روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رموز حضور حماسی این 22 بهمن، جنگ بالنی پکن و واشنگتن، سیر صعودی منحنی روابط ایران و چین به چشم می‌خورد.
 

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «رموز حضور حماسی این 22 بهمن» نوشت: حضور متراکم مــردم انقلابی و متدین ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن درواقع معجزه گونه بود. بررسی های مختلف بیانگر آن است که در اکثر شهرها و روستاها و از جمله مراکز استان ها و پایتخت حضور مردم در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در این سال، از یک سو با افزایش زیاد و از سوی دیگر به شکل»انقلابی تر و در واقع جهادی تر صورت گرفته است. درخصوص این موضوع نکات زیر حائز اهمیت می باشد: اساســا حضور میلیونی ســالانه مردم ایران در مراسم بزرگداشــت انقلاب اسلامی یک حضور منحصر به فرد است و در هیچ انقلاب یا کشور دیگر چنین حضوری وجود نداشته و ندارد. این حضور مخصوص انقلاب اسلامی ایران است و این دلیل دارد و دلیل آن جنبه دینی انقلاب و نظام اسلامی است.
 

وطن امروز: ثمانه اکوان در مطلبی با عنوان «جنگ بالنی پکن و واشنگتن» چنین نوشت: ز زمان پیدا شدن بالن تحقیقاتی چین بر فراز آسمان ایالات متحده، مسؤولان دولت بایدن نسبت به پرواز هر پرنده ناشناسی در آسمان این کشور دچار حساسیت شده اند. دولت بایدن که به دلیل اطلاع رسانی دیرهنگام درباره بالن تحقیقاتی چین، زیر شدید ترین انتقادات رسانه ها و جمهوری خواهان قرار داشت، حالا به سمت هر شیء ناشناس پرنده ای در آسمان این کشور موشک پرتاب می کند و حتی پرنده ناشناس بر فراز آسمان کانادا را نیز مورد هدف قرار می دهد. جدیدترین اقدام نظامی ایالات متحده در این باره، به روز یکشنبه بازمی گردد که دوباره یک شیء ناشناس پرنده را بر فراز ایالت میشیگان در شمال غرب این کشور مورد هدف قرار داد. مسؤولان دفاعی آمریکا اعلام نکرده اند این شیء ناشناس پرنده که مورد هدف قرار گرفته چه بوده است اما چاک شومر، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد این شیء نیز مانند اشیای قبلی، بالن بوده است.
 

اطلاعات: فتح الله آملی در یادداشتی با عنوان «پیشگیری از فاجعه بزرگ» نوشت: تا بحث زلزله داغ است و خبرهاي حوادث تلخ و افزایش كشته ها در صدر خبرهاست و تا هنوز هموطنان خودمان در خوي سرپناه درست و حسابي پیدا نکرده و درگیر تبعات زلزله اخیر هستند، نباید از این حادثه طبیعي كه در بسیاري از كشورهاي پیشرفته با اقدامات عقلاني و علمي و نظارت دقیق، با كمترین ضایعه و خسارت مدیریت شده است، به سادگي عبور كرد و مقامات و مسئولان و همه متولیان امر و حتي تمامي فعالان حوزه ساخت وساز كشور را به عواقب غفلت هاي احتمالي شان انذار نداد. ایران سومین كشور جهان از نظر فراواني وقوع زلزله در دهه هاي اخیر به حساب مي آید و پس از چین و اندونزي از این لحاظ متأسفانه حائز رتبه سوم است. براي اطلاع بد نیست بدانیم تنها در همین دو ماه اخیر جداي ٢ زلزله نزدیك به 4 ریشتر كه در خوي اتفاق افتاد و رسانه اي شد و همه در جریان آن قرار دارند و جداي زلزله سوم دي بشرویه خراسان جنوبي كه حدود 5/5 ریشتر شدت داشت. حدود 3٠ زلزله چهار و بالاتر از چهار و كمتر از 5 ریشتر در ایران اتفاق افتاد كه چون شدت آن ویران كننده نبود و خسارات مهمي برجاي نگذاشت چندان رسانه اي نشد و محض اطلاع باز هم بد نیست بدانیم كه همین دو سه روز پیش در بنارویه فارس زلزله بالاي 4 ریشتري به وقوع پیوست كه آخرین مورد از این دست به حساب مي آید.
 

جوان: علی حسین حیدری در یادداشتی با عنوان «سیر صعودی منحنی روابط ایران و چین» چنین نوشت: روابط ایران و چین در چهاردهه گذشته جزو باثبات ترین روابط بوده و منحنی روابط دو کشور همواره سیر صعودی داشته است. این سیر مثبت رو به رشد در روابط دو کشور، حاکی از اراده رهبران دو طرف برای دستیابی به سطحی از تعامل راهبردی همه جانبه است. روابط تهران و پکن به عنوان دو بازیگر مؤثر و تعیین کننده در سطح منطقه و جهانی در کنار حفظ استقلال و رقابت های مثبت برای انتفاع از مزایای روابط دوجانبه، همواره بر حفظ حقوق متقابل، دفاع از منافع و اهداف راهبردی مشترک درسطح جهانی استوار بوده است. امضای تفاهمنامه ۲۵ ساله میان دو کشور اوج حسن اعتماد متقابل و نگرش بلندمدت دو کشور در روابط فی مابین است.
 

خراسان: کوروش شجاعی در یادداشتی با عنوان «مردم و آینده انقلاب و نظام» این گونه نوشت: پس از حضور حماسی، افتخارآفرین و پرشکوه مردم در راهپیمایی 22 بهمن در آستانه چهل و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی به نظر می رسد طرح 2 سوال و پاسخ به آن ضروری باشد. سوال اول این که چرا مردم آمدند؟ و دومین سوال این که آینده انقلاب و نظام چگونه خواهد بود؟ چرا مردم آمدند؟ شرکت پرشور و آگاهانه مردم در آستانه 45 سالگی انقلاب از چند واقعیت انکارناپذیر حکایت می کند. مردم از آن جا که باور دارند آن چه در سال 57 اتفاق افتاد، نه یک کودتا، نه یک شورش، نه خیزش یک گروه و حزب خاص و نه تحمیل و ترغیب توسط کشورهای دیگر بود بلکه آن بزرگ ترین و غیرقابل پیش بینی ترین انقلاب مردمی قرن بود که حتی بسیاری از برجسته ترین سیاستمداران داخلی و خارجی تـوان پیش بینی و تحلیل واقعی آن را نداشتند.
 

عصر ایرانیان: علیرضا سلیمی در یادداشتی با عنوان «منافقین سربازان سازمان سیا هستند» نوشت: صدور قطعنامه از سوی اعضای کنگره آمریکا برای حمایت از گروهک تروریستی منافقین به افکار عمومی دنیا نشان می دهد ایالات متحده از طریق همکاری سیا و منافقین اقدامات تروریستی در ایران انجام داده اند. طی چند مدت گذشته دسیسه ایجاد اغتشاش در کشور اجرایی شد اما نتیجه ای جزء شکست نداشت، براین اساس آمریکایی ها با این اقدام تلاش کردند تنفس مصنوعی به عوامل و کارگزاران خود همچون منافقین بدهند.قطعنامه مذکور دارای خاصیت نیست و بدون شک همانند یک بومرنگ به طرف خود آمریکایی ها بازخواهد گشت، منافقین ذاتا دارای مولفه دورویی هستند، لذا به خود ایالات متحده نیز خیانت خواهند کرد؛ همچنان که گاهی مطرح می شود منافقین جاسوس دوطرفه بوده و برای برخی کشورها نیز جاسوسی انجام می دهند.
 

قدس: فرزانه غلامی در مطلبی با عنوان «کلاف سردرگم قیمت خودرو» چنین نوشت: در روزهـای اخیر توجیه انحصاری بودن بـــازار خـــودرو بــار دیـگـر شــورای رقابت را در آستانه قیمت گذاری این محصول داخلی، مونتاژی و خارجی و لغو عرضه خودرو در بــورس قــرار داد، امـا در فاصله زمـانـی اندکی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس، عرضه محصول از سوی خودروسازان در بورس کالا را از ابتدای سال آینده تصویب و شورای رقابت را به تعیین قیمت پایه خودرو مکلف کرد و در ادامه مصوبه شورای عالی بورس هم بر بازگشت خودرو به بورس صحه گذاشت.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رموز حضور حماسی این 22 بهمن، جنگ بالنی پکن و واشنگتن، سیر صعودی منحنی روابط ایران و چین به چشم می‌خورد.