به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشتهای روز روزنامههای کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رژیمی که نظام نشد، فرانسه؛ پیشتاز خیانت به ایران بزرگ، زلزله و اندوه مشترک مردم منطقه به چشم میخورد.
کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «رژیمی که نظام نشد» نوشت: در بین انقلابات مختلفی که در ســده های اخیر اتفاق افتاده بدون شک انقلاب اسلامی ایران متمایز و مشخص از سایرین است. این ادعایی بی اساس و فقط به خاطر دوست داشتن نیست. واقعیتی است که به آن خواهم پرداخت و آنگاه است که به این واقعیت دوم هم خواهیم رسید که انقلاب اســلامی که از ایران شروع شد و پی درپی در حال تکثیر و تولیدمثل اســت، به واقع دوست داشتنی و از جمله پدیده هایی است که شناخت بیشــتر آن برای مؤمنین و مستضعفین، محبت بیشتر و برای دشــمنانش، بغض و غضب می افزاید. واقعیت دشمنی طاغیان و یاغیان و ناپاکان با انقلاب اســلامی، که با آن مواجهیم و با آنها توان خود افزوده ایم از همین حقیقت سرچشمه می گیرد که پاکی، همیشه دشمنانی ناپاک دارد.
وطن امروز: فرزانه دانایی در مطلبی با عنوان «بالن سرگردان چینی بلای جان سیاست آمریکا شد» چنین نوشت: پیدا شدن بالن تحقیقاتی بر فراز آسمان ایالات متحده، غیر از ایجاد بحران امنیتی و سیاسی برای دولت بایدن، رسانه ها و احزاب آمریکایی را به جان هم انداخته است. از یک سو دموکرات ها بعد از چند روز تلاش برای خنثی کردن این بحران با هدف قرار دادن بالن و لغو سفر وزیر خارجه دولت بایدن به چین، سعی کردند نشان دهند کنترل اوضاع را در دست دارند و از سوی دیگر تلاش تازه ای را شکل داده اند که نشان دهند این نوع حوادث پیش از این نیز وجود داشته است. رسانه های دموکرات به نقل از مسؤولان امنیتی دولت بایدن خبر داده اند عبور بالن های جاسوسی بر فراز آسمان آمریکا در دولت های پیشین نیز وجود داشته و دولت ترامپ به آسانی از کنار این واقعه عبور کرده است.
جام جم: سینا واحد در یادداشتی با عنوان «فرانسه؛ پیشتاز خیانت به ایران بزرگ» نوشت: چرا ما از کنار برخی مسائل درجه یک دشمنی با ایران و یا دشمنی با هویت ایران قوی می گذریم و به گونه ای فضای ارتباطی و رسانه ای را جلوه گر می سازیم که گویی هیچ اتفاقی صورت نپذریفته و هیچ دشمنی انجام نگشته است.
اطلاعات: کامران نرجه در یادداشتی با عنوان «زلزله و اندوه مشترک مردم منطقه» چنین نوشت: زمین لرزه 8/7 ريشتري ديروز که هزاران نفر را در جنوب ترکیه و شمال سوريه به کام مرگ کشید، به حدي قوي و سهمگین بود که لرزش آن در 8 کشور منطقه احساس شد. اين فاجعه که در محدوده اي به وسعت 2 هزار کیلومترمربع از استان هاي مرزي ترکیه و سوريه به وقوع پیوست، موجي از نگراني و اندوه را براي ملل مسلمان خاورمیانه به همراه آورده است، همزمان عملیات امداد و نجات در مناطق شهري و روستايي همچنان ادامه دارد و امیدها براي خارج کردن افراد زنده از زير آوار پابرجاست. حجم خرابي ها و آمار تلفات به جا مانده در اين سانحه به قدري بالاست که مقامات رسمي هر دو کشور از تمامي همسايگان درخواست کمک فوري کرده اند.
جوان: عباس حاجی نجاری در یادداشتی با عنوان «سرآمدی در میدان با کمترین هزینه» این گونه نوشت: موضوع بودجه نظامی ایران پس از انقلاب، این روز ها به یکی از شبهات مطرح مخالفان و دشمنان نظام در مورد کارآمدی سیستم دفاعی کشور تبدیل شده که پاسخگویی به آن بسیاری از حقایق تاریخ ایران قبل و بعد از انقلاب را روشن می کند. موقعیت سوق الجیشی ایران در منطقه خلیج فارس سبب شده قدرت های سلطه گر غربی از گذشته دور چشم طمع به این سرزمین داشته باشند و تلاش کنند با اعمال سلطه بر آن، مدیریت خود را بر کل منطقه اعمال کنند. اما به رغم جنگ های صورت گرفته در چند سده اخیر هیچ گاه نتوانستند به صورت رسمی آن گونه که در کشور هایی نظیر هندوستان و افغانستان و برخی دیگر کشورهای منطقه اتفاق افتاد، کشورمان را به مستعمره خود تبدیل کنند.
خراسان: محمد حقگو در یادداشت روز با عنوان «بیم و امید رشد 54 درصدی مالیات ها در لایحه بودجه» نوشت: کم و کیف رشد درآمدهای مالیاتی دولت در لایحه بودجه سال آینده همچنان محل دغدغه و چالش است. طبق این لایحه، کل درآمدهای مالیاتی با احتساب درآمدهای گمرکی، رشد 47 درصدی خواهند داشت. اگر درآمدهای گمرکی را نیز کنار بگذاریم، این رشد به حدود ۵4 درصد می رسد. در ذیل این سرفصل، آن چه بیشتر خودنمایی می کند، رشد بیش از 120 درصــدی مالیات شرکت هاست که ایـن رقم برای اشخاص حقوقی غیردولتی به حدود 128 درصـد نیز می رسـد. این ارقـام رشـد، در نگاه اول، فشار بیشتر مالیاتی بر فعالان اقتصادی را نشان می دهد.
قدس: ثمانه اکوان در یادداشتی با عنوان «دیپلماسی عمومی فرصت ها و اولویت ها» چنین نوشت: دیپلماسی عمومی ناظر بر عمومی بودن موضوعات، ابزارها، مخاطبان و تـأثـیـرگـذاری تـلاش هـایـی اسـت کـه دولـت هـا، سازمان های غیر دولتی و نمایندگان جوامع مدنی بـرای تحقیق و تأمین اهـداف و منافع ملی خود در سطح فراملی و بین المللی انجام می دهند. حالا که آب ها از آسیاب افتاده لازم است بدانیم آن قدر برگزاری کنفرانس زن تأثیرگذار موجب بـه چشم آمــدن ضــرورت توجه بـه دیپلماسی عمومی در حـوزه سیاست خارجی کشور شد تاکنون کمتر رویـدادی این چنین با واکنش های گسترده مواجه بوده است.