به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سارا عرفانی مدیر باشگاه ادبی «بانوی فرهنگ» در نشست خبری جشن شش سالگی بانوی فرهنگ که پیش از ظهر امروز (یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱) برگزار شد، گفت: ما از شش سال پیش با هدف تربیت بانوان نویسنده کار را آغاز کردیم و هدف اصلی ما تولید آثار فاخر در ادبیات است. مسیر حرکتی ما تا به امروز در زمینه داستان بوده و قرار است از امروز به بعد روایت نویسی را هم آغاز کنیم.
وی افزود: با برگزاری کلاس و کارگاههای مختلف سعی بر همراهی بانوان داشته ایم تا خانمهای علاقهمند به نوشتن برای حضور در این راه آماده شوند. در این راه رویدادهایی ترتیب داده ایم تا عزیزان با عناصر مقدماتی داستان، داستاننویسی پیشرفته، خلاقیت و.... آشنا شوند.
عرفانی با تاکید بر اینکه هدف استعدادیابی و پرورش عزیزان نوقلم است، اظهار داشت: فعالیت ما مختص شهر تهران نیست و بسیاری از عزیزان در شهرهای مختلف همراهمان هستند.
عرفانی درباره مراسم جشن شش سالگی این رویداد تصریح کرد: در دو روز تولد بانوی فرهنگ، برنامه عصری با زنان نویسنده را با حضور «مهناز فتاحی» خواهیم داشت و ایشان در مورد مشکلاتی که سر راه خانمهای نویسنده وجود دارد با بچهها صحبت میکنند. مراسم اصلی هم ساعت ۲ تا ۴ برگزار میشود و در این برنامه از سه کتاب رونمایی میشود. سه عنوان کتاب «فصل توتهای سفید»، «انتقام» و «برای میلگردها سعدی بخوان» آثاری هستند که در این مراسم رونمایی میشوند. وی ادامه داد: در این برنامه طبق هر سال از یک نویسنده تقدیر و تجلیل خواهد شد که این شخص در روز برنامه معرفی می شود. پس از پایان مراسم هم شروع ثبت نام و عضوگیری سال بعد آغاز شده و فرمهای عضویت باز میشود و دوستان میتوانند از همان روز ثبت نام خود را انجام دهند.
در ادامه معصومه امیرزاده مسئول آموزش باشگاه ادبی «بانوی فرهنگ» گفت: این جمعیت مولد برای ما جامعه بانوان است و آنچه که به دنبال آن در تولید هستیم، ادبیات متعهد است. ما نویسندگان حاضر در «بانوی فرهنگ» را آزاد گذاشتیم اما آثاری که مینویسند باید هم از نظر تکنیکی خوب باشد و هم از نظر مضمون در دسته ادبیات متعهد قرار بگیرد.
وی افزود: برای این منظور، در سال گذشته برنامههای مختلفی در حوزه آموزش مبانی نظری، آموزش عناصر داستان، ایده ناظر و.... اجرا شد که اهمیت زیادی برای رسیدن به اهدافمان بود. به عنوان مثال در حوزه تجربه زیسته، عصری با زنان نویسنده را داشتیم و دو برنامه مختلف برای تقویت داستاننویسی برگزار کردیم که یکی سهشنبههای خواندنی بود در ده جلسه برگزار شد و در آن آثار یک نویسنده خاص مثل محمد جمالزاده یا احمد محمود بررسی و تحلیل میشد. برنامه دیگر بررسی متون کهن بود که طی سیزده جلسه خوانش داشتند.
امیرزاده ادامه داد: ما یک خودآزمایی انجام دادیم و ۹۷ طرح به دست ما رسید که ۲۳ طرح انتخاب شدند. اگرچه فاصله آثار انتخاب شده با مابقی خیلی زیاد نبود و به همین دلیل با تمام کسانی که آثاری را فرستادند طرحها را ادامه دادیم. ۷۰ نفر از بچه ها در دوره حضور داشتند و سی نفر به طرحی رسیدند که قابلیت تبدیل به رمان دارد و ۱۸ نفر داستانهایشان به فصل یک و دو رسیده و این یعنی پیشخوان بانوی فرهنگ سال آینده رنگارنگ خواهد بود.