روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ایران و آمریکا؛ درهای بسته یا باز، دومین پروژه موشکی مکرون علیه ایران، چرا درباره فلسطین ملاحظه نداریم به چشم می‌خورد.

کیهان: سعدالله زارعی در یادداشت روز خود با عنوان «ایران و آمریکا؛ درهای بسته یا باز» نوشت: چرا رابطه غرب با جمهوری اسلامی در وضعیت تشدید خصومت قرار دارد؟ آیا نمی توان براساس قواعد رایج در دنیا که کشورهای مختلف با غرب را در وضعیت همکاری قرار داده است، رابطه غرب و ایران را از وضعیت خصومت به وضعیت همکاری تغییر داد؟ آیا در وضع خصومت بین ایران و غرب می توان مشکلات جمهوری اسلامی را حل و فصل کرد؟ خصومت در کدام طرف تولید و تأکید می شود ایران یا غرب؟ آیا غرب فقط با ایران در وضع خصومت است؟

وطن امروز: حنیف غفاری در مطلبی با عنوان «دومین پروژه موشکی مکرون علیه ایران» چنین نوشت: سپتامبر 2017 میلادی در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه که به تازگی در راس معادلات اجرایی پاریس قرار گرفته بود پروژه ای خطرناک را در مواجهه مطلق با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی طراحی کرد؛ تهدید توان موشکی ایران با محوریت پاریس! این همان نقطه آغاز خطایی بزرگ بود که همچنان ادامه دارد. اخیرا کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه در گفت وگوی تلفنی با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی اش، بر واکنش قاطع تر به برنامه موشک های بالستیک جمهوری اسلامی از سوی جامعه بین الملل تاکید کرد. بر اساس این بیانیه، وزرای خارجه 2 کشور همچنین بر لزوم بازگشت ایران به تعهدات بین المللی خود بویژه همکاری کامل و جامع با آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرده اند!

اطلاعات: در مطلبی با عنوان «فاصله تحکم تا اصلاح» نوشت: این روزها در بسیاري از مواردي که کمبودها و ضعف هاي مدیریتي در برخي بخش هاي به درستي و در برخي به نادرستي نقد و بررسي مي شوند، اغلب دوستان صاحب اندیشه و قلم به شرح و بسط از چرایي یا چگونگي آن ضعف ها و ندانم کاري ها مي پردازند اما در نشان دادن راه و رسم اصلاح این امور و البته ارائه پیشنهادهاي معقول و کارآمد، یکباره و شاید عجوالنه با جملاتي تحکمي رهنمود مي دهند. شاید این روش رهنمود دادن تحکمي در ساحت افکار عمومي با در نظر گرفتن نارضایتي هاي گوناگون، جلوه مطلوبي نیز داشته باشد و مقبول هم جلوه کند! اما تحکم اگر در کوتاه مدت کارساز افتد و موجب تسکین آلام شود اما در نهایت براي مدتي صورت مسأله بخوانید بحران را پاك مي کند و پس از گذشت مدتي، همان کاستي ها افزون تر سر بر مي آورند!

جوان: محمدجواد اخوان در سرمقاله ای با عنوان «چرا درباره فلسطین ملاحظه نداریم» چنین نوشت: رهبر معظم انقاب اسلامی در روز عيد مبعث فرمودند: امروز جمهوری اسلامی حرف دل مسلمانان مظلوم ِ فلسطين را صریح و علنی بيان می كند. ما ملاحظه هيچ كس را نمی كنيم، حقيقت را با صدای بلند بيان می كنيم: از ملت فلسطين حمایت می كنيم، دفاع می كنيم، می گویيم هم كه دفاع می كنيم؛ به هر طریقی بتوانيم از ملت فلسطين دفاع می كنيم. همين موجب شده دشمنان متمركز بشوند و ایران هراسی راه بيندازند و آن كسانی كه خودشان هم موظف اند كه لااقل به اندازه ما به فلسطين كمک كنند، با آنها هم صدا بشوند در مورد ایران هراسی. ممکن است این پرسش مطرح شود كه چه ویژگی ای در قضيه فلسطين وجود دارد كه موضع محکم و بی ماحظه جمهوری اسلامی در آن را سبب شده است و چرا مثلا در سایر مسائل سياست بين الملل این گونه قاطع و تغييرناپذیر موضع نمی گيریم؟

خراسان: حامد رحیم پور در یادداشتی با عنوان «لایه های پنهان حمله جدید اسرائیل به سوریه» این گونه نوشت: رژیم صهیونیستی که در یک دهه گذشته از هیچ اقدامی برای ضربه زدن به دولت سوریه دریغ نکرده و ده ها حمله موشکی را به مناطق مختلف این کشور انجام داده است، در دل بحران زلزله هم دست بردار نبود ،امـا ایـن حمله پیام مهمی دارد که نشان دهنده تغییر معادلات در سوریه و سراسیمگی تل آویـو است.جنگنده های رژیــم صهیونیستی بـامـداد یک شنبه در دو مرحله حملاتی را بـه سـوریـه انجام دادند.پایگاه راداری ارتـش سوریه واقع در تل مسیح در استان سویدا، جبل مانع و مواضع ارتش سوریه در نزدیکی الکسوه و ساختمانی در کفرسوسه از مواضعی بودند که هدف قرار گرفتند.ساختمانی که از حساس ترین مناطق امنیتی سوریه به شمار می رود،اما به نظر می رسد حملات اخیر رژیــم صهیونیستی به سوریه از دو جنبه با حملات پیشین متفاوت باشد؛ نخست افزایش میزان تلفات و دوم نزدیکی به مواضع استقرار نیروهای مستشار ایرانی در سوریه.این حملات با ویژگی های جدید در حالی انجام می شود که گفته می شود روسیه به دنبال خــارج کــردن نیروهای خود از سوریه است و این گمانه ها مطرح مـی شـود کـه قــرار اسـت پایگاه های خود در سـوریـه را تحویل نـیـروهـای ایـرانـی و جبهه مقاومت بدهد.

عصر ایرانیان: محمدحسن آصفری در یادداشتی با عنوان «آمریکا بی عقلی گذشته را کنار بگذارد» نوشت: ادعای جان کربی مبنی بر خروج برجام از دستور کار آمریکا در ادامه سیاست های خصمانه آنها است، اگر آشوب گران بگذارند اقدامات و صحبت هایی برای ادامه مذاکرات انجام می گیرد، متاسفانه هر زمان گفتگو و توافقاتی انجام می شود گروه های برانداز که افرادی در کشور دارند دست به اقداماتی می زنند. راهپیمایی باشکوه 22 بهمن ماه خط بطانی بر امید آمریکایی ها و گروه های برانداز در داخل کشور کشید اما متاسفانه این جریان های برانداز از آنجایی که کاسبان تحریم هستند و از تحریم ها سو استفاده می کنند هر از چند وقت یکبار آشوب راه می اندازند و پالس هایی برای طرف آمریکا ارسال می کنند تا به گروه های برانداز امید داشته باشد. با این حال غربی های باید بدانند راهی غیر از حل مسائلشان به جز مذاکره با ایران ندارند و این اقدامات و اغتشاشات خیابانی نمی تواند برای آمریکایی ها آبی گرم کند. آزادی برخی زندانیان آمریکایی می تواند در روند مذاکرات هسته ای تاثیرگذار باشد از سوی دیگر انتظار می رود آمریکایی ها عاقانه برخورد کنند و به بی عقلی که در گذشته داشتند ادامه ندهند.

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «دست خالی نتانیاهو در فضای داخلی» چنین نوشت: در حالی که از اصابت به کشتی تـجـاری رژیـــم صهیونیستی در خلیج فارس از سوی برخی غیب رسانه ها با تعبیر تیر یاد شد اما روز گذشته، نخست وزیـــر رژیـــم اشغالگر قــدس در جلسه هفتگی کابینه اش مدعی شـد: ایــران، هفته گذشته بار دیگر به یک نفتکش در دریای عرب حمله کرده و موجب خدشه دار شدن آزادی دریانوردی شد. ادعای نتانیاهو علیه ایران در پی این مطرح می شود که شبکه خبری بی بی سی، به تازگی در گزارشی مدعی شد کشتی تجاری کامپو اسکوئر متعلق به شرکت کشتیرانی زودیاک، جمعه هفته گذشته از سوی نیروهای نزدیک به ایران هدف حمله قرار گرفته است. دروغ پردازی رژیم اشغالگر قدس در حالی انجام می شود که در اتفاقات مشابه، مقامات جمهوری اسلامی هرگونه ارتباط با این وقایع را رد کرده اند، اما همواره غرب و هم پیمانانش مسیر اتهام زنی با هدف تضعیف موقعیت راهبردی ایران نزد افکار جهانی و منطقه ای را دنبال کرده اند.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ایران و آمریکا؛ درهای بسته یا باز، دومین پروژه موشکی مکرون علیه ایران، چرا درباره فلسطین ملاحظه نداریم به چشم می‌خورد.