به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همایش «دستاندرکاران طرح ملی آموزش هنر برای همه» امروز با حضور اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونین و مدیران آن وزارت از سراسر کشور و جمعی از برگزیدگان این طرح در سالن همایشهای وزارت ارشاد برگزار شد.
وزیر ارشاد در این مراسم با اشاره به اینکه امکان بهره مندی از هنر را در کشور باید هرچه سریعتر فراهم کنیم، گفت: باید به گونهای عمل کنیم که هنر از انحصار شهرها و افرادی خاص خارج شود. این طرح در همین مسیر حرکت کرد. معتقدم بودیم که حوزۀ هنر این قدر پاک و زلال است که اگر به خوبی ترویج شود، آثار و برکات زیادی دارد. هم حوزۀ مسائل تربیتی و هم مسائل معیشتی و اقتصادی را پوشش دهد.
اسماعیلی افزود: شاید در ابتدا بحث اقتصادش اولویت نداشت، اما طبیعی است که در ادامه، به این نقطه می رسد. اکنون در نقطهای قرار داریم می که میتوانیم اهداف و برنامههای خود را تشریح کنیم. نزدیک به ۲۰ استان در این طرح مشارکت داشتند که عمدتاً شامل مناطق محروم هستند. با استفاده از ظرفیتهای موجود اقدام به این کار کردیم نه مجموعهای بسازیم. فرهنگ استفادۀ مشترک و بهینه را کم داریم.
وی با اشاره به اینکه ما در همین وزارت فرهنگ، دغدغۀ زیرساخت داریم، گفت: طی این یک سال مجموعههایی را افتتاح کردیم که نظیرش در سایر کشورهای منطقه نیست. امسال در تبصرۀ ۴ بودجه، زمینهای را فراهم کردیم تا با مشارکت تجاری، تمام این زیرساختهایی که سالیان سال است روی زمین باقی مانده، به عرصۀ خدمترسانی به مردم برسانیم.
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت فعالیتهای مسجدی گفت: ۲۶ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد داریم. در خیلی از روستاهای بالای هزار نفر جمعیت، کانون مساجد وجود دارد. سالهای اخیر به دلیل کمبود بودجه افت کردند. باید توجه داشته باشیم برای مسجد باید بیشتر از اینها هزینه میکردیم. فضای کالبدی مسجد برای ما ایجاد مصونیت میکند. ما که خود از ابتدا در مسجد بزرگ شدیم و دورههایی را در آنجا برگزار کردیم، برکاتش را الان هم حس میکنیم. بنابراین ساختار مسجد نباید به حاشیه برود تا بتوانیم خدمات مسجد را به این کارها اختصاص دهیم.
اسماعیلی ادامه داد: در حوزه کتابخانهها نزدیک به ۴ هزار کتابخانۀ عمومی داریم. برخی مناطق که هیچ ساختار فرهنگی ندارد، کتابخانه وجود دارد
وی با تأکید بر تقویت اقتصاد روستایی گفت: با شرایط بد اقتصادی قبلاً در منازل روستایی یک قالی را طی ۶ ماه میبافتند. پس از انقلاب اسلامی خدمات زیادی به روستا شد، اما اقتصاد خانگی آسیب دید. اغلب مصرفکننده شدند در حالی که قبلاً تولیدکننده بودند. باید در مسیر تقویت این امر حرکت کنیم.
وزیر ارشاد دباره اهمیت صادرات محصولات فرهنگی گفت: در این زمینه نیز دچار خلأ هستیم. کارگروهی را به مسئولیت خودم در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تشکیل دادیم تا هر سه ماه یک بار میزان جلورفت این امر را بررسی کنیم؛ ما یکی از معیارهای اساسیمان در ارزیابی رایزنان فرهنگیمان همین اقتصاد فرهنگی است.