روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله متن و فرامتن سفر رئیسی به پکن، سید حسن نصرالله؛ مردی برای تعادل، سفر سرزده بایدن و سرنوشت جنگ بهار به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «متن و فرامتن سفر رئیسی به پکن!» نوشت: شی جین پینگ بعد از استقبال گرم از ابراهیم رئیسی و امضای ۲0 قرارداد با وی، شاید کمی خارج از عرف دیپلماتیک، درحالی که هنوز رئیس جمهور ایران در پکن حضور داشــت، اعلام کرد در آینده نزدیک به تهران سفر می کند! این پاسخ سریع به سفر آقای رئیسی، نشان از اهمیت بالای پکن در گسترش روابط با جمهوری اســلامی دارد. این اهمیت بالای پکن را باید در کنار اهمیت مسکو برای گسترش روابط با تهران و در مثلت چندجانبه گرایی ایران، چین و روسیه و گسترش روابط این سه قدرت با سایر کشورهای دنیا ارزیابی و تحلیل کرد.

وطن امروز: محمدعلی صمدی در یادداشتی با عنوان «سید حسن نصرالله؛ مردی برای تعادل» چنین نوشت: جغرافیای سیاسی ای که امروز به نام لبنان شناخته می شود، سال 1۹۴۳ میلادی، استقلال خود را از فرانسه به دست آورد و به عنوان کشوری مستقل، وارد معادلات آسیای غربی شد؛ سرزمینی محصور در میان دریا و مرتفع ترین مناطق غرب آسیا، با حدود 20 طایفه و قومیت که پس از چند قرن مبارزه مسلحانه با یکدیگر و با حکومت عثمانی، حالا باید در کنار هم به تعادلی می رسیدند که ویژگی یک دولت - ملت است. دخالت خارجی به شیوه رایج در سال های جنگ سرد از یک سو و تشکیل دولتی دست ساز و نامتجانس با منطقه و در عین حال متجاوز، فضول و توسعه طلب، به نام اسرائیل در همسایگی لبنان، تمام تلاش ها برای رسیدن به تعادلی پایدار در این کشور را نه تنها با شکست مواجه کرد، بلکه چالش ها و اصطکاک سیاسی- اجتماعی را به جایی رساند که ۳2 سال بعد از استقلال، با جرقه ای، آتش جنگ داخلی زبانه کشید و کشوری که با نام سیب و زیتون و آب های زمردین مدیترانه شهرتی به هم زده بود، به مدت 15 سال، درگیر یکی از خونبارترین جنگ های خانگی در تاریخ بشر شد.

اطلاعات: سید علی دوستی موسوی در مطلبی با عنوان «ما هیچ، ما نگاه!» نوشت: وضعیت قیمت و بازار کالاها وخدمات اساسی به گونه ای غریب پیچیده شده است. درحالی که قیمت همه کالاها وخدمات اساسی به نحوی عجیب، رکوردشکنی کرده ومی کند و هرج ومرج قیمتی حاکم است و نه مردم ونه بخش تولید از این وضعیت راضی نیست، دولت انگار درجهانی دیگر سیر می کند. مردم به حق شاهد کوچکتر شدن سفره شان هستند، درآمدشان روز به روزدربرابر غول تورم کاهش می یابد و قدرت خریدشان کمتر وکمتر می شود. مصرف کالاها و خدمات ضروری کاهش یافته وبرخی اقلام مانند گوشت و ماهی ولبنیات از فهرست خریدخانواده ها حذف شده است، استانداردهای زندگی و سلامتی تنزل می یابد، دستیابی به چیزهایی که درخیلی کشورها جزو بدیهیات زندگی وحقوق اولیه افراد است مانند مسکن، خودرو به روز، لوازم خانگی با کیفیت، تفریح و مسافرت وامثالهم دراینجا به آمال غیرقابل دسترس تبدیل شده،شکاف حقوق کارگر و کارمند با مدیران بیدادکرده و استانداردهای دوگانه خودی پروری درهمه چیزمشهود است، صورت ها با سیلی سرخ و نگهداشته می شود، سرها درگریبان است و این ماجرای تاسف بار واثراتش برجسم و روح مردم ادامه دارد.

جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «سلسله دست نشاندگان و خواب های آشفته آمریکا» چنین نوشت: طی مدت ۱۶ سال سلطنت رضاخان، كشور ايران جولانگاه تاخت و تاز استعمارگر پير بوده و انگلستان سلطه بامنازع بر ساختار تصميم گيری ايران پيدا كرده و ايران مستعمره انگليس شد. در اين دوره ننگين و خفت بار، ايران قوی و متحد تضمين سلطه انگليس در برابر روسيه و شوروی محسوب می شد و اقدامات رضاخان در حوزه های تشكيل ايران متحد، ساختار سازی، فعاليت های عمرانی محدود، تشكيل ارتش مركزی و قلع و قمع بسياری از سران طوايف در اين دوره، با هدايت و مديريت مستقيم انگليس صورت پذيرفت. سرانجام رضاخان كه خود محصول كودتای انگليسی سوم اسفند ۱۲۹۹ و هرج و مرج و آثار وحشتناك ناشی از جنگ جهانی اول بود به دلايل متعدد از جمله ترس از غلتيدن رضاخان در دامن آلمان و زياده خواهی افراطی انگلستان و ناتوانی در برآورده ساختن انتظارات روباه پير انگليس و به دستور كاخ باكينگهام از سلطنت عزل و در نهايت حقارت به خارج از ايران تبعيد شد.

خراسان: نبی شریفی در یادداشتی با عنوان «سفر سرزده بایدن و سرنوشت جنگ بهار» این گونه نوشت: جنگ روسیه علیه اوکراین، سه روز دیگر یعنی در 24 فوریه2023 ،نخستین سال خود را به پایان می رساند. جنگی که والدیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، با هدف مقابله با عضویت اوکراین در پیمان آتالنتیک شمالی ناتو و جلوگیری از نزدیک شدن آمریکا و متحدانش به مرزهای خود، کلید زد. مسکو در آن زمان بر این باور بود که می تواند با تهدید یا تهاجم کوبنده و سریع، دولت کی یف را که با آمدن ولودیمیر زلنسکی بیش از پیش به غرب نزدیک شده بود، از این تصمیم منصرف کند. پوتین جنگ را با این تصور که کی یف، پایتخت اوکراین، پیش از حمایت و ورود ناتو به ماجرا سقوط می کند یا دست کم اعضای این پیمان نظامی واکنش خود را به اعتراضات و تحریم های لفظی محدود می کنند، آغاز کرد. تصور بیراهی هم نبود. این همان واکنشی بود که آمریکا و کشورهای اروپایی در پی الحاق شبه جزیره کریمه در سال 2014 از خود نشان داده بودند.

عصر ایرانیان: نصرالله پژمان فر در سرمقاله ای با عنوان «مسیر هزینه تسهیلات کلان باید مشخص شود» نوشت: شفافیت از اولویت های اصلی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی است به عنوان مثال امروز هزاران میلیارد تسهیلات خرد و کلان از سوی سیستم بانکی ما پرداخت می شود اما هزینه کرد آنها شفاف نیست و ما به دنبال این بودیم که تسهیلات کلان بانکی در اختیار چه اشخاصی اعم از اشخاص حقوقی و حقیقی قرار می گیرد. ما باید ریشه و منشا پول هایی که در بازار در مسیر سفته بازی و دلالی ارز و دلار و مسکن به کار گرفته می شود مشخص کنیم. در ابتدا مقاومت هایی بود و بانک مرکزی هم نتوانست به طور شفاف مسیر تسهیلات همه بانک ها را اعلام کند.

قدس: حسین محمدی اصل در مطلبی با عنوان «بازی اروپا در زمین آمریکا» چنین نوشت: وزیــر امــور خـارجـه کشورمان روز گـذشـتـه در واکــنــش به ادامه کارشکنی ها و ادعاهای اثبات نشده غـرب و آمریکا، خطاب به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: رفتار ماه های اخیر اتحادیه اروپـا، ادامـه سیاست ناکارآمد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکاست که بیش از پیش تداوم استانداردهای دوگانه و غیرواقع بینانه را اثــبــات مــی کــنــد. تــمــاس تـلـفـنـی حسین امیرعبداللهیان و جوزف بورل به همین جا ختم نشد و رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان تصریح کرد اگر آژانس با نگاه فنی و غیرسیاسی عمل کند، امکان دستیابی به چارچوبی برای حل و فصل موضوع وجود دارد.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله متن و فرامتن سفر رئیسی به پکن، سید حسن نصرالله؛ مردی برای تعادل، سفر سرزده بایدن و سرنوشت جنگ بهار به چشم می‌خورد.