روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رسانه، دلار و سندروم کوری، پیام پاوه به اسرائیل، پادوهای داخلی سربازان اتاق جنگ امریکا به چشم می‌خورد.
 

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «رسانه، دلار و سندروم کوری» نوشت: روانشناســان می گویند، تمرکز بیش از حــد روی یک موضوع یا یک نقطه، باعث کوری و دیده نشدن موضوعات و نقاط دیگر می شود. رجوع شود به نظریه گوریل نامرئی این نکته روانشناسی، در مبحث رسانه نیز به شدت مطرح اســت. وقتی رویدادی رخ می دهد که برای افراد یک جامعه مهم است، و رسانه ها روی آن متمرکز می شوند، رویدادهای دیگر که چه بسا اهمیت بیشتری هم داشته اند دیده نمی شوند چرا که، رسانه ها روی آنها تمرکز لازم را نداشته اند. تحولات و رویدادهای مهمی طی هفته ها و ماه های گذشــته در کشور رخ داده که فقط یکی از بد ترین آنها، به دلیل تمرکز شدید برخی رسانه ها، بیش از سایر موضوعات دیده شده و بسیاری نیز که آرام بخش، غرورانگیز و امیدآفرین بوده، به دلیل عدم توجه کافی رسانه ها دیده نشده اند. به عبارتی اتفاقات مهمی طی ماه های گذشته در کشور رخ داده که اهمیت آنها، کم از خبر نوسانات ارزی نبوده ولی چون برخی رسانه های داخلی و دوســتان خارجی شان یا از اساس سانسورش کرده اند یا روی آن مانور کمتری داده اند، یا حتی به تحریف آن پرداخته و وارونه روایتشان کرده اند، آن طور که باید دیده یا شنیده نشده اند.
 

وطن امروز: مهدی بختیاری در مطلبی با عنوان «پیام پاوه به اسرائیل» چنین نوشت: طی روزهای  گذشته، جدیدترین موشک کروز ساخت ایران رونمایی و اعلام شد این موشک هم اکنون در سازمان رزم نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیاتی شده است. این موشک با نام پاوه به مناسبت بزرگداشت شهدای کرد بردی برابر با 1650 کیلومتر دارد و در میان موشک های کروز زمینی که تصاویری از آنها منتشر شده، برد بیشتری دارد. سابقه ساخت موشک های کروز در ایران به سال های پس از پایان جنگ تحمیلی بازمی گردد. جمهوری اسلامی ایران که در جریان جنگ تجارب عملیاتی بسیاری در زمینه نبردهای دریایی به دست آورده بود، دستیابی به موشک های کروز دریایی ضدکشتی با قابلیت پرتاب از سطح را در دستور کار قرار داد.
 

اطلاعات: در مطلبی با عنوان «آزمون و خطا» نوشت: از روش هاي اجرايي كهنه و فرسوده دولت ها، روشي بود كه به آزمون و خطا مشهور است. اين روش را دولت ها در دوراني به اجرا درآوردند كه گرفتار شرايط بحراني و اضطرار ناشي از جنگ يا نداشتن درآمد و بودجه لازم شدند. نمونه آن را در برخي از كشورها و دولت ها در آمريكاي لاتين از جمله در ونزوئال، نيكاراگوئه، كوبا و... مي توان رصد كرد. در آسيا و آفريقا نيز نمونه هايي از روش آزمون و خطا در شرايط خاص از سوي برخي از دولت ها براي مدتي اجرا شد. اما به مرور زمان با تحولات در سطوح منطقه اي و بين المللي دولت ها در تلاشند تا از ادامه اجراي روش آزمون و خطا اجتناب كنند و كمبودها در مديريت كلان خود را با اجراي برنامه ريزي هاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت تنظيم نمايند.
 

جوان: سید عبدالله متولیان در یادداشتی با عنوان «پادوهای داخلی سربازان اتاق جنگ امریکا» چنین نوشت: میلتون فریدمن اقتصاددان بزرگ امریکایی و برنده جایزه نوبل اقتصادی گفته: تورم توسط دولت ها ایجاد می شود چون انحصار چاپ پول فقط در دست دولت است و نسبت دادن تورم به گروه های دیگر اشتباه است، مصرف کننده هرگز تورم ایجاد نمی کند، تولیدکنندگان هم تورم ایجاد نمی کنند، اتحادیه ها و سندیکا ها تورم ایجاد نمی کنند، تورم یک بیماری بسیار خطرناک و گاهی سم مهلک و کشنده برای جامعه و مردم است که جامعه را نابود می کند. اما نگفته که بعد اگر این بیماری درمان نشود، قطعا از قانون برتون وودز عمده تورم کشورها توسط امریکا تولید می شود و در حقیقت امریکا بزرگ ترین دزد جهان است که با صادرات تورم به کشور ها از طریق معاملات دلاری و گره زدن زلف اقتصاد کشور ها به اجبار معامله با دلار، تورم را در کشور خودش مهار می کند. امریکا دلار بدون پشتوانه چاپ می کند و تورم صد ها درصدی خود را به کشورهای جهان صادر می کند. جالب آنجاست که ما بیشترین جنگ و تضاد ایدئولوژی را با امریکا داریم ولی با وجود فریادهای دلسوزان و تأکید رهبری بر رهایی اقتصاد کشور از سلطه دلار، همچنان از وابسته ترین کشور ها به دلار هستیم. بخش دیگری از تورم نیز ناشی از تحریم ها و جنگ های ارزی است. و اینک امریکا از حربه قانون برتون وودز در پی به زانو درآوردن جمهوری اسلامی است.
 

خراسان: هادی محمدی در یادداشتی با عنوان «مذاکرات هسته ای وارد فضای مثبت می شود؟» این گونه نوشت: روز گذشته سرانجام پس از چند هفته گمانه زنی و اظهار تمایل رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران ، به طوررسمی اعلام شد که تهران با این سفر موافقت کرده و او در روزهای آینده که نزدیک به نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی هم هست، به کشورمان خواهد آمد تا شاید بتواند گره کور ایجاد شده برای رسیدن به توافق نهایی را باز کند . همچنین آخر هفته گذشته بود که آپارو معاون پادمانی گروسی به تهران آمد تا در سفری غیررسانه ای به زمینه سازی سفر مدیرکل بپردازد . پیش از این هم برخی منابع آگاه به خراسان گفته بودند ایران برای آمدن گروسی به تهران شروطی دارد که در صورت قبول کردن از سوی گروسی، او می تواند به تهران سفر کند. حالا و با اعلام رسمی کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی مبنی بر انجام این سفر و سفرهفته قبل آیا می توان امیدوار بود که موضوعات مورد علاقه تهران در سفر گروسی تا حدی مورد قبول واقع شده تا برای انجام این سفر چراغ سبز به وین نشان دهد ؟
 

عصر ایرانیان: علیرضا نظری در سرمقاله ای با عنوان «تهدید فعال کردن مکانیسم ماشه کارآیی ندارد» نوشت: اظهارات وزیر خارجه اسرائیل در مورد اینکه امریکا و اروپا در چند ماه آینده، مکانیسم ماشه را در قالب برجام فعال کنند و تحریم ها را علیه ایران بازمی گردانند، رجزخوانی بیهوده است، با توجه به تحولاتی که در طی سال های اخیر در آرایش قدرت های سیاسی در سطح جهان رقم خورد، مباحثی از جنس فعال کردن مکانیسم ماشه یا بردن پرونده ایران به شورای امنیت و همچنین گزینه های روی میز تاریخ مصرفشان منقضی شده است. امریکایی ها در دوران ریاست جمهوری جورج بوش و ترامپ به طرح این مباحث پرداختند و روی آنها مانور خود را دادند اما نتوانستند به اهداف خود دست پیدا کنند. با توجه به اتفاقاتی که در سطح جهان رخ داده و قرار گرفتن روس ها و چینی ها دو عضو دایم شورای امنیت در مقابل امریکا، با توجه به روابط این دو قدرت با ایران، هیچ گونه اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران علیه ایران نمی توانند در شورای امنیت رقم بزنند.
 

قدس: آرش خلیل خانه در مطلبی با عنوان «موافقت تهران با سفر گروسی» چنین نوشت: تهران پـــس از ســـه مــــاه و انـــــدی با درخواست رافائل گروسی که به دفعات برای سفر به ایران ابراز تمایل کـرده بود موافقت کرد. بهروز کمالوندی، معاون امور بین الملل و سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان دیـروز اعـلام کرد در پی گفت وگوها و رایزنی های ماسیمو آپارو معاون پادمانی آژانس با مقامات سازمان انرژی اتمی کشورمان که به تعبیر او سازنده و امیدوارکننده بوده، محمد اسلامی در نهایت به درخواست گروسی پاسخ مثبت داده و از وی دعوت کرده است تا برای رایزنی های بیشتر به تهران سفر کند. به گفته کمالوندی مدیرکل آژانس در آذرماه درخواست خود را به صـورت جدی و علنی برای سفر به ایران اعلام کرده بود اما این درخواست از سوی تهران پاسخی سرد و مشروط گرفت.

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله رسانه، دلار و سندروم کوری، پیام پاوه به اسرائیل، پادوهای داخلی سربازان اتاق جنگ امریکا به چشم می‌خورد.