همان زمان تصمیم میگرفتند که آیا دوست دارند جشنواره بین المللی حضور داشته باشند، یا نه.
درضمن این چهار فیلم، در بخش رقابتی نیستند. در حقیقت اینها یک فضای نمایشی دارد، تا فضای واقعی، وگرنه واقعیت، سیاست و زمان برگزاری جشنواره فیلم فجر مشخص بوده و دوستان در زمانی که فرم پر میکردند و اعلام کردند ما حاضریم فیلم مان را در اختیار جشنواره فیلم فجر بگذاریم، همه چیز شفاف بوده است.
وی در ادامه یادآور شد: به میزانی فیلم از کشورهای مختلف به جشنواره فیلم فجر امسال ارسال شده بود که اگر دوستان اعلام میکردند، ما سریع جایگزین میکردیم، و ما هیچ مشکلی در جایگزینی آثار، به جهت تنوع و سطح کیفی آثار نداشتیم.
خزاعی در پاسخ به این سوال که با توجه به سابقه فیلمسازی و تهیه کنندگی تان، درباره بدعتی که امسال باب شده و تهیه کننده، بدون حضور کارگردان در نشست خبری حاضر میشود و از طرف خودش در مورد فیلمی که نساخته و فقط در آن سرمایه گذاری کرده، حرف میزند چه نظری دارید، گفت: طرف حساب ما تهیه کننده است. تهیه کننده صاحب فیلم است و تصمیم میگیرد و برنامه ریزی میکند که چگونه اثرش نمایش داده شود و در جشنواره حضور داشته باشد.
این مسئول سینمایی ادامه داد: نه فقط امسال که حتی در سال ۹۰ که بنده دبیر بودم هم در جلسات که با تهیه کننده داشتیم به او میگفتیم شما باید حضور داشته باشید و شما باید نفراتی که قرار است در کنفرانس مطبوعاتی حضور داشته باشند را تعیین کنید، این از اختیارات تهیه کننده است. یک زمانی عوامل با او همراهی نمیکنند، یا حضور ندارند یا مسافرت هستند، خود تهیه کننده حضور پیدا میکند که بتواند فضای رسانهای را کنترل کند و به فضای رسانهای بی احترامی نشود و کنفرانس مطبوعاتی اش برگزار شود.
در این چند روز هم فکر نمیکنم بیشتر از یک نمونه داشتیم که تهیه کننده تنها در نشست خبری حضور یافته باشد. آن هم برای امروز بود، وگرنه معمولا در نشستهای خبری کارگردان و عوامل حضور داشتند و این مورد استثنا بوده است. اختیارات کامل یک اثر هنری در عرصه سینما به عهده تهیه کننده است.
وی ادامه داد: ما جز امسال که جشنواره پرحاشیهتری است، سال هایی داشتیم که اتفاق خاصی هم نیافتاده بود، ولی اصلا نشست خبری برگزار نمیشد. این جزو اختیارات تهیه کننده است، یعنی اگر تهیه کنندهای اعلام کند که نمیخواهد کنفرانس مطبوعاتی داشته باشد، کنفرانس آن فیلم برگزار نمیشود. اگر هم اعلام کند که من میخواهم با عوامل فنی بیایم ما به عنوان ستاد برگزاری جشنواره موظفیم، آن نشست را برگزار کنیم.
محمد خزاعی در ادامه توضیح داد و گفت: خیلی از آثار هنوز دارد آماده میشود و مراحل فنی اش را طی میکند، انشالله روزهای دیگر نمایش داده خواهد شد.